Передвиборчий цинізм: технічні кандидати дерибанників крадуть голоси в борців за ліс

3

Депутат селищної ради Коцюбинського Володимир Жарков та його команда отримали у власність ділянки в скандальному лісі під Коцюбинським.

Таємниці слідства – хто став власником лісу – розкрили нотаріуси.

Щоб відтягнути голоси  у захисників лісу, які вже ведуть дворічну боротьбу, Володимир Жарков став технічним кандидатом задля перемоги місцевого селищного голови – Вадима Садовського.

Електорат, ошуканий Вадимом Садовським та псевдогромадськими слуханнями, вірить, що отримає ділянки в лісі, які вже роздерибанили між собою депутати селищної ради та підставні особи Дніпропетровської області, піде й проголосує за злочинну владу в надії отримати землю.

“Це типова технологія. Вони намагаються створити технічних кандидатів, щоб у справжніх борців за ліс та людей, які роками щось робили для селища, відтягнути голоси”, – аналізує ситуацію в селищі експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.Щоб бути більш переконливим, Володимир Жарков поширює селищем газету, тиражем 10 тисяч примірників.

“На мою думку, не так важливо, кому належить ліс – Києву чи Коцюбинському. Головне, що ліс має бути лісом. Не чиєюсь присадибною ділянкою чи городом, а віковічним лісом, легенями усієї Київської області”, – заявляє він на шпальтах своєї газети “Рідне Коцюбинське”.

Так ідейний натхненник й друг Жаркова, Андрій Старовойт, зрубав ліс і вже будується

До редакції “Української правди. Київ” потрапив список нових власників лісу.

Володимир Жарков – депутат селищної ради, очільник політичної партії “Пряма дія”, колись очолював “УкраАзіаБуд”, який в Києві кинув недобудованими скандальні дніпровські висотки, отримав ділянку в лісі за адресою вулиця Мальовнича, 33.

Окрім нього низку ділянок отримали члени партії “Пряма дія”, яку очолює Володимир Жарков, та наближені до нього люди.

Олександр Саідов – очільник київського осередку партії “Політичне об’єднання “Пряма дія” отримав в лісі ділянку поблизу з своїм побратимом Володимиром Жарковим (Мальовнича, 35). Тепер вони будуть сусідами через паркан.

Марія Сова – депутат селищної ради Коцюбинського, член політичної партії “Пряма дія” отримала 15 соток в лісі за адресою: вулиця Травнева, 28.

Андрій Старовойт – ідейний натхненник і засновник партії “Пряма дія”, очільник школи бойових мистецтв “Пересвіт”, вихованці якої працюють тілоохоронцями VIP-осіб (один з учнів, захищаючи ректора Ірпінської податкової академії загинув за сумнівних обставин) – отримав ділянку лісу за адресою: вулиця Миру, 3. І перший з усіх власників лісу розпочав рубку дерев.

Катерина Кільбурт – генеральний секретар (голова секретаріату) української федерації фрі-файту, президентом якої є Андрій Старовойт, отримала 15 соток за адресою Миру, 1/4.

Сергій Даніш – голова контрольно-ревізійної партії “Пряма дія”, отримав ділянку лісу на вулиці Молодіжній, 2/6.

Наталія Драганчук – у селищі її знають як помічницю Володимира Жаркова, вона брала участь в організації низки його публічних заходів, отримала 8 соток (а не як її керівники по 15) за адресою: Садова 5.

На зборах Драганчук Наталія, Володимир Жарков та Марія Сова розповідають людям про розвиток селища

Такий цинізм обурює навіть тих, хто навчався в одному класі з Володимиром Жарковим.

“Отримала сьогодні газету. Він знаєте в школі такий ніби порядний був. Але влада всіх змінює. Там дружина не останню роль зіграла”, – говорить коцюбинчанка, що вчилась разом з депутатом селищної ради.

“Ці спортивні школи “Пересвіт”… Дехто каже, що там діти слухають тільки Старовойта й, якщо він дасть команду “фас” – вони будуть робити, що він скаже”, – додає вона.

