Чому в УЖКГ “Біличі” різко зросли витрати на пальне

0

Як колишня працівниця УЖКГ “Біличі” я можу проаналізувати витрати на пальне, які були в 2018-2019 роках та співставити такі витрати.

У 2019 році ці витрати різко зросли. Це при тому, що УЖКГ “Біличі” ніяких додаткових послуг не надає. Можна припустити що на  комунальному підприєстві йде списання палива. Ось подивіться порівняльну таблицю по даним. 

Розходження по даним чітко видно.

Вище наведені факти призводять до того, що підприємство загрузло в боргах (більше 60 млн) тарифи на воду і водовідведення не переглядались з 2015 року і враховуючи політичну складову найближчим часом переглядатись не будуть, що веде до ще більшої заборгованості. 

Уже є повідомлення про те, що відключатимуть ліфти. І пишуть про обмежене водопостачання.

Зараз підприємство в настільки критичному стані, що навіть коли борг в споживача дещо більше 1 000 грн, щоб стимулювати проплати лякають судами. Хоча всі розуміють, що для підприємства буде дорожче судитися. 

Ті ж, хто внеслися в реєстр, як керівники селища, так і не розпочали реформи в сфері ЖКГ, так і не був проведений конкурс на Управителя багатоквартирними будинками, не була проведена роз’яснювальна робота серед населення і тд. 

Ця бездіяльність ще більше загострила становище УЖКГ “Біличі”, оскільки  підприємство до сьогодні застосовує тариф “Утримання будинків та прибудинкової території” прийнятий в 2015 році, який є на сьогоднішній день економічно не обгрунтованим. І перед виборами його не квапилися піднімати.

Ці всі факти наводять на думку, що підприємство-банкрот необхідне діючій владі селища лише в якості “вимивання” бюджетних коштів в кишені підприємців, які будуть лояльні до діючої влади і будуть з нею ділитись. 

Одним із пунктом передвиборчої програми партії “Голос” є моніторинг фінансової діяльності УЖКГ “Біличі”, та закупівля нової техніки для УЖКГ. Тому ми на виконання своєї програми інформуємо громаду про стан справ у комунальному підприємстві.

Авторка: Оксана Вдовцова, мешканка селища і кандидатка від партії “Голос”

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539