У Даніша “знов пригорає”: селищний голова запостив фейк про Червакову та видалив її коментар

0

Селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш опублікував в соцмережі Facebook пост з черговою порцією бруду на екснардепку 8-го скликання Ольгу Червакову. Посадовець згадує, що вона “часто навідувалася” в Коцюбинське і всерйоз стверджує, що саме вона, а не дерибанне лоббі “Нових облич”, намагалася “стерти селище з лиця землі”.

Допис містить посилання на публікацію (додаємо лише скріншот, аби не поширювати посилання на неправдиву інформацію).

Там зібрані фейки про те, що Червакова, начебто, “може отримати 10 га землі в Біличанському лісі”, хоча саме вона боролася за винесення меж лісу в натурі як частини НПП Голосіївський, що має найвищий природоохоронний статус і не підлягає передачі в приватні руки.

Також в статті йдеться, що начебто, Ольга Червакова перешкоджала запровадженню мовних квот на радіо, хоча саме вона разом з колегами по комітету внесла законопроект 3822-д щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах, який був прийнятий Верховною Радою і вступив в дію ще в липні 2016 року.

Стурбованість посадовця викликало повідомлення Червакової в соцмережах про те, що її кандидатура затверджена профільним комітетом ВР для голосування в сесійній залі як кандидата на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

“На горизонті знов починають з’являтися люди, які ледь не довели Коцюбинське до катастрофи”, – пише Даніш.

Фігурантка звинувачень прокоментувала пост Даніша, зазначивши, що одним з її пріорітетів в Нацраді буде протидія фейкам і постправді на кшталт публікацій, на яку посилається “так званий народний мер”.

“Мовний закон на радіо і телебаченні – да, саме мій закон – призвів до того, що квоти не тільки виконуються, а й перевиконуються – почитайте моніторинги Нацради. Решту маячні навіть коментуіати не хочу – смішно. Одне питання до Даніша: де мої 10 га в лісі, про які ваші придворні боти пишуть з 2016 року? Куди звернутися за ними, не підкажете? Бо дуже хочеться повісити гамак”, – іронізує екснардеп.

Замість відповіді Даніш видалив цей коментар і обмежив можливості коментування свого допису. Скріншот коментаря Червакової наводимо тут.

“Громада Приірпіння” звернулася за коментарем до Ольги Червакової. За її словами, вона щиро здивована такими діями посадовця: “Відкритість і прозорість діяльності органів місцевого самоврядування – базовий принцип демократичних перетворень, який є однією з головних умов успішності реформи децентралізації. Нажаль, деякі місцеві феодали досі сповідують принципи тоталітарного минулого і вважають, що саме вони мають право призначати винних у своїх же провалах. Видалення коментаря замість змістовної відповіді по суті свідчить про те, що в когось знов пригорає від однієї думки про те, що людина, яка заважала цим клептоманам красти і брехати, може повернутися до органів влади. Навіть якщо ці органи не мають жодного стосунку до місцевого самоврядування”, – зазначила Червакова.

ДОВІДКОВО: Скандали навколо селища Коцюбинське тривають з 2008 року, коли селищна рада поза межами своїх повноважень почала роздавати в приватні руки ліс І категорії. До дискусій були залучені найвищі посадовці і депутати Верховної Ради України кількох скликань.

ЧЕРВАКОВА Ольга Валеріївна – народний депутат України VIIІ скликання, близько 20-ти років працювала журналісткою в регіональних та загальноціональних ЗМІ, була лауреатом премії “Телетріумф” в номінації “Найкращий репортер року” (2011р.). В 2014 році була обрана народним депутатом України по загальнонаціональному багатомандатному округу. Працювала першим заступником голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, внесла на розгляд ВР близько 100 законопроектів, 25 з яких стали законами, звітувала про свою роботу за кожну сесію через сайт Верховної Ради і соцмережі. Активно брала участь в захисті прав громади селища Коцюбинське, міст Ірпеня та Бучі, виступаючи проти вирубки зелених зон і переворотів влади.

Виграла суд у тодішнього мера Ірпеня Володимира Карплюка, де він вимагав спростувати висловлювання, що він є забудовником, і що його дії – “агонія криміналітету”.

ДАНІШ Сергій Павлович – селищний голова смт Коцюбинське, політик з команди колишнього мера Ірпеня, забудовника Володимира Карплюка. На місцеві вибори-2020 балотувався від партії влади “Слуга народу”. Брав участь у дерибані Біличанського лісу, фігурував у справі викрадення монахинь, як водій відмовився проходити алкотест на вимогу правоохоронців. Під час реформи децентралізації на профільному комітеті Верховної Ради виступав за приєднання Коцюбинського до Ірпеня.

 

Ірина Латиш для “Громади Приірпіння”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539