Прокуратура: Карплюку вручили підозру і планують вручити ще не одну (оновлено)

0

Близько 15:00 до приміщення прокуратури Київської області 31 серпня приїхав медіаконсультант Сандея Аделаджі та заступник голови партії “Нові обличчя” Петро Щербина.

Карплюк у суді, де обирали 30 серпня міру запобіжного заходу заступнику мера Ірпеня Дмитрові Христюку, Карплюк отримав повідомлення про те, що він має з’явитися 31 серпня до прокуратури. Йому мають вручити підозру. Коли мер Ірпеня Володимир Карплюк свідчив у суді на користь Христюка, то заявив, що прийде до правоохоронців.

“Він з’явився біля суду згодом разом  з Щербиною. Я перепитав щодо часу. Карплюк подивився, що в повідомленні на 16:00 і повернувся в ресторан,” – розповідає з місця події журналіст “Громади Приірпіння” Сергій Огородник.

Підтримати Карплюка прийшли одразу два адвокати – Леонід Танцюра, який кандидувався в обларду від Нашого краю разом з екс-регіоналами, та адвокат Кожух, який представляв в суді інтереси застпуника мера Христюка.

До слова, Танцюра представляв в суді інтереси екс-регіонала Вадима Садовського у справі щодо приєднання Коцюбинського до Ірпеня та виступив публічно за дерибан Біличанського лісу.

Повз журналістів до прохідної близько 16:00 Карплюк пройшов мовчки. Він нічого не коментує.

Щербина зауважив журналістам, що прийшов підтримати Карплюка як друг.

Станом на 17:00 тривають слідчі дії.

Карплюк вийшов з приміщення прокуратури о 18:12. Був не в гуморі, відповідати на питання журналістів відмовився.

Слідом за ним о 18:28 вийшов його адвокат Леонід Танцюра.

На відміну від Карплюка, Танцюра відповів журналістам:

“Все нормально, все по закону, будемо дивитися далі. Коли обиратимуть запобіжний захід – не знаю”.

На питання, в якому статусі Танцюра перебував в прокуратурі області, політик відповів, що є захисником Карплюка.

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив журналістам, що Карплюку вручили лише одну підозру:

“Сьогодні ми повідомили про підозру Ірпінському міському голові за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України, тобто, за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або іншому підприємстві…, що спричинило як наслідок загибель людей та інші тяжкі наслідки. Під час перебування на посаді директора підприємства, він, порушуючи нормативи і правила, не забезпечив дотримання вимог охорони праці і як наслідок це призвело до загибелі однієї людини і тяжкого травмування іншої людини”.

“За цими фактами було проведено фахівцями розслідування, визнано, що саме його дії спричинили такі тяжкі наслідки. Також було проведено експертизу, яка також визнала, що саме з вини цієї особи настали такі наслідки і саме ним порушені відповідні нормативи. Стаття передбачає покарання до 8 років позбавлення волі й позбавлення права обіймати посади строком до 3-х років”, – додає Чібісов.

У прокуратурі наголосили, що завдяки своїм корупційним зв’язкам та користуючись безпорадним станом потерпілих заробітчан з Рівненщини тривалий час Карплюку вдавалося уникнути кримінальної відповідальності.

Журналістів здивувалдо те, що Карплюку вручено підозру лише за однією статтею звинувачення, тоді як його заступнику аж за 6-ма.

Прокурор області на це відповів, що вручили лише одну підозру, так як Карплюк запізнився на годину – мав прийти о 15:00. Чібісов сказав, що решта підозр буде вручена пізніше.

Нагадаємо, 5 серпня 2011 року у Бучі під час будівельних робіт житлового кварталу “Новатор” трапилася трагедія, внаслідок якої одна людина загинула, а інша потрапила до реанімації у тяжкому стані

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539