Прокуратура вимагає повернути мисливські угіддя – понад 12 000 га

0

Порушення земельного та екологічного законодавства – це один із пріорітетних напрямів роботи прокуратури. Оскільки Бородянський район розташований поблизу від столиці, тому незаконне використання земель, зокрема, земель лісового фонду, наносить значну шкоду як громаді, так і державі.

За останні 2 роки діяльність ТОВ Хитрий лис на території Бородянського району набула негативного суспільного резонансу та  неодноразово обговорювалась на громадських слуханнях у зв’язку з допущенням в своїй діяльності порушень вимог чинного законодавства.

Варто зазначити, що Громада Приірпіння порушувала питання законності функціонування цього товариства ще на початку 2014 року.

Прокуратура наголошує, що у 2014 році ТОВ Хитрий лис незаконно встановило огорожу вздовж наданих в користування мисливських угідь, що грубо порушувало права громадян на користування лісовими ресурсами.

З метою усунення порушень лісового законодавства прокуратурою району внесено подання на адресу ТОВ Хитрий лис, яке задоволено в повному обсязі.

Також, при опрацюванні інформації про стан законності прокуратурою встановлено, що в 2013 році Київська обласна рада надала у користування ТОВ Хитрий лис угіддя для ведення мисливського господарства терміном на 49 років. До складу мисливських угідь, які відведено у використання ТОВ Хитрий лис увійшли ліси, поля, луки та болота, на яких водяться мисливські тварин, загальною площею 12,8 тис. гектар в межах Бородянського та Києво-Святошинського районів.

Без імені

Прокуратурою встановлено, що обласна рада передала мисливські угіддя підприємству з порушенням законодавства, а саме без погодження надання у користування з усіма власниками або користувачами земельних ділянок.

Реагуючи на порушення закону, прокуратурою району в травні поточного року пред’явлено до суду позов із вимогою скасувати рішення облради про передачу мисливських угідь загальною площею 12,8 тисяч гектарів у користування ТОВ Хитрий лис та повернути їх державі.

Справа за позовом прокуратури Бородянського району розглядається господарським судом м. Києва, наступне судове засідання призначено на 6 жовтня 2015 року.

Сподіваємося, що вирішення даної справи стане позитивним прикладом спільної роботи прокуратури та громади щодо відстоювання інтересів держави і суспільства!

Без іменіАвтор: Роман Кимлик, прокурор Бородянського району

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539