Народна депутатка “Слуги народу” увійшла до складу Бучанського виконкому

0

Народну депутатку від партії “Слуга народу” Ольгу Василевську-Смаглюк запропонував ввести до складу виконавчого комітету Бучанської ради мер Бучі Анатолій Федорук. Це сталося на першій сесії новообраної Бучанської ради 8-го скликання 16 листопада.

За цю пропозицію проголосувало 25 депутатів, які, очевидно, складають промерську більшість. Це депутати від партії “Слуга народу“, “Батьківщина“, “За майбутнє“, “Сила і честь“. Утрималися 6 депутатів від партії “Європейська Солідарність” та “Нові обличчя“. Лише одна депутатка проголосувала проти такого складу виконкому – це Ірина Ярмоленко від партії “Нові обличчя”.

Василевська-Смаглюк повідомила на своїй сторінці в соцмережі фейсбук, що й надалі буде контролювати місцеву владу:

“Хочу запевнити громаду Бучанської ОТГ, що я і надалі забезпечуватиму відповідну підтримку інціатив та парламентський контроль за діяльністю місцевої влади”.

До складу Бучанського виконкому також увійшов депутат Київської обласної ради від партії “Наш крайЯрослав Добрянський, який на цих виборах балотувався від партії “За майбутнє”. Саме за нього під час зустрічей з виборцями особисто агітував Анатолій Федорук.

“Це дуже схоже на корупціну складову, коли мова йде про кадрову політику Федорука. Це стиль управління Федорука. Він завжди намагається до своїх оборудок долучити посадовців вищого рівня, щоб ці люди потім прикривали його злочини. Так було, коли він залучав до фінансування Бучі народного депутата Олега Ляшка, який був заступником голови бюджетного комістету, а потім Ляшко дивним чином отримав ділянку в Бучанському межигір’ї. Так само дісталася земля і його партійцям. Перепало і тогочасному керівнику апарату Верховної Ради Володимиру Яловому. Депутати з Верховної ради були залучені і з “Партії регіонів”, щоб, ймовірно, покривати Федорука“, – зазначає депутат Київської обласної ради 8 скликання Київської облради Ігор Домбровський (“Свобода”).

“Як Смаглюк може працювати законотворцем на величезному окрузі відвідувати виборців, відвідувати засідання комітету, сесійні засідання, напрацьовувати закони, і входити у виконавчу гілку влади. У неї як в народної депутатки є функції контролю – вона могла б бути присутня на засіданнях, мати дорадчий голос і користуватися такими інструментами як депутатські звернення і запити”, – резюмує Домбровський.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539