Главацькій вручили підозру: розплата за переворот в Коцюбинському

0

Самопроголошеній селищній голові Коцюбинського Юлії Главацькій вручили підозру. Це відбулося 29 березня, в середу, в приміщенні Прокуратури Київської області. З Главацькою приїхала камера з Ірпеня.

“Здійснено повідомлення про підозру 31-річному депутату Коцюбинської селищної ради 7 скликання у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення та використання офіційний документів та печаток) КК України та за ч.1 ст. 366 (службове підроблення)  КК України,” – повідомляють “Громаді Приірпіння” в прокуратурі Київської області.

Установлено, що в квітні минулого року, перебуваючи на посаді секретаря Коцюбинської селищної ради, маючи на меті очолити вказану селищну раду, зазначений службовець вчинила низку кримінальних правопорушень, спрямованих на легалізацію свого правового статусу, як виконувача обовязки селищного голови,  що отримано з грубим порушенням чинного законодавства. У подальшому, набуття такого статусу було скасовано судом. З’ясовано, що вказаний службовець, достовірно знаючи, що оригінал гербової печатки знаходиться у селищного голови, використовувала три різні підроблені печатки, зокрема, щодо дострокового припинення повноважень чинного селищного голови. Завдяки якісному досудовому розслідуванню усіх обставин події слідчими прокуратури Київської області , суд матиме можливість надати  належну правову оцінку та визначити покарання правопорушнику,” – додає прес-служба.

Нагадаємо, 8 квітня близько 22:00 депутати після закриття сесійного засідання проголосували за недовіру селищній голові Ользі Матюшиній. Після цього депутати від Нових облич на чолі з Юлією Главацькою вночі захопили раду і, як виявилося згодом, підробили гербову печатку ради для виготовлення завідомо незаконних документів.

9 квітня в газеті “Про Ірпінь” вийшло оголошення про те, що офіційна печатка селищної ради, яку Вадим Садовський передав новообраній селищній голові Ользі Матюшиній нібито втрачена.

Це при тому, що за печаткою до голови селищної ради ніхто не звертався.

З документів, які потім активісти знайшли в селищній раді, видно, що вже 8 числа виготовили документи з новою печаткою.

Безымянный

Це свідчить про те, що в день перевороту організатори повалення законно обраної влади в селищі мали при собі підробну печатку. Знайдені документи віддала слідчому з прокуратури журналістка Ірина Федорів.

9 квітня Юлія Главацька була внесена в реєстр Ірпінським реєстратором без сплати державного мита, що також є порушенням закону.

Далі в КСР відбулися обшуки. Главацька заявила, що її під час роботи слідчих нібито били, хоча свідки, які були присутні в раді, спростували цю інформацію. У цей же день Нові обличчя влаштували скандал на Доківській під вікнами “Атланту”. Главацька була ушпиталена, але, як свідчать громадяни, які були в одній й тій же палаті, вона почувалася доволі добре і в лікарні не ночувала, оскільки, з слів очевидців перебувала “в бойфренда”.

На роботу самопроголошена голова згодом майже не ходила.

Верховна Рада на вимогу учасників віче, яке відбулося в Коцюбинському, призначила перевибори до КСР і замість 17 мандатів депутати Нових облич отримали лише 10. Активісти з 4 мандатів спромоглися отримати 10.

Результат пошуку зображень за запитом "Коцюбинське результати виборів 10 мандатів"

Але частина депутатів, які були афільовані з Новими обличчями пройшли як самовисуванці.

У вересні депутати Нових облич під час сесії, коли прийшла прокуратура викликати на допит, кидали виклики від правоохоронців на підлогу.

В подальшому Ольга Матюшина поновилася на посаді рішенням суду й рішення депутатів було визнано незаконним.  Таким чином друга вимога віче була виконана.

Третьою вимогою віче було притягнути винних в перевороті до відповідальності.

З огляду на те, що “Громада Коцюбинського” готує до друку черговий номер газети, просимо Вас по можливості допомогти нам із коштами на друк. Одна гривня – 2 примірники. Допоможіть сусідам не помилитися. Приватбанк 5168742349662738 оформлений на надійну Олександру Валеріївну Куцан.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539