Дисциплінарне провадження проти Чібісова закрите

0

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів не побачила порушень в діях прокурора Київської області Дмитра Чібісова. Про це комісія повідомила на своїй сторінці в соцмережі facebook.

Як відомо, на Чібісова до комісії прокурорів поскаржився мер Ірпеня Володимир Карплюк. Він звинуватив прокурора в порушенні презумції невинуватості й подав на розгляд комісії 7 скарг на роботу Чібісова та прокуратури Київської області.

Скарги були розглянуті 20 грудня й було винесене попереднє рішення про те, що комісія не побачила порушень.

“Ну, там не було що розглядати по Чібісову. 7 скарг написав сам Карплюк. Навіщо писати 7 скарг, а не викласти все в одній? Щоб потім в ЗМІ сказати, що на Чібісова стільки скарг, стільки скарг, що це такий поганий прокурор ай-ай-ай, а по факту то 7 скарг від самого Карплюка. Ну а що йому залишається робити? Не вийшло поскаржитися – втік навіть бюджет міста не голосував і сесію не вів”, – коментує дії Карплюка журналістка з Коцюбинського Ірина Федорів.

Нагадаємо, в день розгляду скарг Карплюка 20 грудня йому було оголошено про підозру, яку він не взяв і втік від прокурора Чібісова.

Після першої підозри Карплюку, в якій його звинувачують у порушення правил безпеки на будівництві, де загинула людина, він пообіцяв місяць жити у наметовому містечку. Депутати Нових облич разом з прихильниками Карплюка влаштували під прокуратурою області танці. Наметове містечко не протрималося і дня.

Підозри отримали також заступники мера Ірпеня екс-регіонал Дмитро Христюк та Лідія Михальченко, які підписували угоди з ФОП-ом-покійником.

У суді на підтримку Христюка та Карплюка приходили депутати Нових облич, яких активісти жодного разу не бачили в судах, що стосувалися безпосередньо інтересів громади.

Після вручення підозри Карплюку депутати від “Нових облич” вдалися до протестних акцій. Вони прикувалися кайданками до турнікетів у приміщенні прокуратури Київської області та танцювали біля будівлі прокуратури в день, коли Карплюк пообіцяв місяць жити в наметі під прокуратурою.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539