2 підозра Карплюку – мер Ірпеня втік від прокурора Чібісова

0

Прокуратура звинувачує Володимира Карплюка в створенні злочинної організації (ст. 255 ККУ). Про це йдеться в підозрі, яку 20 грудня в академії прокуратури публічно оголосив прокурор Київської області Дмитро Чібісов.

Це сталося на засіданні кваліфікаційної комісії, де розглянули 7 скарг мера Ірпеня на роботу Чібісова та прокуратури. Після того, як комісія не побачила порушень і не задовольнила скарги Карплюка, прокурор області Дмитро Чібісов оголосив публічно підозру Краплюку.

Прокурор зазначив, що оскільки в залі присутній Карплюк разом зі своїми адвокатами, вони можуть ознайомитися з текстом підозри й поставити свій підпис.

Карплюк підозру не взяв, сказавши, що він напередодні був у прокуратурі й можна було її вручити тоді. Кваліфікаційна комісія оголосила в засіданні перерву, після чого Карплюк разом зі своїм адвокатом та екс-депутатом обларди Леонідом Танцюрою поспішили залишили приміщення.

Прокурор Київської області попросив засвідчити той факт, що Карплюк не захотів отримувати підозру й відмовився з нею ознайомитися.

Чібісов розповів журналістам, що з Карплюком неможливо провести слідчі дії, оскільки він не з’являється на виклики в прокуратуру.

Згідно підозри, Карплюка також звинувачують за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ст. 28, ст. 366 (службове підроблення, вчинене у складі злочинної організації) КК України.

Карплюк заперечив звинувачення прокуратури й заявив, що на офіційному сайті прокуратури Київської області про нього поширюють неправдиву інформацію.

Нагадаємо, після першої підозри Карплюку, в якій його звинувачують у порушення правил безпеки на будівництві, де загинула людина, він пообіцяв місяць жити у наметовому містечку. Депутати Нових облич разом з прихильниками Карплюка влаштували під прокуратурою області танці. Наметове містечко не протрималося і дня.

Підозри отримали також заступники мера Ірпеня екс-регіонал Дмитро Христюк та Лідія Михальченко, які підписували угоди з ФОП-ом-покійником.

У суді на підтримку Христюка та Карплюка приходили депутати Нових облич, яких активісти жодного разу не бачили в судах, що стосувалися безпосередньо інтересів громади.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539