Але оманливі статті – це не єдине, чим досягається найвищий ефект передвиборчого цинізму.

“У своїй передвиборчій агітації Володимир Жарков зайшов якнайдалі: він передруковує у своїй газеті лісозахисні статті-розслідування авторів “Української правди. Київ” Олега Борового та Ірини Федорів, щоб створити імідж новоспеченого Робіна Гуда – борця за ліс”, – обурюється коцюбинчанин В’ячеслав.

Нагадаємо, що нещодавно Володимир Жарков виступив з ідеєю захистити ліс і створити на його території Національний заповідник.

Однак, за підрахунками, в селищного депутата й його людей разом понад 100 соток рекреаційного ресурсу в приватній власності, то розпочати він може легко саме з цієї територій й повернути її у власність державі для створення заповідника.

Саме тому варто просити Володимира Жаркова надрукувати і цю статтю тиражем у 10 тисяч примірників, як це він зробив із передруком попередніх статей.

Оскільки журналісти отримали список власників рекреаційного ресурсу України, то по кожному з них буде проведене журналістське розслідування.

У першу чергу це стосується тих, хто захоче на цих місцевих виборах іти до влади.

Володимир Жарков може бути не єдиним технічним кандидатом. У селищі, де ніколи не було бігбордів, дерибанщики лісу вже їх встановили й демонструють свою “зелену” політику виборцям.

Вадим Кузьміч – депутат селищної ради. Закидали яйцями у перший же день

Це депутат селищної ради, який вирішив за 5 років вперше своїм обличчям та ще й у великій кількості привітати на зовнішній рекламі коцюбинчан із днем селища.

На рекламі розміщений знак – білочка в лісі. Це символ Коцюбинського, який є на в’їзді з кільцевої дороги.

Обличчя у Кузьміча Вадима усміхнене: він задоволений, що отримав земельну ділянку в лісі за адресою вул. Травнева 12, як і всі депутати, а тепер має чергову можливість навішати передвиборчу локшину мешканцям Коцюбинського.

У перший же день розміщення реклами на бігборді, який для депутата Кузьміча спеціально встановили поблизу магазину, невідомі обстріляли його народною передвиборчою зброєю – яйцями.

“Має повне право вітати односельчан з плакатів після того, як отримав хабар лісом і його ім’я в списках тих перших 501 разом із мешканцями Дніпропетровщини. Вітаю, односельчани, ліс роздали”, – іронізує коцюбинчанин Андрій Скипальський.

“Віками ніхто не наважувався рубати, а ми тут такі класні, думаємо про розвиток – і під забудову. Все вже розвинули в селищі і тільки нам ліс заважає рухатися далі. З цим і вітаємо. Думаю, символ білки згодом потрібно поміняти на сокири”, – додає він.

На яку посаду буде балатуватися Кузьміч Вадим поки невідомо.

“Зараз він може стати і технічним кандидатом Вадима Садовського, який, як і Володимир Жарков, перед виборами швидко стане одним із захисників лісу, хоча і той і той отримав ділянки, а може піти депутатом. Тільки от не відомо в нашу раду чи в Ірпінь”, – припускає активістка Юлія Васіна.

Намагання вплинути на виборців за рахунок “озеленення” своєї передвиборчої політики викликає обурення односельчан.

“Депутати не хочуть жити на вулицях того селища, яким вони керують: Паризької Комуни, Червоноармійській, Доківській, Меблевій, тощо. Вони прагнуть жити не з коцюбинчанами в реальному, створеному їхньою ж бездіяльністю світі з відсутністю дитсадків, з розбитими дорогами, безглуздими дитячими смертями, з маршрутками, які згорають на кінцевих, а хочуть жити в котеджах на вулиці Мальовнича, Садова, Квіткова, Травнева, Сонячна“, – заявляє Ірина Федорів, мешканка вулиці Меблевої.

