Золотий голос самопроголошеного Єременко: на яких умовах депутат прийшов на псевдосесію Даніша

0

13 грудня на псевдосесії Коцюбинської селищної ради головував третій самопроголошений селищний голова Сергій Даніш.

Про те, що псевдосесія буде на 8:00 в будинку культури депутати дізналися з смс, яке розсилали по декілька штук кожному на різні дати.

“Я отримала смс близько 18:00 12 грудня , що вони скликають псевдосесію на 8:00 12 грудня. Їм все одно, що вони шлють повну нісенітницю і що час для проведення засідання в них виходить уже пройшов. Згодом відписали, що захід на 13 грудня.

Жодного проекту рішення на засіданні ніхто не бачив. Це при тому, що колишній депутат КСР Ярослав Салівонов вважає себе керуючим справами. Тим, що не було проектів рішень обурювався навіть депутат від “Нових облич” Павло Назарук, який приніс на розгляд псевдосесії ящик для овочів, а якому були папери”, – розповідає голова комісії з питань ЖКГ Олександра Куцан.

Депутати Коцюбинської селищної ради Олександра Куцан та Ліна Радуда, які не брали участь у перевороті влади, попередили присутню депутатську більшість про те, що є рішення суду стосовно Миколи Єременка, яке вступило в силу. У ньому йдеться про те, що Єременко, який захопив владу в селищі у березні місяці 2018 року, не є і ніколи не був секретарем ради.

Депутат Єременко, якого зараз судять за справу по хабарництву, запізнився і не сказав жодного слова про те, що немає проектів рішень чи щодо інших порушень, які мали місце.

“Ми попередили всіх, що вони скоюють злочин, але вони не давали нам висловитсия і просили не заважати. Це при тому, що всі депутати під час зборів мають право висловлювати свою думку, бо ми є представниками громади і депутат Даніш, як і депутатка Радуда мають, за законом рівні права. Що було найогиднішим, так це те, що Микола Єременко, який незаконно навесні захопив владу в селищі і всім казав, що він діє за законом, розповідав, як він нібито вболіває за регламент, навіть не поцікавився, де порядки денні. Взяв папірці з овочевго ящика Наразука і сів. Примітно, що всього було 15 депутатів. З-поміж зареєстрованих на псевдосесії відсутніми були депутати Лазаренко, Рожанський і Ходаківська. У порядку денному стояли земельні питання депутатів Хвостенка, Назарука, Рожанського.

Вони заявляли про конфлікт інтересів і тоді голос Єременка ставив вирішальним 14 – “золотим”. Єременко   голосував “за” навіть тоді, коли мова йшла про земельні питання Хвостенка, якого він ще рік тому звинувачував у незаконній діяльності і скаржився на комісіях. Він сказав, що мешканці з депутатом Хвостенком уже помирилися”, – додає Куцан.

Нагадаємо, коли Даніш став третім самопроголошеним головою Коцюбинського, Єременко заявив про те, що слово Даніша = 0.

Раніше на псевдосесіях Нових облич Єременко не з’являвся, бо вважав, що їх має проводити лише він.

Нагадаємо, 7 березня Микола Єременко став самопроглошеним головою Коцюбинської селищної ради. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради Віктор Анісімов.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії. Сулом доведено, що Єременко ніколи не був секретарем ради.

Прокуратура відкрила кримінальні провадження через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61 % учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В Історії Коцюбинського це був другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керінвиком ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня Нові обличчя. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

В жовтні 2018 року Сергій Даніш очолив третій переворот і внісся в реєстр, як двоє попередніх самопроголошених голів, – Главацька і Єременко.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539