Депутатка Коцюбинської ради купила квартиру за 10 000 грн

0

У декларації  депутатки Коцюбинської селщної ради Катерини Ющенко-Корбут (“Нові обличчя”) з’явилася квартира. Вона придбана в 2018 році за 10 000. Валюта, в якій можна купувти нерухомість в Україні – виключно гривня.

Нерухомість розташована в Коцюбинському. Площа квартири складає 38,6 м2. Один метр квадратний а такої ціни для депутатки становив 277 грн (дещо більше 10 $). Для розуміння, акційна ціна в новому ЖК за 1 м2 скаладає 14 000 грн.

Згідно з чинним законодавством, після купівлі кватири депутатка мала невідкладно відобразити цю покупку і не пізніше 10 днів подати відомості, які мали б відбразитися на сайті НАЗК і бути доступними для громади. Депутатка цього не зробила, а це порушення чинного антикорупційного законодавства.

У 2018 році, а саме тоді політикиня придбала квартиру,  “Громада Приірпіння” інформувала читачів про те, що Ющенко-Корбут насправді знімає квартиру, яка не відображена в декларації. Відповідно за оренду квартири і комунальні послуги мали тоді витрачатися кошти.

Примітно, що коли Катерина Ющенко-Корбут стала депутаткою Коцюбинської ради, за рівнем доходів вона була злиднем. Тобто середньомісячний дохід на кожного члена сім’ї в неї був менше прохжиткового мінімуму. Це при тому, що в неї на утриманні троє дітей.

Без імені

Наразі, депутатка зазначила, що вона є адміністраторкою в Коцюбинській селищній раді. якапісля 5 перевороту влади перебуває під контролем її партіця самопроголошеного селщного голови Сергія Даніша (“Нові обличчя”).

Примітно, що в 2019 році вона заробляла гроші і в Коцюбинському, і в Ірпені, де також при владі “Нові обличчя”. Сумарно за рік на себе і 3 дітей політикиня спромоглася заробити менше 43 000.

І вже котрий рік поспіль Ющенко-Корбут в декларації зазначає, що живе за кошти подаровані її мамою або батьком. Торік, до прикладу, мати депутатки, яка не є декларантом, нібито дала ї 75 000 грн.

Таким чином сімейний бюджет Катерини Ющенко-Корбут з трьома дітьми був менше 120 000 грн. Це десь 2 500 на одну людину. Що заледве перевищує прожитковий мінімум для 1 особи. Можна припустити, що депутатка, знаючи те, що вона не один рік потрапляє до категорії депутатівзлиднів, написала подарунок від матері у грошовій формі, який не можна відстежити, бо мати не є декларантом, аби не потрапити в категорію депутатів-злиднів.

У 2018 році вона теж вказувала, що 75 000 їй дали, тільки тоді це був батько.

При таких мізерних доходах, варто зазаначити, що у депутатки Ющенко-Корбут є дорогий телефон.

І депутатка доволяє собі дозвілля – ходити на концерти “95 кварталу”.

Більше того, у декларації Катерини Ющенко-Корбут зазначено, що вона має рахунки в банку, але скіьки на них – не відображено, бо… “член сім’ї” депутата Каерина Ющенко-Корбут сама собі не надала інформацію.

 

Нагадаємо, що депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Євстєфєєв, який причетний до дерибану Біличанського лісу і лобіював у попередій каденції інтереси забудовника ЖК “Атлант”, став власником квартири в ЖК “Атлант”. Після того, як “Громада Приірпіння” це виявила, політик її позбувся. Примітно, що я і Юзенко-Корбут він був депутатом-злиднем.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539