“Зараз протягом місяця ми почуємо просто неймовірну кількість добрих справ, яку вони планують зробити у передвиборчих програмах. Питання в іншому. Що заважало їм це робити всі ці 5 років? Роздерибанили ліс. Суди проти шкідливих викидів “Пластмодерну” зупинили. Біда в тому, що ми залишимось на вулицях Залізнична, Вокзальна, а для них є вже й вулиця Райдужна”, – додає вона.

Олег Боровий, Українська правда

3 коментарі

  1. Новый Коцюбинчанин 2 Жовтня 2010 at 17:12

    Ирине Федорив. на http://kotsubynske.org/news/glavu_derzhkomzemu_zvilnili_cherez_skandal_z_ostrovom_i_sivkovichem/2010-09-22-672#comments
    Другого места для ответа не нашел, т.к за приведенный ниже комментарий , меня лишили возможности писать комментарии:
    „Да уж не просто замолчать. Будем говорить, пока мои комментарии не начнут удалять, как комменты Еременко. Скоро будем заходить на этот сайт (kotsubynske.org) с 2 часов ночи, до 4 утра , (как при Союзе слушали «Голос Америки», чтобы увидеть комменты Еременко.
    По порядку. http://kotsubynske.org/news/informacija_povinna_buti_chista/2010-09-24-681
    Туровский не многословный (деньги любят тишину), не горлопан. Чем знаменит на сайте?–каким-то маслом. Против власти и порубки леса высказываний не видел, а зачем? вдруг за маслом не приедут? А какое же дело. Реклама масла, Реклама Фронта змин, Реклама Региональных инвестиций. Спасибо за идентификацию владельца сайта, подсчет размещенной рекламы в обычных ценах на Львовской площади, уже ведется, а дальше в ЦВК.
    Зачем нам россказни про то, что будет после выборов. Ни сайт, ни его апологеты никому не будут нужны, поскольку с таким качеством оппозиции власть возьмет известно кто. Ответьте прямо:
    «Відкрите Коло” финансово участвовало в финансировании сайта, покупке домена, или хостинга? Кинули Коло?
    Если по словам Ирины Федорив, светило отечественной журналистики, Дима так много вложил в сайт, почему он не стал его совладельцем? Кинули пацана?

    Талантливых журналистов много, честных-меньше, принципиальных еще меньше, отважных-почти нет (Гонгадзе и пр.)
    Зато подлецов!!!!
    Представляю как Еременко смотреть, даже не на получаемые суммы за рекламу на раскрученном им сайте, (он всегда претендовал только на свободу слова), а на кляньчанье денег у ДЕЙСТВУЮЩЕЙ ВЛАСТИ!!!!!! (Которую , а не кого-то конкретно, я назвал очень мягким словом для нее. Ладно, беру назад, нервы сдают, годы, катаклизмы, войны…)
    Какой ПОЗОР!!!!!!!!!!!!!
    Лучший аргумент в споре заткнуть рот оппоненту! Слава Фронту Змин!
    ( Кстати надо уточнить, это их официальная позиция или просто повод скрыть импотенцию фронта на местах)”

    И что же тут кроме неудобных вопросов ? !!!! Вот это свобода слова!!! Вот это сайт поселка! А этого бы не было без Вашей позиции
    Ответы Ваши туманны. Переключаете стрелки на „пограничную” лексику, основываясь почему-то на трудах докторов-профессоров, а не первокурсников церковно-приходских школ( в них значится иная позиция)
    Я противник применения крепких слов, и вырвалось оно в ответ на обвинение Черниковым именно Вас, „в разжигании спекуляции землей”, убрали его да и ладно, никто не возражал.
    Далее пикировки о владении-невладении сайтом. И обвинения в поддержке одной стороны. Пока на нем всем можно было размещать материалы, вопрос о владении никого не интересовал и не интересовал бы и впредь.
    Извините , но россказни, о переубеждении меня в какой- то идеологии.
    Идеология моя Демократия и Свобода Слова, и на ее страже должны стоять , по определению, все НЕПРОДАЖНЫЕ журналисты.

