Даніш задекларував 130 тисяч доларів, Маузер і майно вивів через Столяра

0

Депутату Коцюбинської селищної ради просто так дали покористуватися 2 квартирами. Одну з квартир надав громадянин іншої держави. Даніш продав машину, квартиру, земельну ділянку, окрім того з у нього давно зникла ділянка в Біличанському лісі. Зараз депутат очолює компанію, яка раніше планувала забудувати ділянки Володимира Карплюка та Владислава Євстєфєєва в лісі навпроти 18 школи селища Коцюбинське висотками. Але найцікавіша сиутація з тим, куди ж і як зникла його квартира в Бучі, яку він показав в декларації ще за 2015 рік.

Квартирна схема від депутата Даніша: чому депутата Столяра використали як прокладку

У декларації за 2015 рік кандидат Сергій Даніш своєю рукою зазначив, що володіє квартирою – 70 м2. Ось запис в декларації, яку “Громада Приірпіння” отримала перед виборами 2016 року від ТВК.

Бучанські активісти інформували “Громаду Приірпіння”, що Даніш дійсно мав квартиру в Річ Тауні – об’єкт, який будувала фірма Карплюка. Він розташований на вулиці Польовій. Знаючи адресу в офіційному реєстрі стає відомо, що квартиру продали.

Більше того, не вказана сума, яку він отримав за те, що позбувся такого недешевого майна як квартири у 2016 році.

У електронній декларації Даніша квартири у власності немає. У реєстрі є запис, що квартиру прордали у 8 вересня 2016 року Юлії Зімогляденко. Можна було б припустити, що продав квартиру – Даніш.

Але “Громада Приірпіння” отримала договір купівлі продажу і там фігурує як продавець не Сергій Даніш… а інший депутат Коцюбинської селищної ради – Анатолій Столяр (Нові обличчя), який за словами мешканців селища виконує для Даніша функцію водія.

Електронна декларація Столяра підтверджує, що квартиру в Бучі у новобудові Річ Таун площею майже 70 м2 (!!!!) депутат продав всього за 210 000 грн. Це за курсом долара менше, ніж 7800 у.о. Відповідно з високою ймовірністю могла мати місце податкова оптимізація в наслідок якої держава недоотримала гроші. Ось реальні оголошення і тут ті, хто продають квартири в Річ Тауні вказують ціну, яку вони зочуть отримати від покупця.

За 60 м2 просять більше 1 100 000. А площа проданої квартири 70 м2. Тобто така квартира коштує не 209 тис грн, а десь 1 млн 300 тис. Різниця в сумі для податкової оптимізації могла скласти понад мільйон.

Те, що факт продажу відбувся за таку мізерну суму, свідчить елеткронна декларація депутата Столяра. Але він не зазначає де була квартира і який її метраж.

Цікавим є той факт, що Столяр у цьому ж році взяв позику у іноземного громадянина Олександра Брауна у розмірі 209 200 грн за таку ж саму суму придбав квартиру, але не вказано де саме і в кого.

 

Квартири у Бучі в депутата Столяра у декларації за 2015 рік, яку він подав до ТВК, не було. Там фігурувала лише квартира в Коцюбинському. Односельці кажуть, що Столяр проживає разом із батьками.

Постає цілком логічне питання, коли Столяр отримав у власність квартиру в Бучі? На іншій сторінці довогору купівлі-продажу між депутатом Столяром та Юлією Зімогляденко йдеться про те, що покупець (Столяр) набув права власності 7 вересня 2016 року. Тобто за 1 (!!!) день до продажу квартири Зімогляденко (реєстрація, як видно з режстру, нового правочину відбулася 8 вересня). І оформлював цей договір купівлі-продажу між Столяром (покупцем) і продавцем (ймовірно, Сергієм Данішем, який був влансиком цієї квартири) нотаріус Нельзін.

Раніша “Громада Приірпіння” інформувала, що Нельзін є так званим “чоним нотаріусом”. До нього звертаються забудовники, коли треба владнати питання схем по нерухомості. Коли “Батькіщвина” проводила дерибан через підставник для Бучанського межигір’я нардепа-комуніста Калєтніка Нельзін фігурував саме в цій історії.

