Карплюк житиме в наметі під прокуратурою

0

Мер Ірпеня Володимир Карплюк місяць буде жити у наметі. Про це він повідомив користувачів соцмережі на своїй сторінці у facebook. Намет Карплюк планує встановити біля будівлі прокуратури Київської області у Києві, по вул. Лесі Українки.

Для цієї справи мер Ірпеня іде у відпустку. Як відомо, за неповних 2 роки каденції Карплюк провів у відпустці майже півроку. 

“Якщо протягом місяця справа не матиме розв’язки – я за підтримки громади Ірпеня та Приірпіння зумію донести до вищого керівництва держави факти упередженості та корупційності прокурора Київської області і йому доведеться піти з посади, або з посади доведеться піти мені, назавжди”, – заявляє Карплюк.

Активісти підозрюють, що Карплюку просто ніде зараз жити, оскільки він виписався з квартири в Бучі й продав будинок в лісовій зоні міста.

 

Народний депутат Ольга Червакова, яка виступає на боці громади на захист зелених зон Приірпіння переконана, що Карплюку може загрожувати переохолодження:

“В зв’язку з прогнозами Гідрометцентру щодо зниження середньодобової температури повітря, прошу прокуратуру забезпечити меру Ірпеня більш гуманні умови, а саме – домогтися його утримання в камері СІЗО, де, на відміну від вуличного намета, набагато тепліше”.

“Громада Приірпіння” звернулася до прокуратури Київської області за коментарем, але у відомстві ситуацію поки не коментують.

Нагадаємо, прокуратура Київської області підозрює Карплюка у причетності до загибелі робітника на будівництві ЖК Новатор у Бучі. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі та позбавлення права обіймати державні посади.

Як відомо, підозри вручені заступникам Карплюка Дмитру Христюку – йому інкримінують створення злочинної організації, привласнення коштів та незаконне зберігання зброї та Лідії Михальченко, яку прокуратура підозрює у перевищенні службових повноважень.

На підтримку мера та його команди бюджетники Ірпеня провели мітинг під прокуратурою Київської області. За їхніми словами, прокуратура чинить тиск на місцеве самоврядування. До слова, таку ж тактику захисту мера Бучі Анатолія Федорука обрали працівники бюджетної сфери сусідньої Бучі – вони також захищали нібито не злочинця, який знищує ліс, а місцеве самоврядування.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539