У Приірпінні + 3 хворих на коронавірус. 85 громадян очікують на результати тестування

0

Нові випадки заховрювань на коронавірус, які офіційно зафіксовані на рівні області, виявили у Коцюбинському, де раніше не було жодного підтвердженого випадку, в Бучі та Ірпені. Якщо станом на 3 квітня офіційно було 7 хворих на коронавірус, то тепер їх в регіоні 10-ро.

Четверо в Бучі, троє в Ірпені, по одному в Ворзелі, Гостомелі та Коцюбинському.

“Ірпінь очікує на результати 47 аналізів, а Буча – на резульати 12. З Гостомеля тестують 5 громадян, а з Ворзеля чотирьох. У Коцюбинському тестують ще 17 випадків”, – повідомляють в ОДА “Громаду Приірпіння”.

Загалом підозру на зараження мають  344 особи. Найбільше їх у Києво-Святошинському та в Обухівському районах. Відповідно 69 та 58 випадків. Це 36% від всієї кількості аналізів, які зараз перевіряють на Київщині. Крім того наразі встановлено медичне спостереження за 1004 контактними особами тих, кого вже тестують.

Станом на ранок 4 квітня  2020 року офіційно підтверджено 77 випадків захворювання на коронавірус. Зокрема, 4 дітей (троє з смт Козин та 1 з села Лісники).

Офіційну статистику щодо віку захворілих на коронавірус “Громада Приірпіння” для своїх читачів звела у графіку.

Дані по тих, хто одужав, за добу не змінилися. Таких є поки 3 громадян. Кількість померлих за добу не змінилася – 4.

Нагадаємо, 24 березня стало відомо, що у вагітної жінки з Ірпеня діагностували коронавірус. До того, як отримати результати зі столичної лабораторії, жінка робила тест в Ірпені і він був негативним. Спершу її відвезли в пологовий у Ворзель, а потім в Білу Церкву, де вона народила дитину.

Після цього випадку Ірпінь почав дезінфікувати під’їзди в будинку, де проживає інфікована. Після скарг мешканців селища Коцюбинське, що у них взагалі не проводять дезінфекцію, УЖКГ “Біличі” розпочало дезінфікувати і повідомило, що при цьому використовується дорогий засіб, який не має містити запаху хлору. Мешканці зазначили, що після дезінфекції запах хлорки дуже різкий і припустили, що замість дорогого дезінфектора насправді використовується дешевий засіб, який не допомагає боротися з коронавірусом і марно намагалися в УЖКГ “Біличі” дізнатися деталі про те, скільки було виділено коштів і що закуплено для дезінфекції.

До цього соліст гурту “Друга ріка” Валерій Харчишин, який мешкає в Приірпінні ,був ушпиталений до Білої Церкви, де спершу взагалі не виявилося тест-систем. На всю область станом на 20 березня їх було лише 138.  Він обурювався, що швидка везе до Білої Церкви, а не до найближчої лікарні в місті Києві. Дітей з усієї Київщини швидка має везти з підозрою на коронавірус до Боярки.

Натомість нардеп Сергій Шахов з депутатської групи “Довіра”, який з трибуни парламенту заявляв, що нема ніякого коронавірусу, після того, як у нього діагностували це вірусне захворювання з Обухівського району був ушпиталений не в Білу Церкву, а в Олександрійську лікарню в Києві.

Київ єдине місто, яке робить аналізи з 100% результатом на ранніх стадіях. В Києві, як зазначав Рух ЧЕСНО, наявні 5700 тест-систем, підготовлено 1330 ліжок, окрім того, що є 30 реанімаційних ліжкомісць, наявні 324 апарати штучного дихання, 2 апарати екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО), що буквально заміщують легеневу функцію на відміну від штучної вентиляції легень.

Інфікційне відділення Ірпінської лікарні, яка розташована в Бучі, повністю зруйноване за часи головування Володимира Карплюка – очільника партії “нові обличчя”. Бізнесмени домовилися відновити відділення дл ягромади своїм коштом. Під час будівельних робіт Карплюк, який нещодавно прилетів з Лісабону і не пробув 14 днів у самоізоляції, прийшов у інфекційне відділення, аби сфоткатися на фоні будівельних робіт для піару.

“Громада Приірпіння” підготувала матеріал про те, як триває боротьба з коронавірусом в Німеччині, де проводять приблизно 160 000 тестів на тиждень по всій країні.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539