Екс-чиновники Карплюк та Христюк подалися в псевдожурналісти

0

Голова партії “Нові обличчя” та колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк разом зі своїм екс-заступником Дмитром Христюком, який був членом Партії регіонів, бігають з мікрофоном па парках.

На мікрофоні намальований логотип ITV – це інформаційне агенство, засновником якого є БФ “Фонд громади Приірпіння”, який очолювала Анастасія Попсуй – чинна в.о. голови мера Ірпеня, партія “Нові обличчя” (яка змінила прізвище на Заблоцька).

Екс-чиновники, передаючи мікрофон один одному, заявляють на камеру, що будуть розповідати про “брехню псевдожурналістів”.

Зупиняються Карплюк та Христюк усього на чотирьох об’єктах – двох парках, садочку “Колібрі”. Як відомо в садках Ірпеня за прийом дитини вимагають хабар 1 тис. доларів. Також екс-чиновники були у майбутній школі, яку, як переконують псевдожурналісти, будує для громади Ірпеня депутат від “Нових облич” Ігор Оверко, в декларації якого 586 квартир.

Від однієї локації до іншої псевдожурналіст Карплюк їде на автомобілі, часто жестикулюючи й не тримаючись за кермо.

У колеги Карплюка псевдожурналіста екс-регіонала Христюка – менше виступів, ніж у голови партії.

Одна з обраних Карплюком локацій – це сміттєві баки, встановлені на набережній. Карплюк сидить на одному з ний й розповідає про річку Ірпінь.

“Це типова практика сьогодні для політиків позиціонувати себе як журналіст або ведучий, оскільки до журналістів, волонтерів і громадського сектору більша довіра ніж до політичних партій і політиків. Громадський рух ЧЕСНО вже писав про колишнього “укропівця” Купрія, про нардепа ведучого Рабіновича, про нардепа Добродомова. Але принаймні ці політики роблять те, що називається авторськими телепрограмами”, – розповідає журналістка Ірина Федорів.

“Такого чуда, щоб 2 політики бігали по парку й передавали один одному мікрофон, світ ще не бачив. У великих партій, в яких є гроші – є секретар, є студія, а оскільки в “Нових облич” нульовий звіт, то вони виглядають як два студенти з одним мікрофоном”, – додає Федорів.

Нагадаємо, Громадський рух ЧЕСНО писав, що партія “Нові обличчя” існує лише на папері. За 2017 рік на рахйунки партії внесків практично не надходило.

Наприкінці літа Карплюк подав у відставку з посади мера Ірпеня. Він заявив, що піде в нардепи по 95 округу, до якого входить Приірпіння і частина Києво-Святошинського району. Перед цим чиновник обіцяв, що повернеться з посади мера Ірпеня у бізнес.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539