    Я хотел получить у Вас ответ на конкретный вопрос: „Вы считаете нормальным наличие цензуры на сайте, и возложение обязанностей цензора на первокурсника учительского института и бухгалтера?”
    Результаты этого мы видим- наглая политреклама тех, кого в селе в глаза не видели, вышвырнуты даже из комментов те, кто доминировал на сайте год, и почему-то к его раскрутке не имеет никакого отношения (по словам Туровского) и сделали ему такой имидж, что у действующей власти денег не выпросишь.
    Именно: „Це вже система подвійних стандартів. І оце і є найбільшою небезпекою», а не моя позиция
    Спасибо за ответ. Хотя сильно сомневаюсь, что кто-то это не удалит. Впрочем не жалко. Надоело. Защитники леса между собой воюют более беспощадно. Эта статья- пример.

    • fedor100 6 Жовтня 2010 at 14:05

      Цензури бути не може в жодному ЗМІ.

      Не може бути обов’язком будь-кого цензурувати. Обов’язок інформувати правдиво. Відповідальність за це лежить на журналісті (авторові), редакції та власникові.

      Я не прихильник того, що витирають коментарі Миколи та будь-чиї коментарі. Я про це написала. Лише лайку. Більше того, я запропонувала, якщо будуть конкретні випадки цензури (бо Микола може додавати матеріали на орг, але з премодерацією – мені про це Дмитро сказав), то ми можемо разом їх розглянути й якщо стаття дійсно достойна й відповідає журстандартам, то хоч на Українську правду, якщо рівень відповідний, хоч на цей сайт – нема питань заберемо з руками і ногами.

      Від себе додам, що тут на сайті всі коментарі з’являються не одразу. Це рішення було прийняте, коли на сайти почали заходити штаби і писати голосуйте за, той такий, а той найкращий. Я не хочу робити з сайту агітмайдан. Обговорення так. Агітмайдан – ні. Притула колись була близька до того, щоб закрити коментарі повністю на УП. Про це рівнорік тому вона писала в себе в блозі. У них не ті обсяги, щоб дозволяти премодерацію.

      За кордоном є рада трьох. Тобто є троє представників громади, які адмініструють коментарі й вони мають належати до різних політпоглядів й вирішувати щодо коментарів. Так заведено на сайтах общин селищ і містечок. Я спілкувалась з експертами. Я запрошую Вас до адміністрування коментарів на цьому сайті. Якщо Ви згодні, то ми сформуємо раду трьох. Тільки треба ще одну людину. Але її погляди мають не збігатись ні з Вашими, ні з моїми.

      Стаття про зняття чиновника була з амоїми переконаннями журналіста відредагована абсолютно коректно, внизу позицію Миколи дали, залінкували. Але говорити, що це завдяки тобі зняли чиновника, коли ти там 5 колесо до воза – це деза й піар. Не може бути подвійних стандартів. Ящо вони є – з ними треба боротися.

      Я не підтримую низку того, що відбувається на сайті орг. про це я говорю. Ненормальним є розміщення матеріалів на сайті з Фрогнту змін і т д. вони навіть не читаються.

      І давати статтю на тему, яка вже була подана, тимбільше, що Українська правда розкрилаїї глибоко і всебічно, це лише топить тему і матеріал. Люди мають вчитись, з ними треба говорити і пояснювати.

      З контентом матеріалу – був неправий Микола.

      З витиранням коментарів – алекс.

      Треба розглядати кожен конкретний випадок і факт, а не кричати, що хтосбь святий, хтось має право, а хтось попирає.

      Я просила щоб коментарі Миколи не чіпали. Він ставив знову коментарі, а йому знову витерли?

      Микола з амоєю інформацією може додаватистатті на основі премодерації. Він додавав щось нове з того часу? Якщо не поставили й він хоче опублікувати – нехай надсилає текст.

      + зрозумійте на орг я не маю ЖОДНОГО впливу. 🙂 Більший доступ у Миколи. Він має можливість щось ставити на умовах премодерації.

      Я – лише пишу коментарі, які можуть так само витерти.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539