Христюк нарешті знайшов роботу. Ким працює екс-заступник Карплюка і чоловік Сюмар?

0

Колишнього заступника мера Ірпеня та чоловіка народної депутатки Вікторії Сюмар (“Європейська солідарність”) екс-регіонала Дмитра Христюка обрали почесним президентом та головою Наглядової ради Національної Федерації змішаних єдиноборств ММА України. Про це він сам повідомив на своїй сторінці у Facebook 17 січня.

З декларації народної депутатки Вікторії Сюмар, яка одразу ж вийшла заміж за Дмитра Христюка після того, як у ЗМІ стало відомо про їхні стосунки, відображена лише зарплатня Христюка на посаді заступника мера Ірпеня. З цієї посади її чоловік пішов влітку 2018 року. Це сталося тоді, коли фігурант антикорупціних розслідувань Володимир Карплюк звільнився після домовленостей із БПП про підтримку на парламентських виборах. Тоді і Карплюк, і Христюк подалися в псевдожурналісти, аби розповісти, як вони нібито розвивали місто Ірпінь всі ці роки.

Це не спрацювало – Карплюк програв вибори. Як стало відомом він влаштувався на роботу до себе в партію “Нові обличчя” при чому його доходи на цій посаді були вкрай низькими. Христюк вирішив більше не розвивати партію “Нові обличчя” і знайшов собі іншого роботодавця.

За 2019 рік декларацій ще нема, тому поки невідомо, чи працював десь Христюк минулого року. Після звільнення з посади заступника мера Ірпеня та досягнутих домовленостей із БПП припинився інтенсивний розгляд справ у судах.

Нагадаємо, що Христюк на посаді чиновника підписав договори з ФОП-ом-мерцем, на рахунки якого були спрямовані бюджетні гроші. Під час судового засідання тоді застпуник голови фракції “Нарфронту” Андрій Тетерук приїхав брати майбутнього чоловіка колеги Сюмар (“Нарфронт”)  та екс-регіонала на поруки.

Як з’ясував Рух ЧЕСНО в декларації Сюмар не декларувала елітний будинок, де провдила час з Христюком. Таким чином народна депутатка потрапила до бази Фігурантів антикорупційних розслідувань Руху ЧЕСНО.

Христюк політик балотувався під № 1 від Партії регіонів до Баришівської райради. Як свідчать офіційні дані, надані Баришівською райрадою, політик пропускав у деякі роки майже 100 % сесій. У 2015 році з початку року і до вересня місяця, згідно з офіційними даними, він взагалі не з’являвся.

Зараз Христюк – заступник голови Київської ОДА. Саме його направили як очільника робочої групи у Приірпіння, аби він розібрався із фактами побиття активістів та корупцією в регіоні. Журналісти у своїх розслідуваннях стверджують, нібито міський голова Ірпеня Володимир Карплюк, який очолює партію “Нові обличчя”, дерибанить разом зі своїм кумом екс-регіоналом Анатолієм Федоруком ділянки лісу поблизу столиці.

Буквально за кілька тижнів роботи комісії Христюк заявив тоді про те, що він очолює осередок партії Карплюка “Нові обличчя” на Київщині. Саме він очолив список “Нових облич” до Київської облади.

Пресу переконував, що не побачив нічого протизаконного у діяльності міського голови Ірпеня, який задекларував у 2013 році 67 квартир і за урядування якого у місті б’ють активістів. Тоді громада не підтримала партію і кандидати не пройшли до влади у області.

Фото на кавер: з Facebook сторінки Дмитра Христюка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539