Даніш витратив на “юрсупровід” з бюджету близько 300 000

0

Представник партії “Слуга народу” Сергій Даніш витратив на юридичний супровід з бюджету спершу 132 000 грн.

Про це свідчить транзакція на сайті, де публічно відборажена тендерна документація.

Гроші отримала столична юридична компанія “”Бі Ен Сі”.

Як раніше повідомляла “Громада Приірпіння”, ще 145 000 отримав з бюджету юрист Денис Крайнік, який у судах представляє дерибанників Біличанського лісу. Таким чином сума на юридичні послуги склала разом майже 300 000 грн. Це при тому, що в раді є юрист, який отримує заробітну платню за свою роботу.

Нагадаємо, селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш (“Слуга народу”) отримує більше зарплату, ніж мер міста-мільйонника. Окрім того Коцюбинська рада купила машину за 600 000 грн, на який і їздить Даніш. Раніше “Громада Коцюбинського” повідомляла про те, що замість автоматизованої системи поливу комунальники вирішили купити за кошти платників податків у “Епіцентрі” скутер за 30 000 грн. При цьому клумба, яку зробили на Меблевій, 2 геть суха. Кущі тут напівзів’ялі. За неї віддали близько 50 000 грн. А на знищення амброзії з бюджету виділили близько 100 000 грн. Вони пішли через субпідряд на підприємця з Одещини. Цієї суми вистачило б, щоб знищити майже 2 га бур’яна. У мешканців селища виникли сумніви, що у селищі аж така велика площа амброзії.

У передвиборчий рік, на парки і сквери, зокрема з рахунків УЖКГ “Біличі”, були витрачені мільйони гривень.

Комунальне підприємство селища Коцюбинське УЖКГ “Біличі” на грані банкрутства. На нього вивели мільйони бюджетних коштів і керівництво КП не хоче звітувати перед громадою і депутатами. Наразі УЖКГ винне “Київводоканалу” мільйони гривень за водовідведення і є загроза відключення води. Даніш зізнався, що в передвиборчий рік, коли коштом УЖКГ робили піар на благоустрої, він під свою відповідальність сказав не платити кошти за водовідведення. При цьому 2021 року на обрізку дерев виділили вже 250 000 грн.

За відсутності спроможності забезпечити соцпослуги в Коцюбинському, бюджет селища платить Ірпеню за те, що вони обслуговуватимуть мешканців селища.

Ірпінським перевізникам за пільговиків з бюджету відголосували спершу 400 000, а далі ця сума зросла до 1 млн.

Окрім того, До Дня чорнобильської катастрофи у Коцюбинському вирішили встановити пам’ятник за 309 000. Біля цього пам’ятника намалювали на паркані мурал за 109 000, а також провели “святковий обід” за 36 000 грн. Збудована підставка під пам’ятник коштувала 50 000.

Проведення дня захисту дітей коштувало громаді лише 14 000 грн, зате майже 50 000 коштує висвітлення святкувань на сайті ITV, який є інформаційним ресурсом команди Карплюка. Ще 50 000 на цей же ресурс вивели для того, щоб публікувати замовні статті.

За великодні яйця під церкви московських попів віддали з бюджету по 32 000 грн. Жінка священика, яка балотувалася в депутати від “Нових облич” висловила публічно подяку Данішу.

Також для працівників ради закупили кавоварку за 17 000 грн та електрочайник за 3300 і питну воду на понад 3 000 грн. Це при тому, що УЖКГ “Біличі” переконує мешканців в тому, що вода з водогону, в якій раніше виявляли фекалії, – зараз нібито належної якості.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539