Договір, який свідчить про відчуження квартири Столяру поки знайти не вдалося. Зате є копія іншого договору, яка свідчить, що Даніш став влансиком саме цієї квартири, яку продав Столяр ще у 2014 році, коли проживав у Борисполі. Купував він її у мешканки Вінниці (Карплюк родом з Вінниччини) за довіреністю яку мала бізнес-партнерка Карплюка Наталія Бойчук, яка з ним зареєстрована за однією адресою.

Сума, яку офіційно показав Даніш як сплату за цю ж квартиру за 2 роки до її продажу Столяром, становила 308 тисяч. Тобто була майже в 1,5 рази більшою.

На момент 2014 року, коли квартиру Бойчук продавала Данішу, вартість в договорі була теж значно нижчою, ніж ринкова вартість квартири, ймовірно, мала місце та ж сама оптимізація податків і оформлення було в нотаріуса Нельзіна. З 2014 до 2016 року курс долара суттєво зріс, але, виходить, що в гривні квартира Даніша в новобудові впалал в 1,5 рази в ціні. Що міг зробити з квартирою за 2 роки політик, щоб так знизити її ринкову вартість? Просто безкарність в податковій оптимізації спонукає, як правило, оптимізовувати дедалі більші суми.

Таким чином є факт, що Даніш був власником цієї квартири (копія договору купівлі-продажу, декларація депутата 2016 рік) і є факт продажу квартири через нотаріуса Нельзіна депутату Столяру за 1 (!!!) день до того як вартиру вдруге перепродали 8 вересня 2016 року. Двічі під час укладання купівлі-продажу ціна була нижчою, від ринкової. Всі ці дані про статки депутатів “Громада Приірпіння” передасть НАЗК.

Як Даніш заробивши мізерні доходи заощадив 130 тис доларів?

Дохід у директора ТОВ “БІК Благобуд” Сергія Даніша у порівнянні з 2015 роком зменшився і становить 44,5 тис грн. Депутат з таким рівнем річних доходів задекларував 130 тис доларів та Маузер за 28,5 тис грн.

Також депутат задекларував годинник фірми Panerai. Це італійська фірма, яка входить до швейцарського холдингу з виробництва годинників класу люкс. Годинник з’явився у депутата 2014 року. Точна модель невідома. У декларації значиться, що годинник має металевий корпус. Годинники цієї марки можуть коштувати від кількох тисяч доларів до півсотні тисяч доларів.

Чому депутат у 2016 році різко розпродав все своє майно?

Зауважимо, що у 2015 році депутат декларував ділянку у розмірі 0,6 га у Києві. Її депутат продав, але сума угоди – невідома. Так само з декларації зник Фольксваген 2006 року випуску, який депутат придбав, як зазначав у декларації за 2015 рік за 200 000 грн. Продав машину за ті ж самі гроші, що й купив, оскільки в електронній декларації за 2016 рік вказано дохід від продажу рухомого майна у розмірі 200  тис грн. Покупець – Віктор Олійник.

Таким чином депутат позбувся права власності на все рухому і нерухоме майно, яке фігурувало в декларації за 2015 рік. Як правило такі дії вчиняються, коли треба з себе вивести все нерухоме й рухому майно задля уникнення конфіскації. Більше того, з декларації за 2016 рік зникла донька депутата, яка була в декларації за 2015 рік.

Зате депутат далекларував 130 тис доларів готівки. Це при тому, що у декларації за попередній рік Даніш вказав річний дохід на рівні 51,6 тис грн. Цього року на посаді директора ТОВ “ТОВ “Бік Благобуд” він заробив навіть меншу суму – 44,5 тис грн. Коли депутат перебував у СІЗО за звинуваченням у викраденні монахинь, на заставу в сім’ї не було коштів – допомагали друзі. Тоді друзі Даніша переконували “Громаду Приірпіння”, що суму у розмірі 344 тисяч йому позичили. Суму від свого імені вносила мати. (тогочасний курс долара сягав близько 8 грн і ця сума становила понад 43 тис доларів США)

Отже у 2013 році в депутата та його сім’ї не було грошей, щоб з таким низьким рівнем доходів внести заставу. Але вже через рік у нього з’явився дорогий годинний люкс-класу фірми Panerai та станом на 2016 рік Даніш зміг заощадити 130 тисяч доларів.

