Узерчук заощадила 9 тисяч доларів

0
У Коцюбинському в сім’ї голови бюджетної комісії 2 квартири площею 45,5 та 80,9 м2. Одна належить безпосередньо Людмилі Узерчук, а інша – її чоловіку Віктору. Придбані відповідно 2001 та 2002 року за 20,6 та 28 тис грн. Чоловік також має право власності на одну четверту квартири в столиці площею 67,9 м2. Право власності набуте з 1998 року.
За рік у Ірпінському виконкомі Узерчук отримала лише 19 тисяч гривень. Менше 6 тисяч вдалося заробити в ТОВ “Гранд стіл”. У попередній декларації Узерчук написала, що заробила у 2015 році як заступник директора ТОВ “Гранд Стіл” понад 90 тис гривень. Нагадаємо, на початку 2016 Узерчук втратила робоче місце й почала шукати роботу, про що розмістила оголошення в Інтернеті. Просила в місяць від 8 тисяч гривень – це десь 100 тисяч в рік.
Безымянный
В результаті роботу знайшла в Ірпені. Її знімали як працівника ЦНАПу, яким керувала інша депутатка КСР з Нових облич Юлія Главацька. 
bez-imeni
Таким чином річний дохід у 2016 році у голови бюджетної комісії Коцюбинської селищної ради Людмили Узерчук, яка приймає рішення щодо витрат мільйонів бюджетних коштів,становить менше 25 тисяч гривень.  При дуже скромних доходах депутатка собі дозволяє смартфон Apple.

Взуття, яке сфотографували виборці на цьому ж засіданні комісії, ідентичне тому, що продають в Інтертопі за понад 2 тисячі гривень і це вже зі знижкою. До цього воно коштувало 2 600 грн.
при цьому ще треба заплатити кошти за комунальні послуги в квартирах, заправити машину, витратити кошти на харчування.
Якщо депутатка почала заробляти менше, то у її чоловіка у порівнянні з останніми роками ситуація стала дещо кращою. Заробляти йому, аби прогодувати сім’ю і сталтити за комунальні послуги, доводиться у 3 місцях.
Понад 40 тисяч гривень чоловік депутатки заробив  ТОВ “Ніктехсервіс” – розташоване в Миколаївській області. Держреєстр юросіб показує, що компанія має статутний капітал від засновників менше 1000 грн. Один із засновників пов’язаний з Кіпром – офшорно зоною з низьким рівнем оподаткування.
Основний КВЕД копанії – будівництво житлових і нежитлових будівель.
Дещо більше 5 тисяч принесла  робота ТОВ “Євразія транс сервіс”. Це товариство, до речі, пов’язане теж із засновницею попереднього товариства – Іриною Янковською. У “Євразії транс сервіс” вона теж фігурує як засновник. Розмір статутного фонду – 1000 гривень. Тут чоловік депутатки працював за сумісництвом.
Товариство з обмеженою відповідальністю надає в оренду машини, нерухоме майно, займається мисливством, торгує оптом молочними продуктами та зерном.
Віктор Узерчук парцював ще на одному місці роботи – понад 1 100 грн дали йому в ТОВ “Птахофабрика Поділля”. Це товриство також пов’язане з Янковськими та Кіпром. Щоправда статутний капітал тут сягає понаж 19,5 млн.
Товариство розташоване у Вінницькій області, розводить птицю та вирощує зернові. Родна Янковських заснувала низку інших компаній по всій Україні.
Таким чином річний дохід депутатської сім’ї з 3 осіб становить менше 72 тисяч гривень. Тобто в місяць на одного члена сім’ї припадає менше 2 тисяч гривень. Доходи за попередній рік були в сім’ї Узерчуків теж незначні – на рівні 130 тисяч за 2015 рік.
При тому, що депутатка при скромних доходах дозволяє собі купувати дорогі речі, їй вдалося заощадитиразом з чоловіком 9 100 доларів.
У селищі депутатська родина Узерчуків відома тим, що дозволяє собі громаді показувати непристойні жести, зокрема і під час засідань комісії це дозволяв собі Віктор Узерчук.
4 депутатів Ірпінської міськради не подали декларації. Депутататм місьцевих рад, які не встигли подати е-декларації на сайт НАЗК до 1 травня 2017 року може загрожувати як адміністартивна, так і кримінальна відповідальність.
Фото на кавері з особистої сторінки Facebook депутатки Узерчук.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539