Верховний Суд: рішення про приєднання Коцюбинського до Ірпеня незаконне

0

Верховний Суд України залишив у силі рішення Апеляційного адміністративного суду від 25 травня 2016 року щодо незаконного приєднання Коцюбинського до Ірпеня. Постанова оприлюднена в реєстрі судових рішень.

Справу судді Апеляційного суду слухали 16 травня 2018-го року. Рішення оскаржувала Ірпінська міська рада. Постанова Верховного суду набирає законної сили з дати її прийняття та оскарженню не підлягає.

Судді Верховного Суду не побачили порушень в Постанові апеляційної інстанції, яка постановила:

“Визнати протиправною бездіяльність Коцюбинського селищного голови Вадима Садовського щодо незабезпечення у смт Коцюбинське громадських обговорень про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад. Визнати протиправним та скасувати рішення №851 35 сесії Коцюбинської селищної ради 6-го скликання від 20 травня 2015 року “Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представників до спільної робочої групи”. Визнати протиправним та скасувати рішення № 852 36-ї сесії Коцюбинської селищної ради 6 скликання від 4 червня 2015 року “Про добровільне об’єднання територіальних громад міста Ірпеня та селища Коцюбинське”.

Без імені

“Ми разом з Наталею Коломієць, Вадимом Зінчуком та Ольгою Матюшиною були тими активістами, які в 2015 році подали позов, аби скасувати скандальне рішення Коцюбинської селищної ради. Мер Ірпеня Володимир Карплюк тоді приїхав у нашу раду, щоб тиснути на депутатів і ніхто не хотів чути громаду – люди скандували: “Київ”. Звісно, що Ірпінський суд, на який чинився тиск з боку влади, ми програли. Але апеляція і касація довела – громаду просто нагнули. Люди не згодні приєднуватися до Ірпеня”, – наголошує журналістка Ірина Федорів, яка теж була одним із позивачів.

“Були громадські слухання у березні цього року. 61 % з тих, хто взяв участь, а це понад 1300 коцюбинців, висловилися за приєднання до Києва. До того проводилися кілька соцопитувань професійними соціологами. Результати опитувань і слузань свідчать, що бажання грмоади приєднатися до столиці лише зростає. Ми сподіваємося, що і Київрада, і парламент приймуть рішення в інтересах громади Коцюбинського і заблокують можливість дерибанникам з Ірпеня зазіхати на Біличанський ліс, який у селищі залишається єдиним інтересом для депутатської більшості від Нових облич”, – додає Федорів.

Як відомо, це не перший випадок, коли громада оскаржує в суді рішення про приєднання територіальної громади до іншого населеного пункту. Зокрема, активісти селища Ворзель судяться з Ворзельською радою та вимагають визнати рішення про приєднання до Бучі незаконним.

Сусідній Гостомель, на базі якого ще у 2015-му році була створена Гостомельська ОТГ, ніяк не може дочекатися виборів, оскільки депутати Ірпінської ради виступають проти відокремлення Гостомеля від Ірпеня.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539