Короновірус та карантин: що потрібно знати?

0

З 12 березня в Києві у всіх школах та садочках  оголосили карантин, щоб зупинити поширення інфекції з дивною назвою – коронавірус. 

Коронавірус – це хвороба, яка передається від однієї людини через слину, виділення з носа та очей, які потрапляють до носа, рота чи очей іншої людини.

Люди дуже хочуть вберегтися від нього, тому нам потрібно побути вдома деякий час. Це називається карантин. Під час карантину, ми будемо працювати, як справжня команда з порятунку. Чим більше людей залишиться вдома – тим менше шансів у вірусу заразити кого-небудь. Будь відповідальний і не відвідуй парки, спортивні та дитячі майданчики, не ходи в гості до друзів.

Ознаки коронавірусу, такі ж самі, як і при грипі або простуді. Це погане самопочуття, підвищення температури, кашель, біль у горлі тощо. Визначити, чи хвороба є коронавірусом,  можуть тільки спеціальні швидкі аналізи, які називають експрес-тестами. Тому, якщо у вас з’явилися перші ознаки хвороби, треба невідкладно звертатися до свого сімейного лікаря.

Сьогодні у світі захворіло багато людей. Але це не означає, що захворієш і ти. Для того, щоб залишатись здоровим, окрім карантину, виконуй ряд заходів гігієни та безпеки проти коронавірусу. Для цього переглянь відеоролик від Міністерства охорони здоров’я України.

Збережи або роздрукуй пам’ятку про твою супергеройську зброю проти вірусу. 

А чи знаєш ти, як правильно мити руки? Роби це наступним чином:

Сьогодні всі учні перейшли на дистанційне онлайн навчання: наш клас перейшов у  Google Classroom, де ми отримуємо у різній формі матеріал для вивчення та домашні завдання із строком виконання, іншим учням просто дають завдання  і вони самостійно читають книжки і роблять уроки, хтось на постійному відеозв’язку з чителем. Карантин – це не канікули! Старанно і вчасно виконуй завдання від класного керівника. Якщо твій брат чи сестра навчаються у 5-11 класі, то для них з 6 квітня будуть проводити відео уроки на телеканалах. Розклад тут.

Під час карантину зміцнюйте імунітет: їжте більше овочів та фруктів, в яких багато вітамінів, обмежте вживання “нездорової” їжі та напоїв. Пийте чисту воду – це дуже важливо, та вітамінні напої, такі як: компоти, відвар шипшини або калини. Робіть звичайну ранкову зарядку та дихальні вправи, іноді вони дуже цікаві та зміцнюють наші легені, які вражає коронавірус.

Найпростіше для дихальної гімнастики – просто надувати звичайні повітряні кульки. Обов’язково слідкуйте за своїм самопочуттям. Повноцінне харчування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму вам цьому допоможуть. 

Проведіть карантин із користю і навчіться чомусь новому. Будьте здорові та до зустрічі після карантину!

Автори: Андрій Сокотюк, учень 2-Д гімназії “Академія” та Олена Сокотюк, його мама.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539