Завалилось три поверхи гуртожитку поблизу в’язниці

0

За попередніми даними, на щастя, ніхто не постраждав.

“Сама тюрма будувала. Це ж треба було стільки красти, щоб будинок завалився одразу,” – обурюється Олександр Кулик, лісник, який зателефонував і одразу ж повідомив редакцію.

Один із депутатів селищної ради про сьогоднішнє руйнування забудови дізнався від журналістів сайту. Редакція попросила з’ясувати, точні дані щодо кількості жертв та повідомити громаду, хто є забудовником.

“Це гуртожиток на балансі виправної колонії. Будувався, здається за гроші МВС. Після вашого дзвінка я одразу зателефонував місцевому МНС-нику. Люди вже заселялись, вже меблі завозили. Селищна рада давала дозволи лише на комунікацї. Щодо інших документів, то в таких структур є свої проектні існтитути,” – відзвонився редакції Вадим Кузміч, депутат селищної ради.

Прес-служба міністерства надзвичайних ситуацій Київської області стверджує, що споруда не експлуатувалась кілька років й була нежитловою.

“Це нежитлове приміщення, не один рік не експлуатувалось. Наших працівників не залучали. Керівництво колонії сказало, що працівники МНС не потрібні, бо не було загрози людям. Приміщення –  нежитлове. Працювала комісія Київської обласної адміністрації відділу надзвичайних ситуацій. Вони продовжать свою роботу і завтра,” – заявляє речниця обласного представництва МНС Вікторія Рубан.

“Робився ремонт. Офіційні попередні причини, які дала комісія, – це або зсув ґрунту, або руйнування конструкцій через проведення ремонтних робіт,” – додає вона.

За неофіційною інформацією, яку вдалося отримати від одного з працівників МНС цього району, руйнування будівлі відбулося через помилку архітекторів або будівельників.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539