Виконавча служба зачитала рішення суду за адресою суборендаря – в тенісному клубі “Кампа”

0

22 серпня працівник Бучанської виконавчої служби Василь Дихнич зачитав рішення Північного Господарського суду про арешт ділянки поблизу тенісного клубу “Кампа”. З цього моменту забудовник вважається офіційно попередженим про арешт земельної ділянки в Бучі по вул. Лісова, 1-а та заборону будь-яких видів робіт на ній.

Після зачитування рішення суду Дихнич склав АКТ державного виконавця, який підписали присутні мешканці Бучі та начальник Бучанського відділення поліції Олександр Пиль. За його словами, тепер виконавче провадження вважається виконаним.

Рішення суду виконавцем було зачитане в приміщенні тенісного клубу “Кампа”, за адресою вул. Лісова, 1. Саме за цією адресою зареєстровані боржники відкритого виконавчого провадження ТОВ “Комфорт ЛТД” та ЖБК “Кампа-парк”.

За словами Дихнича, тепер, якщо забудовник продовжить будівельні роботи на цій ділянці, поліція повинна відкрити кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду.

Зранку цього ж дня бучанці зафіксували будівельні роботи на арештованій земельній ділянці й повідомили про це поліцію.

“З 13 серпня, відколи рішення суду про арешт земельної ділянки було внесене до державного реєстру прав на нерухоме майно, будівництво біля “Кампи” триває з 8-ї до 18-ї години щодня, окрім вихідних. Майже щодня місцеві викликають поліцію, але оскільки рішення про арешт не було зачитане виконавцем за адресою забудовника (так говорить закон), забудовник вважається не обізнаним із рішенням суду. Це повний абсурд, оскільки на суді 8 серпня, коли було прийняте рішення про арешт, був присутній юрист забудовника, який чув ухвалу”, – розповідає журналістка та мешщканка Бучі Олена Жежера.

“22 серпня зранку ми знову зафіксували будівельні роботи, повідомили виконавчу службу та очільника поліції області Андрія Нєбітова, скоординували свої дії й близько 13-ї години зустрілися біля тенісного клубу “Кампа” з виконавцем Василем Дихничем, начальником Бучанської поліції Олександром Пилем та начальником слідства Ірпінської поліції Максимом Дьоміним. Процедура зачитування ухвали суду тривала від сили 10 хвилин”, – додає Жежера.

Як відомо, 8 серпня Північний апеляційний господарський суд відмовив ТОВ “Комфорт ЛТД” у задоволенні апеляційної скарги на рішення Господарського суду Київської області про поновлення строків для арешту земельної ділянки в Бучі, вул. Лісова, 1-а.

Нагадаємо, 19 червня суддя Господарського суду Київської області Антон Лапатін поновив прокуратурі Київської області строк для пред`явлення до виконання ухвали господарського суду Київської області. 9 липня за цією скаргою було відкрите виконавче провадження. Прокуратура Київської області за 20 днів так і не спромоглася привезти повну ухвалу суду про поновлення строків у Бучанську виконавчу службу.

15 травня 2019 року суддя Господарського суду Антон Лопатін повідомив представнику забудовника, Бучанській міській раді, Прокуратурі Київської області та громаді, що арешт, накладений на цю земельну ділянку у 2017 році, залишається в силі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539