Які матеріали про Київщину увійшли в ТОПи матеріалів ЧЕСНО-2019

0

У ТОП-10 текстів Руху ЧЕСНО за найбільшою кількістю переглядів за результатами 2019 року потрапили тексти з аналізом кандидатів на виборах, а також три тексти про Приірпіння на Київщині.

В аналізі 13 мажоритарних округів Києва кияни отримали неупереджену інформацію щодо кожної прохідної кандидатури до парламенту.

Аби інформувати виборців, аналізи кандидатів передруковувала “Українська правда”.

Зокрема аналіз кандидатів Київщини від Руху ЧЕСНО увійшов також до ТОП текстів проекту “Вибори-вибори” на “УП”.

З Київщини читачі ЧЕСНО найбільше цікавилися Приірпінням.

Одразу три тексти руху ЧЕСНО про Приірпіння увійшли в топ-10 регіональних текстів, які мали в 2019 році найбільшу кількість переглядів.

Найбільш читаним з текстів про наш регіон виявився текст про подорож чиновниць Бучанської ради на Мальдіви, де одна з них святкувала день народження. Він з-поміж усіх регіональних матеріалів руху ЧЕСНО, які були видані 2019 року, посів 2 місце.  Зарплата чиновниць була на рівні 15 000 грн.

Темою зацікавилися загальнонаціональні ЗМІ, зокрема, телеканали.

Одразу після відпочинку на Мальдівах найретинговішим текстом став огляд 95 округу, де програв фігурант кримінальних розслідувань та екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк. Для порівняння, загалом Рух ЧЕСНО видав аналіз понад 40 округів й саме 95 округ був найбільш цікавий виборцям.

Загальнонаціональні ЗМІ також знімали про цей округ сюжети, а он-лайн видання поширювали інформацію ЧЕСНО про кандидатів.

Четверту сходинку посів матеріал про кандидатку-клона на 95 окрузі, яка мала забирати голоси у тогочасної очільниці РДА Мирослави Смірнової (УДАР). Кандиаткою-клоном виявилася дружина однопартійця Карплюка. Саме Карплюку, який змагався за перемогу на 95 окрузі було вигідно відтягувати голоси у основних конкурентів.

Нагадаємо, що новий напрямок регіональної команди ЧЕСНО, запущений у 2019 році, став однією із найвпізнаваніших громадських ініціатив, яка поглиблено аналізує роботу Київської міської ради, міського голови та КМДА, а також адвокатує рішення на користь громади.

Зокрема, “київською командою ЧЕСНО” була проведена адвокаційна кампанія щодо необхідності створення Музею на Поштовій площі, де знайшли залишки вулиці часів Київської Русі, датованих XII століттям, ініційовано демонтаж незаконної зовнішньої реклами, яка псувала естетичний вигляд Майдану Незалежності, ґрунтовно досліджені проблеми незаконних забудов у Протасовому Яру, на місці Екопарку “Осокорки”, поблизу Софії Київської, на Кловському узвозі, на Крістеровій Гірці.

Зауважимо, що Чесно.Київ вдалося випустити і поширити 10 випусків газет про столицю загальним накладом у 200 000 примірників. Першими газети Чесно.Київ потрапляють у кулуари Київради, де встановлено спеціальний ЧЕСНОстенд.


До друку і поширення газет ЧЕСНО долучились сотні читачів, які перерахували команді кошти на друк, безкоштовно надрукували чи розповсюдили газети у своєму місті.

Рух ЧЕСНО — вартовий української політики, що з 2011 року слідкує за діяльністю політиків, політичних партій, аналізує партійні фінанси та політичну рекламу, а також адвокатує рішення, спрямовані на посилення представницької демократії. ЧЕСНО діє у Києві та десяти областях України. У 2019 році ЧЕСНО став самостійною громадською організацією.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539