Результати першої сесії селищної ради: як сформували шість комісій та виконком / ОНОВЛЕНО

2
На першій сесії всіх тридцять депутатів розподілили по комісіях, яких загалом у селищній раді налічується шість.

Частина новообраних депутатів, ті, для кого це перша каденція в селищній раді і ті, хто не є наближеними до керівництва ради, були обурені тим, що голови комісій та члени комісій були сформовані заздалегідь і з ними це питання не обговорювалось.

Натомість і голова селищної ради Садовський Вадим і новообраний секретар селищної ради Ковтач Олександр пояснили новообраним депутатам, щоб ті не ображались і що голови та члени комітетів обиралися переважно за принципом  того, хто чим більше займався у попередньому скликанні.

“Решту комісій ми планували таким чином: радились з депутатами нового скликання, хто більше чим займався,” – пояснює Олександр Ковтач.

Очевидно, радились не з усіма депутатами, бо знайшлись ті, хто бачив свою роботу з огляду на свій досвід в інших комісіях.

Салівонов Ярослав заявив про свою готовність ввійти до комісії, яка відповідає за ЖКГ, розповівши про свій судовий досвід боротьби з бездіяльністю у цій сфері.

Після рейтингового голосування, набравши 16 голосів, йому залишилось членство в комісії соціального захисту населення.

“Ну, можна було б запитати думку, хто де хотів би працювати, сесія пройшла б за 15 хвилин. Я хотів би працювати в іншій комісії,” – заявив Мироненко Юрій Іванович, який став членом комісії освіти, культури, молоді та спорту.

На запальні спроби депутата Мироненка пояснити, що формування комісій відбувалось без залучення всього депутатського корпусу, реакція голови селищної ради Вадима Садовського була такою:

“Будете варити воду, я вам зварю. Двома третинами голосів вирішимо, чи нам потрібний такий депутат”.

Редакція вирішила з’ясувати у фахівців, чи може селищна рада двома третинами голосів позбавити когось мандату.

“Законами України “Про місцеве самоврядування” , “Про статус депутатів місцевих рад” передбачено, що право припинити повноваження депутата місцевої належить територіальній громаді, також повноваження депутата місцевої ради може бути припинене достроково за рішенням відповідної ради лише у разі набрання законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено або у разі подання депутатом заяви про складення ним депутатських повноважень. Взяти і на власний розсуд позбавити депутата повноважень ні голова, ні депутати не можуть, бо це не клуб за інтересами,” – роз’яснює юрист Вячеслав Колісник.

Комісії обирались похапцем, ніхто з голів комісії не розповів про те, як він бачить роботу комісії, які стратегічні цілі ставить.

“Та хто з нами радився, таке враження що в радянські часи потрапив. Запхали в комісію з регламенту й депутатської етики. Всіх неугодних по таких комісіях порозкидали,” – заявляє Магей Микола Васильович, новообраний депутат і працівник Державної екологічної інспекції України, який запевнив редакцію, що стоїть на захистів прадавнього лісу.

Конкретних результатів роботи по показниках ніхто з претендентів на голови комісій, які вже дійсно працювали в селищній раді попереднього скликання, не називав.

До комісій, які більшістю депутатів цінуються найменше, ввійшли комісія регламенту, депутатської етики, правопорядку й законності, комісія освіти, культури, молоді та спорту, комісія соціального захисту населення.

За членство в цих комісіях фактично не було жодних суперечок.

Питання виникали лише в тому, хто їх очолить. Комісію освіти, культури, молоді та спорту висловила бажання очолити Ірина Федорів, а комісію соціального захисту населення хотів очолити Ільницький Микола.

Фактично затвердили без змін більшістю голосів пропозиції внесені головою селищної ради Вадимом Садовським.

Редакція пропонує читачам з ними ознайомитись. Щодо біографій новообраних депутатів, то від імені редакції на засіданні була зроблена заява з проханням надати її у найкоротший строк.

