Апеляційний суд скасував дозвіл на будівництво другої черги скандального ЖК «Ехо Парк» у Петропавлівській Борщагівці

0

Шостий апеляційний адміністративний суд постановою від  20 квітня  2021 року скасував дозвіл на будівництво 18-ти поверхівки в урочищі Вумівський ліс, села Петропавлівська Борщагівка, що на Київщині.

Як відомо хмарочос  зводиться за адресою Велика Кільцева, 11 і є другою чергою скандально відомого ЖК Ехо парк компанії BD Holding. Дозвіл на будівництво першої черги даного комплексу  за адресою Велика Кільцева,9 та введення в експлуатацію цієї будівлі скасовано ДАБІ ще в 2016 році.  Забудовник , однак, так досі  і не спромігся  з того часу виграти цю судову справу і ввести комплекс в експлуатацію.

Як відомо з інформації  Київводоканалу в  ЖК  «Ехо парк» тампоновано каналізацію, однак там проживають сотні інвесторів.

За словами інвесторів ЖК «Ехо парк» першої черги  цього комплексу вони мають перебої з водопостачанням, вода ж має запах  та колір каналізаційних стоків.  Також велика кількість інвесторів так і не змогли отримати права власності  на квартири.

Незважаючи на проблемний незданий перший комплекс, незадоволених інвесторів та численні судові процеси забудовник BD Holding розпочав будівництво другої черги ЖК «Ехо парк».

Кинуті напризволяще інвестори першої черги ЖК «Ехо парк» провели численні громадські акції  з метою попередження нових інвесторів та на жаль безрезультатно.

«З 2016 року продовжується судовий розгляд справи щодо скасування зміни цільового призначення землі по Великій Кільцевій 11, скасування  містобудівних умов та обмежень, Верховним судом України було навіть  скасовано Генеральний план села Петропавлівська Борщагівка. Як тільки стало відомо про видачу дозволів  на будівництво було одразу ж подано позов щодо їх скасування, однак забудовник розпочав залучати інвесторів. На жаль  знову повториться історія, як із Ехо парк першої черги, де люди опинились просто заручниками  і кинутими напризволяще і це знову буде виключно на совісті забудовника»,  – говорить голова місцевої ініціативи з протидії знищення урочища Вумівський ліс «Захисти ліс», Аксьонова Валентина.

Суд скасував  дозвіл на будівництво 18-ти поверхівки  ЖК «Ехо парк 2» на підставі кричущого порушення державних будівельних норм, згідно яких будівництво вище 4-х поверхів  в сільській місцевості забороняється. Також дозвіл на будівництво згідно тексту судового рішення був виданий з порушенням містобудівної документації на місцевому рівні.

Також, як зазначається в ухвалі суду, на  момент видачі дозволу на будівництво Генплан населеного пункту на підставі, якого було видано цей  дозвіл  був скасований судом.

Як відомо щодо забудови ЖК «Ехо парк»   також порушено справу місцевою прокуратурою, оскільки дана ділянка знаходиться на території колишніх земель лісового призначення. За даними активістів землі урочища Вумівський ліс були незаконно вилучені сільською радою з під юрисдикції Святошинського ЛПГ  і передані під забудову.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539