Петиція за відкриття медзакладу в Коцюбинському набрала понад 300 голосів за рекордно короткий строк

0

Ірпінська міська рада повинна розглянути можливість відкриття медзакладу по вул. Лісова у селищі Коцюбинське. Цього вимагають мешканці селища Коцюбинського у петиції, яка лише за 6 днів назбирала потрібну кількість голосів і стала найпопулярнішою в Приірпінні.

Це при тому, що залишається до кінця збору ще 83 дні.

302 голоси назбирали лише за 6 днів.

Ті, хто ще мають бажання підпсати петицію – можуть і далі залишити свій підпис за посиланням.

Саме Ірпінь наразі фінансує медицину та освіту в селищі.

“З огляду на те, що ВООЗ оголосив про пандемію через коронавірус і громада потребує невідкладного розвитку та підсилення медичної галузі в регіоні, вимагаємо у найкоротші строки розглянути можливість відновлення роботи медзакладу на вул. Лісовій у смт Коцюбинське, який місцева влада закрила у 2019 році без погодження з громадою. Наразі в селищі працює єдина амбулаторія по вул. Пономарьова і всі мешканці, які мають вірусні захворювання, йдуть до своїх лікарів та рентгенкабінету через коридори, де сидять новонароджені або малолітні діти на прийом до педіатрів, щеплення і т. д. Це підвищує ризики для зараження мешканців селища”, – йдеться в петиції, автором якої стала Ірина Федорів.

“Оскільки головна вимога для перешкоджання поширення вірусу є максимальна дистанція між людьми, то відкрити відділення для прийому хворих на вірус по вул. Лісовій в смт Коцюбинському – це крок, який місцева влада має зробити невідкладно. Для цього не потрібні значні ресурси з бюджету громади і приміщення цілком придатне для прийому пацієнтів функціонувало як медзаклад у березні 2019 року”, – зазначає Федорів.

З-поміж депутатів Коцюбинської селищної ради петицію підписали: Олександра Куцан, Олена Сокотюк, Ліна Радуда, Наталія Пилипенко, Олександр Ковальчук, Євген Домбровський, Оксана Недашківська.

“Я знаю, що в деяких людей були технічні проблеми і вони не могли проголосувати. Про це вони мені писали в приват. Так само зараз ми з’ясовуємо, чому система не зарахували голоси депутатів Коцюбинської селищної ради Наталії Пилипенко та Андрія Скіпальського. Але що показово для мене, що нема жодного підпису від депутатів “Нових облич”. Це в часи пандемії і карантину, коли всі розуміють, що медицину треба дофінансовувати, а не робити гречку у вигляді парків, така бездіяльність є злочинною”, – наголшує авторка петиції Ірина Федорів.

Жоден депутат Коцюбинської ради з “Нових облич” петицію не підписав.

Петицію підписала обрана громадою селищна голова Ольга Матюшина та її родина. З-поміж депутатів Ірпінської ради: Сергій Глиняний та Лаврентій Кухалейшвілі, які обрані від ВО “Свобода”.

Жоден депутат Ірпінської міськради з партії ексмера Ірпеня гречкосія Володимира Карплюка петицію не підписав. Також петицію не підпсиали ті депутати-самовисуванці, які сформували більшість задля переворотів і захоплення влади і які сприяли закритю стаціонару. Також петицію не підпсиала головна лікарнка Ірпеня і депутатка Ірпінської міськради Людмила Бідула (балотувалася від партії “Солідарність жінок України”). Вона, коли її призначили головною лікаркою обіцяла громаді, що стаціонар на Лісовій не закриють. Це було в січні 2018 року, а стаціонар закрили в березні 2019.

З-поміж депутатів облради: “свободівець” Ігор Домбровський (від ГО “Самозахист”) та Ляшенко, який був обраний в облраду від УКРОПу.

Також свій підпис поставила помічниця народного депутата від “Голосу” журналістка Михайлина Скорик-Шкарівська.

Нагадаємо, що 2017 року була перша спроба закрити стаціонар в селищі Коцюбинське. Але тоді її заблокувала обрана громадою селищна голова Ольга Матюшина зі своєю командою депутатів. Вона винесла на громадські слухання питання щодо недопущення закриття стаціонару. Представники Ірпеня та депутати “Нових облич” зробили все, щоб не допустити внесення питання про збереження стаціонару в порядок денний.

Коли депутат Коцюбинської селищної ради “Нових облич” Сергій Даніш самопроголосився головою стаціонар закрили в березні 2019 року. Метюшина з депутатами зверталася з цього приводу в ОДА. МОЗ відповів, що це не пов’язане з медреформою. Таке рішення прийняла Ірпінська міська рада за мовчазної згоди Даніша.

Нагадаємо, соліст гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин, який мешкає в Приірпінні був ушпиталений до Білої Церкви, де спершу взагалі не виявилося тест-систем. На всю область станом на 20 березня їх було лише 138.  Він обурювався, що швидка везе до Білої Церкви, а не до найближчої лікарні в місті Києві. Дітей з усієї Київщини швидка має везти з підозрою на коронавірус до Боярки.

Натомість нардеп Сергій Шахов з депутатської групи “Довіра”, який з трибуни парламенту заявляв, що нема ніякого коронавірусу, після того, як у нього діагностували це вірусне захворювання з Обухівського району був ушпиталений не в Білу Церкву, а в Олександрійську лікарню в Києві.

Київ єдине місто, яке робить аналізи з 100% результатом на ранніх стадіях. В Києві, як зазначав Рух ЧЕСНО, наявні 5700 тест-систем, підготовлено 1330 ліжок, окрім того, що є 30 реанімаційних ліжкомісць, наявні 324 апарати штучного дихання, 2 апарати екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО), що буквально заміщують легеневу функцію на відміну від штучної вентиляції легень.

Інфікційне відділення Ірпінської лікарні, яка розташована в Бучі, повністю зруйноване за часи головування Володимира Карплюка – очільника партії “нові обличчя”. Бізнесмени домовилися відновити відділення дл ягромади своїм коштом. Під час будівельних робіт Карплюк, який нещодавно прилетів з Лісабону і не пробув 14 днів у самоізоляції, прийшов у інфекційне відділення, аби сфоткатися на фоні будівельних робіт для піару.

“Громада Приірпіння” підготувала матеріал про те, як триває боротьба з коронавірусом в Німеччині, де проводять приблизно 160 000 тестів на тиждень по всій країні.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539