Сліди викрадачів елітних авто ведуть до Гостомеля

0

Прокуратура Київсько області спільно зі співробітниками поліції затримали організоване злочинне угрупування викрадачів авто у складі 3 осіб, яке діяло на території столиці та області.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури.

“Учасники злочинної групи, будучи безробітними та неодноразово судимими за аналогічні злочини, упродовж 2018 року займалися викраденням елітних автомобілів, з подальшим “перебиттям  номерів кузова та двигуна”, з метою їх подальшої реалізації. На рахунку організованої групи більше ніж 10 епізодів незаконного заволодіння транспортними засобами. При цьому, ділки використовували  пристрої для заглушування GPS та GSM сигналів,  GPS трекери, спеціальну техніку для зчитування кодів автомобілів”, – повідомляють у відомстві.

Правоохоронці затримали зловмисників у ході проведення спецоперації, з метою запобігання продажу автомобіля LexusLX 570. Ним учасники угрупування заволоділи напередодні та перегнали його на територію домоволодіння одного із учасників групи, під час затримання фігуранти організованої групи намагалися втекти від правоохоронців до Черкаської області. В результаті чого, водій автомобіля, не впорався з керуванням, виїхавши на обочину, допустив перекидання вказаної автівки.

За інформацією з джерел у правоохоронних органах, автомобілі переховували та готували до продажу у приватному будинку одного зі зловмисників у селищі Гостомель, в районі Кимерка.

“За результатами проведення десяти санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронцями виявлено та вилучено автомобілі “LexusLX 500”, “Mitsubishi L200” та “Mercedes SL55”, спеціальні пристрої для сканування та автозапуску двигуна автомобіля, пристрої для заглушування GPS та GSM сигналів, пристрої для пошуку “маячків”, прилади для зміни ідентифікаційних даних транспортних засобів, заготівки для технічних паспортів та голографічні захисні елементи для техпаспортів, автомобільних номерних знаків та інші допоміжні засоби, ключі від автомобілів різних марок, ломи, балаклави, рації, бойові гранати РГД-5, зброю (АКСУ з глушником, пневматичний пістолет) та боєприпаси до неї, наркотичні засоби”, – повідомляють правоохоронці.

Учасників злочинного угрупування затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 263 КК України.

Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року у Бучі, на парковці поряд з салоном-перукарнею “Наталі” невідомі викрали автомобіль Toyota RAV 4 бордового кольору, який належав власниці салону-перукарні “Наталі” Наталії Гамарник.

7 квітня 2017 року у Бучі на тому ж місці, що й авто Гамарник, невідомі викрали автомобіль lexus RX 350 2010-го року випуску, який належав Людмила Федорук – дружина мера Бучі екс-регіонала Анатолія Федорука.

26 травня 2017 року у Бучі на парковці біля будинку № 13 по вул. Енергетиків було викрадене авто TOYOTA Land Cruiser 2007-го року випуску, яке належало депутату Бучанської ради Олександру Таможньому.

Як відомо, через кілька днів автівку дружини Федорука невідомі повернули. Вона була знайдена неподалік бучанського цвинтаря. Бучанці підозрюють, що Федоруку вдалося домовитися з представниками кримінального світу.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539