Нові обличчя просять Посольство США втрутитися у місцеве самоврядування країни

0

18 жовтня 2018 року депутати від партії “Нові обличчя” разом із своїми прибічниками пікетували Посольство Сполучених Штатів. Примітно те, що партія, яка звітує, що не має фінансових надходжень, централізовано везе мітингувальників на замовлених автобусах від самого Коцюбинського.

“Зранку їхала повз магазин феєрверків. На площі стояв натовп і кілька автобусів. Я спочатку подумала, що когось ховаюь, а потім побачила знайомі ненові “Нові обличчя” і зрозуміла, що то шапіто на гастролі до посольства зібралося”, – говорить мешканка Коцюбинського Ірина Латиш.

Годиною пізніше автобуси були помічені вже під самим Посольством США.

З-поміж учасників були і ті, хто взяв участь у дерибані Біличанського лісу та отримав незаконно у приватну власність ділянки.

Мітингувальники вишикувалися по команді. Розмахували плакатами з написами “Позбавте Червакову візи”, “Ольга Червакова – ганьба Парламенту”.

“Візи до США у мене нема”, – коментує народна депутатка Ольга Червакова, яка, згідно з результатами моніторингів руху ЧЕСНО входить до числа нардепів, які не прогулюють сесійні засідання, а, згідно з моніторингом “Опори”, Червакова входить до числа тих  парламентарів, чиї законопроекти мають найбільше підтримки колег-парламентарів.

Саме Червакова допомагає активістам захищати зелені зони Приірпіння від знищення та вимагає, щоб правоохоронці належним чином розслідували напади на активістів і притягнули винних до відповідальності.

Сомопроголошеного голови селища Миколи Єременка, який перебуває під слідством у справі по хабарництву і анонсував акцію, очевидці не бачили.

“Вони хотіли, щоб посольство США їх врятувало, бо влада на них не реагує. Єременка не було. Його що з засідання суду партійці “Нових облич” випхали нещодавно, видно, на акцію теж не пустили. Мені казали учасники акції,  чого у мене досі ноги не поломані. Що їх треба поламати і я драна коза. Отримую гроші і мені за це платять. Культурний рівень звезених учасників сьогодні зашкалював під посольством США. Примітно, що дехто з пікетувальників ховав обличчя за плакатом”, – розповідає депутатка Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан.

Голова фракції “Нові обличчя” Коцюбинської селищної ради Сергій Даніш, який перебував в СІЗО по справі щодо викрадення монахинь та фігурує, як повідмляють ЗМІ, в судових рішеннях з квартирними аферами, виступав з мегафоном і апелював до дипломатів:

“Ми прийшли з одним проханням, щоб США нам допомогло нам в дотриманні законів нашої держави. Ми просимо Сполучені Штати Америки вплинути якось на ситуацію не знищувати місцеве самоврядування”.

Вступ Сергія Даніша підтримав його соратник по партії Богдан Слюсаренко – депутат сусіднього населеного пункту Ірпеня, куди проти волі мешканців у 2015 році депутати Коцюбинського вирішили приєднати селище.

Журналістка Ірина Федорів, яка проживає у селищі, здивована тим, що Єременко ініціював пікет депутатів “Нових облич” під посольством США:

“Ви розумієте, що це показник повного невігластва з боку політиків з селищної ради йти до посольства іншої країни і вимагати фактично, щоб інша країна втрутилася у місцеве самоврядування нашої держави. Теза про те, що громада проти приєднання до Києва – просто не витримує критики. Були громадські слухання і 61 % учасників висловилися за Київ. Про слухання всі знали за місяць і люди скидалися грошима, щоб видати самвидав і інформувати громаду. Наклад самвидаву був 5 000 примірників. Достатній, щоб проінформувати селище. Станом на зараз за один тиждень зібрано більше 2 000 підписів під зверненням на профільний комітет ВРУ з проханням невідкладно розглянути питання по Коцюбинському”.

Після пікету учасників організовано доставили назад у селище Коцюбинське.

“Мене дуже цікавить питтання, хто заплатив за анонс акції в Інтерфаксі і хто дав гроші за організовану доставку пікетувальників на мітинг. А ще більше цікавить, хто партії “Нові обличчя” підказує такі безглуді речі як пікетування посольства США з такими абсурдними вимогами”, – наголошує Федорів.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539