*******************************************************************************************************

Склад комісій селищної ради:


Комісія з планування бюджету, фінансів і цін

Голова комісії: Настенко Ганна Михайлівна (заступниця голови комісії з планування бюджету попереднього скликання) – освіта середня спеціальна, пенсіонерка.

Члени комісії:

 

Главацька Юлія Олександрівна – освіта вища, позапартійна, завідувач сектору інвестицій та зовнішньо-економічних зв’язків відділу економіки виконкому Ірпінської міськради.

Римаренко Ігор Васильович (депутат попереднього скликання) – освіта вища, член партії “Батьківщина”, старший викладач Академії праці й соціальних відносин Федерації профспілок України. Кафедра цивільно-правових дисциплін. Викладає юридичну психологію, трудове право, основи римського приватного права і т. д.

Мамчич Микола Васильович – освіта вища, позапартійний, працює головним інженером на ЗАТ “Білицький ДОК”.

Лизун Іван Миколайович – освіта вища, позапартійний, приватний підприємець.

*******************************************************************************************************

Комісія регламенту, депутатської етики, правопорядку й законності

Голова комісії: Коваленко Костянтин Михайлович (депутат попереднього скликання) –  освіта вища, позапартійний, працює заступником керуючого справами “Ощадбанку України”.

Члени комісії:

 

Бомба Петро Ярославович – освіта вища, позапартійний, працює директором “Білпромпостач”.

Магей Микола Васильович – освіта вища, позапартійний, працює в Державній екологічній інспекції України.

Пегета Марія Іванівна (депутат попереднього скликання) –  освіта середня, членкиня Української народної партії, пенсіонерка.

Черніков Сергій Іванович (депутат попереднього скликання) – освіта вища, позапартійний, безробітний.

*******************************************************************************************************

 

Комісія землекористування, торгівлі та побутового обслуговування

Голова комісії: Боримський Віктор Сергійович (голова коміії землекористування попереднього скликання) освіта вища, член Партії Регіонів, працює заступником директора “СПС”.

Члени комісії:

 

Хвостенко Олександр Вікторович (депутат попереднього скликання) – освіта вища, позапартійний, приватний підприємець.

Концеба Василь Костянтинович (депутат попереднього скликання) –  освіта середня спеціальна, член Комуністичної партії України, пенсіонер, ветеран праці.

Олійник Олексій Володимирович – освіта вища, приватний підприємець.

Чорногор Оксана Миколаївна –  освіта вища, інженер-технолог “Екмі-меблі”.

*******************************************************************************************************

Комісія промисловості, будівництва, транспорту ЖКГ, благоустрою й архітектури

Голова комісії: Євстєфєєв Владислав Миколайович (новообраний депутат) – освіта вища, безробітний, помічник-консультант депутата Київської обласної ради, голови постійної комісії з питань архітектури та інших інфраструктур області.

Члени комісії:

Бєлов Сергій Вікторович – член Партії Регіонів, голова правління ОСББ “Парком”

Салівонов Ярослав Михайлович (новообраний депутат з команди Вячеслава Кредісова) – освіта вища, позапартійний, приватний підприємець.

Харченко Євгенія Валеріївна (депутат попереднього скликання, член коміії освіти, культури…)– освіта вища, позапартійна, провідний концертмейстер та викладач фортепіано Національної музичної академії України ім. Чайковського, за сумісництвом вчителька селищної музичної школи.

Рожанський Ігор Вячеславович – освіта вища, член Партії регіонів, приватний підприємець.

*******************************************************************************************************

Комісія освіти, культури, молоді та спорту

Голова комісії: Казіміров Вадим Іванович (з команди Вадима Кузьміча, депутат попереднього скликання, був членом комісії з питань регламенту) – освіта вища, позапартійний, директор НВПР “Казі-2”.

Члени комісії:

 

Дзюба Євген Васильович – пенсіонер, підполковник запасу.

