Хто дозволив будувати 9 поверхів замість 5-ти допустимих?

0

Як і домовлялися, у вівторок 11 серпня 2020 року перший заступник мера Ірпеня Олександр Маркушин та головний архітектор міста Михайло навідались до будівництва ЖК “МюнХаузен2”. Цікаво, що на таку подію збіглися жителі кварталу, яких я ніколи протягом чотирьох років активної боротьби не бачив на акціях та зустрічах з керівництвом.

Оце так людей дістав тандем забудовників та мерії! І як не виходити на такі зустрічі, коли через новобудови вже не видно сонця в їхніх будинках. І це ще новобудова стоїть без покрівлі.

На жаль, записали частину розмови, бо попередили нас про візит перед самим прибуттям, але враження можете скласти самі.

Цікаві коментарії архітектора Сапона про порушення законодавства, яке наявне на будівництві.

1. Почали будувати будинок та заклали фундамент на п`ять поверхів (допустима площа забудови відведеної під забудову ділянки згідно містобудівних умов (МУ) 40%-будівельні норми дозволяють 45% ), потім поміняли містобудівні умови на дев`ять поверхів (згідно МУ вже 50%- будівельні норми дозволяють тільки 35%). Збільшується висота будинку, відповідно, повинна збільшитись площа ділянки, а площа ділянки не змінювалась. Але ж і площа фундаменту не змінилась. А на ньому будинок вже не п`ять, а дев`ять поверхів. Порушення? Так. Без коментарів.

2. Згідно закону, коли у кварталі, де віртуальним новим генпланом дозволено будувати не вище п`ятиповерхівки дуже хочеться збудувати дев`ятиповерхового «гриба» (проти яких бореться Маркушин) потрібно:
– провести громадскі слухання. Відповідь: “Не проводиди”;
– розробити та узгодити детальний план території кварталу, в якому планується будівництво. Відповідь – ви вгадали.
То на якій основі видані містобудівні умови? Без коментарів.

3. Є рішення сесії Ірпінської міської ради (ІМР) № 3173-46-VII від 25 січня 2018 року про обмеження поверховості забудови. Не більше п`яти поверхів. Контролює Маркушин, враховує в будівельній документації Сапон. Судіть самі.

“Рішення носить декларативний характер”, – заявляє громаді Маркушин.

Виходить, що основний орган, який по закону регламентує діяльність всіх підприємств та установ на ввіреній території, з деклараціями бавиться. А живемо по “понятіям”.

В підсумку – наше питання розгляне виконком. Громада все пам`ятає та нагадає Маркушину про знущання та митарства на місцевих виборах.
Чекаємо, гуртуємось.

Автор: Микола Дзюба, мешканець Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539