Єременка та Мельничука судитимуть за хабар, – ГПУ

0

Відповідне рішення ухвалила Генпрокуратура та скерувала до Ірпінського суду обвинувальний акт для розгляду по суті у кримінальному провадженні стосовно депутата Коцюбинської селищної ради Миколи Єременка та його пособника псевдоактивіста Євгена Мельничука за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, яке перебувало у провадженні Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Про це повідомляють у прес-службу Генеральної прокуратури.

“Вказані особи обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, у великому розмірі, за вчинення службовою особою дій в інтересах третіх осіб з використанням наданої влади та службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди”, – йдеться у повідомленні.

“Досудовим слідством встановлено, що на початку січня 2018 року депутат Коцюбинської селищної ради Київської області та його представник, в ході розмов з помічником Коцюбинського селищного голови, вимагали передати їм грошові кошти для розблокування роботи сесії Коцюбинської селищної ради Київської області шляхом організації позитивного голосування підконтрольної їм групи депутатів даної ради та особистого позитивного голосування цим депутатом за винесені на розгляд сесії проекти рішень”, – додають у відомстві.

20 квітня 2018 року та 24 травня цього ж року Мельничук отримав для передачі Єременку грошові кошти в загальній сумі 9 тис. доларів США в якості неправомірної вигоди за вчинення ним вищевказаних протиправних дій.

Нагадаємо, 6 грудня Апеляційний адміністративний суд відмовив депутату Коцюбинської селищної ради Миколі Єременку в позові. У суді він вимагав визнати бездіяльність селищної голови Ольги Матюшиної, яка не визнавала його повноважень секретаря ради, які депутат собі присвоїв під час проведення псевдосесії.

Як відомо, 24 травня Миколу Єременка та Євгена Мельничука затримали за отримання неправомірної вигоди. Як пізніше повідомила “Громаді Приірпіння” селищна голова Ольга Матюшина, за голосування бюджетних питань у Коцюбинській селищній раді Микола Єременко та ще 4 депутати вимагали хабар у розмірі майже 200 тисяч гривень. Цю інформацію пізніше підтвердила прес-служба СБУ, працівники якої проводили спецоперацію.

7 березня 2018 року Микола Єременко став самопроглошеним селищним головою Коцюбинського. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради Віктор Анісімов.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Більше того, декларація НАЗК свідчить, що доходів у депутата нема кілька років поспіль. При цьому він дозволяє собі відпочити в Єгипті та Карпатах.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539