Миколаєнко Юрій Іванович ( новообраний депутат з команди Вячеслава Кредісова) – освіта вища, член Народної партії, перший заступник начальника Управління з питань комунального майна, підприємства і приватизації Шевченківській райдержадміністрації міста Києва.

Федорів Ірина Павлівна – освіта вища, працює керівником інформайційно-аналітичного відділу програми “Вікна-Новини” на ЗАТ “ММЦ-СТБ”, викладач курсу політології у Києво-Могилянської академії.

*******************************************************************************************************

Комісія соціального захисту населення

Голова комісії: Степаненко Антоніна Петрівна (новообраний депутат) – освіта середня спеціальна, працює старшою медсестрою в Коцюбинській селищній лікарні.

Члени комісії:

Бігун Надія Аркадіївна (новообраний депутат з команди Вячеслава Кредісова) –  освіта середня спеціальна, директорка підприємства “Інтерлінк-плюс”.

Ільницький Микола Тадейович (новообраний депутат) –  освіта вища, настоятель Спасо-Преображенської церкви.

Майоренко Любов Іванівна – освіта середня спеціальна, сопрацює старшою медсестрою селищної лікарні

Ясінєв Сергій Іванович – освіта середня спеціальна, позапартійний, безробітний.

*******************************************************************************************************

Наприкінці обирали членів виконкому. До запропонованого головою списку депутати додали дві кандидатури: Кузьміча Вадима та Слюсаренко Богдана. Їх запропонувлаи відповідно Вадим Казіміров та Іван Лизун.

Членами виконкому обрали:

Садовського Вадима

Мацепу Дмитра

Краєвську Світлану

Ковтача Олександра

Губського Віктора

Гончарук Світлану

Глущенко Леоніда

Лошицького Ігоря

Лютенко Олену

Пушанко Петра

Позика Петра

Савчук Галину

Садовську Тетяну

Суботенко Леоніда

Ткаченко Тамару

Кузьміча Вадима

Слюсаренко Богдана

Попередній склад виконкому 5 каденції Коцюбинської селищної ради

2 коментарі

  1. chrysolite 10 Листопада 2010 at 13:36

    І депутатський склад, і склад членів виконкому ,і заздалегідь складений сценарій першої сесії зовсім не здивував нікого,а ні прихильників діючої влади,а ні тих, хто проти діючої влади…..
    Навіть ридичі доповнюють склад виконкому,що згідно із законом не є правильно!

  2. Роб 10 Листопада 2010 at 18:08

    Якщо звернути увагу на фахову підготовку депутатів , то виникають сумніви у логічності їх розподілення по комісіях. Так -Голова комісії з планування бюджету, фінансів і цін, що відає найважливішими фінансовими питаннями – : Настенко Ганна Михайлівна не має вищої освіти.
    Римаренко Ігор Васильович – викладає юридичну психологію, трудове право, основи римського приватного права тобто не господарник, не фінансист, а ввійшов у комісію з планування бюджету, фінансів і цін. Більш корисним би він, був в комісії регламенту, депутатської етики, правопорядку й законності. Але, напроти, чомусь господарник – Коваленко К.М. очолив Комісія регламенту, депутатської етики, правопорядку й законності. І в цю ж комісію з якогось дива потрапив Магей М.В. – який працює в Державній екологічній інспекції України і більш органічно би він вписався в комісію промисловості, будівництва або в комісію землекористування.
    В комісію промисловості, будівництва, транспорту ЖКГ, благоустрою й архітектури потрапила Харченко Є.В. –, провідний концертмейстер та викладач фортепіано Національної музичної академії України ім. Чайковського, хоча там мабуть більш ефективно міг працювати Миколаєнко Ю.І. – перший заступник начальника Управління з питань комунального майна, підприємства і приватизації Шевченківській райдержадміністрації, міста Києва , якого чомусь приписали в Комісію освіти, культури, молоді та спорту. Харченко ж могла віддати свої ззнання і досвід саме питанням освіти, культури, молоді та спорту.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539