Депутатка Корбут-Ющенко проти безоплатних груп продовженого дня

0

Ірпінський суд закрив провадження у справі щодо груп подовженого дня. Оскільки в селищі Коцюбинське відбувся переворот влади, мене, маму першокласниці, зацікавило, хто ж злив справу, яку ініціювали активісти й підтримала селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

26 квітня, як мешканка селища, на підставі довіреності, мала нагоду в суді ознайомитися з матеріалами справи по скасуванню рішення Ірпінського виконкому щодо платності груп продовженого дня. Мене цікавило питання, хто і коли отримав повідомлення про дату та час наступного судового засідання. І не просто отримав, а хто, отримавши це повідомлення, приховав дату і час засідання від громади і юристів.

Справа в тому, що 13 березня засідання не відбулося з тієї причини, що суддя Людмила Саранюк перебувала у нарадчій кімнаті, тому його перенесли, а про дату та час мали повідомити додатково.

Нагадаю, що 7 березня ірпінський реєстратор прибрав з реєстру законно обрнану селищну голову Ольгу Матюшину (БПП). Замість неї в реєстр незаконно внесли депутата Миколу Єременка.  

Поновити законно обрану голову вдалося лише 5 квітня після рішення Комісії Мін’юста щодо визнання неправомірною реєстрації Миколи Єременка як в.о. голови Коцюбинської селищної ради.

На момент безвладдя 3 квітня і випало чергове засідання суду. Помічником судді Саранюк було заздалегідь направлено до КСР виклик на слухання справи.

І тодішні “працівники” селищної ради знали про це, але жодним словом не обмовилися громаді про те, що юристам, які раніше представляли інтереси в суді, необхідно прийти на засідання. Своєму представнику юристу Стогову самопроголошений голова Єременко також не делегував представницькі повноваження, тому зі сторони позивача в суді не було нікого. Повідомити про поважні причини відсутності на засідання також ніхто не спромігся.

Все було розраховано на “злив” цієї справи. Питання безоплатності груп продовженого дня депутатську більшість від партії “Нові обличчя”, купку самовисуванців – їхніх прихильників та “третю силу” зовсім не хвилює.

Я була просто шокована, коли побачила, що лист із викликом від суду отримала депутатка від “Нових облич” Катерина Корбут-Ющенко.

На фото чітко написано її прізвище.

Ви уявляєте, мати трьох дітей, дохід на рік якої складає 6 500 грн, бере повістку з суду про справу по подовженому дню і кладе її під сукно! ЇЇ молодший син приблизно такого ж віку, як і моя донька першокласниця. І от, людина із мізерним доходом вирішує, що суд по безоплатності груп продовженого дня зовсім не важливий.

У мене питання: “А хто така Ющенко-Корбут в апараті ради і чому вона забирає офіційну кореспонденцію?”

Депутатка не є працівником ради, отримала повістку за довіреністю, яка якщо і існує, то видана самозванцем Єременком та ще й з підробною гербовою печаткою.

Можна подумати, що Ющенко-Корбут, яка є до того ж членом комісії з питань освіти та спорту, не приймає рішення кому представляти інтереси у судах, але маючи такий вплив на Єременка, я більш ніж впевнена, що питання можна було б вирішити. Тим паче, що в команді депутатської більшості аж 3 юриста – Даніш аж кандидат юридичних наук, Главацька та Євстєфєєв, ну і Стогов на підхваті, але в них, як я розумію зовсім інші цілі.

Не цікавить їх ця суспільно-важлива тема. Краще будуть матдопомогу по 200 гривень роздавати, аніж взяти участь у судовому процесі в результаті якого економія сімейних бюджетів буде відчутнішою за подачку у вигляді матеріалки або чергової лавки чи бетонної плити.

Не виключаю, що за домовленістю з Ірпінським виконкомом Саранюк переносить засідання з 3 на 6 квітня та відправляє 4 числа повістку електронкою до КСР, хоча за законодавством про таке мають повідомляти не пізніше ніж за 5 днів.

Зверну вашу увагу, що раніше, коли переносилося слухання, суддя звертала увагу на щільність графіка і в кращому випадку відкладала засідання на 2 тижні, не менше. А тут прямо така щедрість та оперативність. Звісно, що про переворот в  селищі і те, що звернення голови скоро розгляне Мін’юст, знало все Приірпіння і Ірпінський суд тому не виключення.

Як результат, через захоплення селищної ради та халатного відношення до поточних справ зі сторони самозванців, що уявили себе господарями всесвіту, маємо непрочитаного вчасно електронного листа і знову ж таки, представник КСР не з’явився на засідання.

Внаслідок чого винесено ухвалу суду про залишення справи без розгляду через те, що позивач двічі не з’явився на засідання.

Хочу зазначити, що я особисто перевіряла розклад засідань на сайті Судової влади судді Саранюк з 5 квітня і до 10 квітня справи по продльонці у ньому не було, хоча по факту засідання провели.

Зауважу, що для того, щоб зібрати гроші на апеляцію – судовий збір – у справі подовженого дня я як волонтер крутила вату і назбирала 1197 грн.

На судовий збір для першої інстанції кошти виділила з свого сімейного бюджету інша мама – мешканка селища Ірина Маслюк. Люди скидаються грошима і ходять в суди не для того, щоб депутати партії “Нові обличчя” і депутати самовисуванці-тушки зливали наші інтереси в судах.

Ірпінь вже довів, як дбає за освіту і медицину. Харчування в школах стало платним. Платними стали і групи подовженого дня. Ставки медпрацівникам скоротили і стало питання закриття стаціонару в селищі Коцюбинське, який відстояли нардепи і селищна голова.

І навіть попри те, що Ірпінь рекламують як місто здоров’я, ті, хто там пожили кілька років, тепер пишуть про 10 причин, чому в Ірпені не варто купувати квартири – освітня і медична інфраструктура просто знищені, робочі місця не створюються і ірпінці в заторах потерпають по дорозі в Київ, який дає робочі місця і має більш розвинуту інфраструктуру.

Авторка: Ірина Латиш – мешканка селища і мама першокласниці

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539