Бородянка може стати адмінцентром для Приірпіння

0

З 25 районів Київщини залишиться лише 5. Чотири районі вже мають визначений адмінцентр – Бориспільський, Білоцерківський, Васильківський, Переяслав-Хмельницький. Наразі законотворці вагаються, де робити адмінцентр у 5-му районі.

“На Київщині йдеться про 5 районів: Бориспільський, Білоцерківський, Васильківський, Переяслав-Хмельницький та Бородянський (Ірпінський) райони. Щодо Бородянського (Ірпінського) району думаємо, що буде центром. Ірпінь – це, вочевидь, потужніший центр, але Бородянка логістично більш логічно розташована. Аналогічна ситуація була під час вибору центру Бориспільського району. Було питання, яке місто буде центральним – Бровари чи Бориспіль. Тут усі однозначно дійшли згоди, що центром має бути Бориспіль, хоча населення Броварів на 40% більше”, – зазначає в коментарі Руху ЧЕСНО Віталій Безгін, голова підкомітету з питань адмінтерустрою Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Рух ЧЕСНО також дослідив, що єдина ОТГ на Київщині, яка втратила кількість виборців, це Ірпінська. Це сталося за рахунок того, що Ворзель відійшов до Бучі, Гостомель став окремою громадою. Коцюбинське на перспективному плані – це окрема громада, але мешканці вимагають приєднати селище до Києва, оскільки є анклавом столиці.

Кількість депутатів в Ірпінській раді через різне зменшення кількості виборців може зменшитися з 36 до 34.

Нагадаємо, чинний Виборчий кодекс передбачає партійну систему виключно для громад з кількістю виборців понад 90 тисяч. Менші громади наразі мають обирати депутатів за мажоритарною системою.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539