Як зупинили несанкціонований транзит дворами селища / Колонка читача

0

У принципі, так воно і має бути: у громади виникають проблеми, вона йде до влади, а та знаходить можливості вирішити їх.

Коли я ініціював звернення до ДАІ, я думав саме про таку логічну послідовність, натомість розуміючи, що моє звернення може бути проігнороване, як це раніше було зі зверненнями в УЖКГ “Біличі” щодо питань експлуатації будинку та надання послуг. Але цього разу все було по-іншому.

Проблема була такою: з початком літа по вул. Шевченка біля будинків 1 та 1а почали їздити у великій кількості авто, котрі переважно використовували вулицю для транзитного виїзду на сусідню вулицю Бакала або для прямого руху на Київ через ліс у напрямку Новобіличів.

Причиною цього стало руйнування бордюрів на повороті біля ліцею. Ктім того, у великій кількості можна було спостерігати авто, що на великій швидкості пролітали повз будинки, та везли місцевих джигітів на пікніки у ліс, а той зовсім на (колишній) стадіон біля школи, де водії влаштували автодром.

Це зручно, адже випивши пива в лісі можна проїхати манівцями додому, або далі на пиво довгими літніми вечорами. І все би нічого, ми і не на таке щоденно закриваємо очі, якщоб не діти, яких кожного вечора більше півтора десятка грається в малемькому дворі. Вони щохвилини вибігають та виїзджають на вулицю.

На початку вересня я написав звернення до Головного управління ДАІ області з проханням встановити пристрої примусового зниження швидкості та перекрити транзитний рух по вул. Шевченка, як такий, що виник стихійно. Підписи я не збирав, і написав звернення від свого імені.

Поворотним моментом для написання звернення, можливо, стала загибель хлопчика в селищі в ДТП.

І ось 18 жовтня мені приходить відповідь, якою ДАІ інформує, що вивчили ситуацію, факти підтвердилися, і вони доручаюь УЖКГ «Біличі» вирішити цю проблему.

Що сталося перед цим бачили жителі цих будинків. Дійсно зо два тижні тому у вказаних місцях із асфальту були зроблені горби, по яких можна проїзджати тільки знизивши швидкість до 10 км.на годину.

Крім того, на шляхах транзитного руху викопали ями глибиною до метра. Так УЖКГ “Біличі” виконали рекомендацію ДАІ.

Питання в тому, стільки простоять ті ями коли їх вже почали закидати сміттям, а яму для проїзду у ліс вже засипали ті хто тихенько собі будується і возить через ліс матеріали.

Крім того, невже не можна було вкопати деревяні стовпчики, а з іншого боку відновити бордюри, які так і залишилися лежати в стороні?

Все це виглядає не по-господарськи, на скору руку, тимчасово, щоб відчепилися із своїми дрібязковими питаннями… Але проїгнорувати не можна, адже на носі вибори на і ДАЇ рекомендує…

Натомість транзитний рух поки що припинено, і в дворах дуже спокійно, хоча сезон дитячих ігор на вулиці вже проходить. До весни ями зисиплються, і рух, ймовірно відновиться знову.

Скіпальський Андрій

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539