У Приірпінні за свята зафіксували 10 нових випадків захворювань на коронавірус

0

У Ірпені кількість офіційно виявлених хворих у порівнянні з досвятковим періодом, 17 квітня, різко зросла. Якщо раніше офіційно фіксували 12 випадків, то станом на 20 квітня їх стало 20. У Бучі за цей же період кількість офіційно виявлених хворих збільшилася на 3. Наразі у Бучі, як повідомляє сайт ОДА, офіційно зафіксували 10 випадків хвороби.

У Гостомелі без змін станом на 20 квітня фіксують 2 випадки. Так само ситуація не змінилася у Коцюбинському та Ворзелі. Зафіксовано офіційно лише по 1 випадку.

Область продовжує утримувати 4 місце після Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей за кількістю офіційно виявлених хворих на covid-19. Зауважимо, що в Києві вже виявили 850 випадків і ця кількість перевищує навіть найвищі показники областей. Це може бути пов’язане не лише з тим, що Київ досить велике місто. Як повідомив в інтерв’ю Руху ЧЕСНО заступник голови КОДА Поворозник, столиця має пропускну спроможність проводити десь 2 000 ПЛР-тесітв за день.

Пропускна спроможніть обласної лабораторії, яка проводить ПЛР тестування – 72 аналізи за день. Як повідомили “Громаді Приірпіння”, 400 підозр лабораторія може протестувати за 5 – 6 днів. Кількість підозр в області дуже швидко збільшується, а пропускна спроможність обмежена.

Рух ЧЕСНО досліджував, чому областна рада ще в березні виділила гроші на покращення матеріальної бази для боротьби з коронавірусом, але КОДА не провело закупівлі.

Офіційна статистика на Київщині дає дані про те, що померло 11 громадян. Тих, хто одужав станом на 20 квітня – 26. Кількість тих, хто одужав, у кліька разів перевищує кількість смертей.

Це лише офійно підтверджені випадки, які за умови малого відсотка тестувань не можуть давати репрезентативну статистику.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539