Небезпечна пряма дія: нічна варта команди Жаркова /ОНОВЛЕНО

0

Команда Володимира Жаркова, депутата селищної ради, який зареєструвався як кандидат на посаду голови селищної ради, вияляється, живе активним нічним життям.

“Люди Жаркова казали, що про нього пишуть і друкують багато бруду. Розкидають в скриньки виборців. То він посилає хлопців з “Пересвіту”, і вони вночі вичищають поштові скриньки від друкованої продукції, де є хоч слово проти їхнього кандидата,” – ділиться інформацією з редакцією сайту мешканець селища, що побажав залишитись невідомим, бо переживає, що бійці можуть з ним розправитись.

Кілька тижнів тому в розмові з журналістами редакції Вадим Кузьміч, кандидат на посаду селирщного голови й колега Володимира Жаркова – депутат селищної ради, стверджував, що яйцями його плакати обкидали саме люди Жаркова.

Зараз на бігборді поблизу магазину на вулиці Меблевій його обличчя закидане вже не яйцями, а іншою рідиною, схоже чорнилами.

Вадим Кузьміч говорив з правоохоронцем, йому відповіли, що факт є, але свідків, які б це підтвердили – нема.

На початку передвиборчої кампанії працівник штабу іншого кандидата на посаду селищного голови Вадима Кредісова Олександр Шаян, заявив, що рекламні щити їм пошкодили ті ж люди з “Пересвіту”. Це бачили свідки. Була подана відповідна заява в міліцію.

Станом на сьогодні працівники міліції затримали підозрюваних, так повідомили в штабі Кредісова.

“Там плакат пошкодили. Свідок ніби є. Ми його допитували, але нічогоконкретного не сказав. Ми нікого не знайшли. Перед виборами нічого такого не було в нас. Крім оце Кузьміча. Але хто то зробив – ми не знаємо,” – повідомив редакцію Олег Іванович Старинець, начальник селищного відділення міліції.

У штабі кажуть, що на місці події свідок був не один, а їх було кілька.

“Приходив до нас правоохоронець. Спитав, що ви бачили. Я сказала, що були люди в чорному в капюшонах. Спортивної зовнішності. Я це все бачила. Це було біля автобусної зупинки десь о 19:00. Там стояли люди. Два молодики почали кулаками бити щит, повалили його. Ми побігли до них, вони сіли в чорну машину  й поїхали в бік Києва. Там були і місцеві. Ми здогадуємося хто це був. Нам місцеві сказали два прізвища,” – повідомила Ірина Суслова, яка зі штабу кандидата особисто бігла до цих хлопців зі своїми колегами.

Ці два прізвища редакціїї пообіцяли надати найближчим часом.

Нагадаємо, Володимир Жарков став відомий селищу, як людина, що отримала у власність ділянку прадавнього лісу й потім оголосила себе його передвиборчим захисником.

Загалом близькі йому люди, зокрема однопартійні, отримали десь із десяток ділянок, які ще 2008 року роздерибанили депутати селищної ради та підставні особи з Дніпропетровщини.

Мешканець Лісової сам роздрукував з “Української правди” й розклеїв список команди Жаркова, які отримали ділянку.

“Я розклеїв на наступний же день позривали. Треба буде ще надрукувати й розвісити,” – заявляє про свій намір коцюбинчанин Вадим.

Ідейний натхненник партії “Пряма дія”, яку очолює Володимир Жарков, Андрій Старовойт першим почав вирубку лісу для побудови поблизу багатоповерхових будинків школи бойових мистецтв.

Один із депутатів селищної ради повідомив, що ніхто дозволу на таку забудову в селищній раді не давав.

Після зустрічі з виборцями в неділю у розмові з депутатом сільради Фостенком Олександром Вікторовичем вдалося з’ясувати, що цей заклад вважають сектантським та соціально небезпечним.

“Вночі вони ходять групами й тренуються на перехожих,” – запевнив  представника редакції сайту депутат.

Мешканці Лісової 20 підтвердили цей факт й сказали, що Коцюбинське вважається кримінальним районом й сюди важко викликати таксі з місцевих номерів.

Вони розповіли, що неодноразово вихованці “Пересвіту” у пізній час перестрівали перехожих і тренувались на них.

“Для них це як жива груша,” – пояснив один з учасників зустрічі.

Міліція факти нічних бійок підтверджує, але жодного учасника не спіймала й не може стверджувати чи спростувати, що це були люди “Пересвіту”.

“Те, що нападали на людей – це було. Коли освітлення погане було. Молоді хлопці. Не ловили ми їх. Чи це стосується саме “Пересвіту”, такого не було, щоб піймали. Різні ситуації бувають,” – розповідає начальник селищної міліції Старинець, який працює в селищі, за його словами, четвертий місяць.

У зв’язку з тим, що котактні телефони соціальної ініціативи “Рідного Коцюбинського” не відповідають, коментар Володимира Жаркова щодо цих подій взяти не вдалося.

Редакція сайту заявляє про свою готовність опублікувати коментар депутата селищної ради Володимира Жаркова й чекає на дзвінок.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539