Хто пустив Даніша пожити на друницю?

У декларації депутата на сайті НАЗК значаться дві квартири у Бучі та Ірпені. Жодна з них не є власністю політика, який балотувався на посаду селищного голови Коцюбинського, зрештою став депутатом селища, хоча зареєстрований в Ірпені.

Квартиру в Бучі Сергію Данішу у безкоштовне користування надав громадянин іншої держави. В електронній декларації депутат вказав лише його прізвище – Поштаренко. Мешканці Річ Тауна підтвердили, що саме в ній зараз живе депутат Коцюбинської селищної ради Даніш. Ім’я та по батькові в декларації особи, яка дала депутату право безкоштовного користування квартиру площею 78 м2 відсутнє. Це право Даніш отримав 1 квітня 2016 року.

Щодо квартири в Ірпені, площа якої становить 34 м2, то Даніш нею теж не володіє. Це власність Ірини Оранюк. Ця громадянка в Ірпені числиться засновницею та керівником фірми “ДТД Логістик”. Система “Youcontrol” вказує, що Оранюк зареєстрвоана на вул. Садовій. Внесок до статутного капіталу становить 14 100 грн. Компанія з 2002 року, згідно з інформацією в держреєстрі, займається наданням в оренду власного чи орендованого майна.

Ця ж Оранюк в 2009 році змінювала цільове призначення земельної ділянки в Ірпені й отримала право забудовувати.

“Громада Приірпіння” наголошує, що депутат Сергій Даніш фігурував з-поміж тих осіб, які отримали у 2008 році під час дерибану Біличанського лісу ділянку по вул. Молодіжній. У декларації ця ділянка, як і будь-яке інше нерухоме майно у вланості депутата більше не фігурує.

Даніш працює директором компанії бізнес-партнерки Карплюка

Засноницею ТОВ “БІК Благобуд” та колишнім директором компанії, як раніше писала “Українська правда”, є Наталія Бойчук – бізнес-партнерка Володимира Карплюка. Саме ТОВ “БІК Благобуд” висупало замовником будівництва ЖК “Новатор” в Біличанському лісі навпроти 18 школи.

Зареєстрована компанія 10 років тому. Заснували її спільно Бойчук, Даніш та ще один бізнес-партнер Карплюка – Володимир Співак, який є його заступником в партії “Нові обличчя” й веде будівельний бізнес у Польщі.

Громадські організації Даніша

Даніш вказав у декларації 2 громадські організації – “Громадська рада Коцюбинського” та “Бійцівський клуб “Фенікс”.

Організація “Громадська рада Коцюбинського” зареєстрована за адресою смт Коцюбинське вул. Лісова 20 в багатоквартирному будинку. Державний реєстр вказує квартиру, в якій зареєстрвоанйи був чинний депутат Ірпінської міської ради Богдан Слюсаренко.

Цю організацію заснували 2012 року чинний депутат Ірпінської міської ради від Нових облич Богдан Слюсаренко, аналіз декларації якого вже оприлюднила “Громада Приірпіння”, депутат Коцюбинської селищної ради Іван Лизун, який входить до фракції Нових облич та Сергій Даніш – голова фракції цієї партії в КСР.

До статуного фонду політики внесли по 0 грн. Керівником є Богдан Слюсаренко. Сайт “Громадської ради Коцюбинського”, де можна було б ознайомитися з результатами роботи Громадської організації в селищі, вивичити джерела її фінансування та ознайомитися з щорічними звітами про роботу – пошуковик Google не знаходить.

Щодо другої ГО – “Бійцівський клуб “Фенікс”, то згадок тут значно більше. Зареєстрована організаціїя в 2011 році членами бійцівського клубу. Очолив ГО Вадим Ващенко. Зареєстрвоаний в столиці по вул. Щербакова.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539