Хто і як знищує медицину в Приірпінні

0

Заклади охорони здоров’я почали ліквідовуватися після виборів  2015 року, коли більшістю в Ірпінській міськраді стала політична  сила “Нові обличчя” на чолі з тогочасним міським головою Володимиром Карплюком.

Конституція України гарантує, що чинна мережа державних і комунальних медичних закладів не може бути скорочена. Але в Ірпені менеджери  від кишенькових партій Конституції не дотримуються…

Епізод  перший

Спочатку  було ущільнено  поліклініку для дорослих на Садовій, 38: старі приміщення частково знесли, а головний старий корпус відремонтували, переселивши туди дитячу поліклініку.  

Таким чином,  вивільнились приміщення дитячої поліклініки на Слов’янській, 1 разом  з 0,2221 га землі (колишня вул. Комсомольська, 1). 

Приміщення дитячої поліклініки  навмисно не ремонтували і не реконструювали, перетворивши їх на тимчасовій  притулок для КП “Ірпіньзеленбуд”, а простору територію – на кладовище вирубаних  дубів і сосен.

Ось яку картину вони спостерігали.

Далі вирішальними для приміщень і землі  дитячої поліклініки стали три події. 

26 квітня 2018 року Ірпінська міська рада в особі міського голови Володимира Карплюка надає  дозвіл комунальному закладу “Ірпінська центральна міська лікарня” на списання з балансу і знесення  нежитлових приміщень по вулиці Слов’янській. У відповідному рішенні 50-ої сесії Ірпінської міської ради №3493 не вказано  що то за приміщення. Просто зазначено – згідно з Додатком 1. Цей додаток відсутній на сайті Ірпінської міськради.

Керівником комунального закладу  “Ірпінська центральна міська лікарня”, який просив знесення  приміщень лікарні з січня 2018 року була депутатка Ірпінської ради від “Солідарності жінок України” Людмила Бідула.

Завдяки депутатам-”свободівцям”,  ми маємо засекречений додаток до рішення як проект.  Там видно, що списанню підлягають будівля дитячої поліклініки разом з огорожею, туалетом  і обладнанням.

У  березні 2019 року  65-та сесія Ірпінської міської ради приймає рішення №5007 від “Про припинення КНП “Ірпінська центральна міська лікарня” права постійного користування земельною ділянкою, яка розташована в м. Ірпінь, вул. Слов’янська, 1”  і передачу цієї землі “Для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги” іншому комунальному підприємству – КП “Управління житлово-комунального господарства “Ірпінь”.

З цього рішення ми дізнаємось, що КНП “Ірпінська центральна міська лікарня”  звернулось з проханням припинити для неї постійне користування земельною ділянкою за державним актом від 2006 року площею 0,22 га (кадастровий номер 3210900000:01:017:0015). 

І рада, звісно, не відмовила.

Керівником КНП “Ірпінська центральна міська лікарня”  з січня 2018 року є депутатка Ірпінської ради від “Солідарності жінок України” Людмила Бідула.  

І ось  наприкінці  серпня 2019 року земля на Слов’янській, 1  за рішенням 71-ої сесії Ірпінської міської ради  №5699 змінюється з земель охорони здоров’я на землі для будівництва багатоповерхового будинку з об’єктами  торгово-розважальної і ринкової інфраструктури . І рада благословляє КП “УЖКГ “Ірпінь” зареєструвати право власності на цю землю.  

Так дитячий заклад охорони здоров’я зник разом з землею у 0,2221 га.   Підписи колишнього Ірпінського міського голови В.Карплюка і секретарки  ради, члена політичної партії “Нові обличчя” Анастасії Попсуй на сайті Ірпінської міськради ховають.

Отже, для з’ясування  викладених обставин зроблено кілька запитів на публічну інформацію  через сайт Доступ до правди.

Тут треба нагадати, що денний стаціонар у Коцюбинському, який Бідула, коли її призначали на посаду обіцяла зберегти, вже майже рік як закрили.

Авторка: Неля Лавровська, мешканка Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539