Депутатські злидні Коцюбинського: як Ющенко-Корбут живе на 946 грн в місяць?

1

Депутатка Коцюбинської селищної ради від Нових облич другий рік декларує злиденні доходи.

У декларації значиться, що колись безробітна Катерина Корбут-Ющенко працює в управлінні праці та соцзахисту населення інстпектором 1 категорії. За основним місцем роботи депутатка в 2016 році отримала майже 5,5 тис грн. Це може свідчити про те, що вона влаштувалася на роботу наприкінці року або пропрацювала на посаді доволі незначний час. Також депутатка отримала 15 тисяч страхових виплат. Замість трахової компанії депутатка вказала саму себе, як джерело доходу. Аналогічна ситуація і з місцем роботи, що може свідчити про те, що декларація заповнювалася політиком некоректно.

Чоловік отримав за рік 36 тисяч гривень. Хто йому заплатив гроші – невідомо. Депутатка заповнила декларацію так, що він також сам і став джерелом свого доходу.

Жодних готівкових коштів депутатка Ющенко-Корбут не задекларувала. Таким чином вона з чоловіком та трьома дітьми рік прожила менше, ніж за 57 тис грн. Тобто на місяць на кожног члена сім’ї припадало 945 гривень. Це значно менше, ніж прожитковий мінімум, який встновила держава на одну людину. У мешканців селища виникає цілком закономірне питання: хто утримує депутатку, яка декларує злиденні доходи.

Нагадаємо, що в 2015 році депутатка також декларувала дохід нижчий, аніж прожитколвий мінімум.

Без імені

Попри злиденні доходи Ющенко-Корбут з’являється на заходах в шубі та має недешевий телефон.

Якщо у декларації за 2015 рік депутатка не вказувала у вланості квартиру, то в 2016 році в е-декларації вона з’явилася. Площа житла – 43 м2. І як виявилося право власності Ющенко-Корбут набула на цю квартиру ще 1999 року і зазначила, що це спільна власність, щоправда з ким спільно вона володіє цією квратирою і в якій пропорції в декларації не зазначено. Так само не зрозуміло, чому вона не вказала цю квартиру в декларації за 2015 рік.

До перевиборів, які відбулися 17 липня 2016 року, Ющенко-Корбут очолювала фракцію “Нових облич”. Після виборів головування перейшло до Сергія Даніша.

До того, як стати депутатом від Нових облич Катерина Ющенко-Корбут працювала на екс-регіонала Юрія Цікаленка, який балотувався в нардепи по 95 округу. На сайті ЦВК вона значиться як його офіційний спостерігач. На той час Цікаленко був депутатом Київської обларади і потрапив до лав прогульників, згідно з результатами моніторингу ЧЕСНО.

Нагадаємо, що голова фракції Нові обличчя Даніш задекларував 130 000 $. Це при тому, що доходи за останні роки у нього були в межах десь 50 тисяч гривень. При цьому квартиру в Бучі він вивів через депутата з Нових облич Анатолія Столяра.

Нагадаємо, “Громада Приірпіння” оприлюднила аналіз декларацій селищної голови Коцюбинського Ольги Матюшиної, депутата КСР Владислава Євстєфєєва, депутатки КСР голови бюджетної комісії Людмили Узерчук, голови земельної комісії – представника партії Нові обличчя Павла Назарука, голови комісії ЖКГ Олександри Куцан. Також на сайті можна ознайомитися з деклараціями голови фракції БПП в Ірпінській міській раді Марії Шевченко та депутата від Нових облич ІМР Богдана Слюсаренка. Сім’я мера Ірпеня Володимира Карплюка придбала торік 2 будинки за 9 тисяч доларів. 

Також Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив аналіз декларацій депутатів Ірпінської міської ради.

1 Comment

  1. Ivan 26 Травня 2017 at 11:24

    Випадково був очевидцем “маршу” Сергія Даніша і поряд з ним Катерини Ющенко-Корбут на сесію в Ірпені…. Видовище, навідь для аполітичної людини, препаскудне… Одразу згадалися епізоди мульфільму “Мауглі” із Шарханом та шакалом. Останній завжди вислужується переш тигром, звичайно за якусь обсмоктану кістку.
    Ось і тут зрозуміло, звідки недекларовані доходи…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539