Прокуратура Ірпеня скасувала два державних акти на землю. Ліс має шанси вціліти

0

Прокуратура Ірпеня вже подала 14 позовів про скасування державних актів на землю, які були видані на підставі рішень селищної ради 2008 року.

“Два з них 22.06.2010 апеляційним судом Київської області та Ірпінським судом задоволено. Інші перебувають на розгляді,” – йдеться у відповіді на запит депутата Верховної Ради Лесі Оробець, яка звернулася до Генеральної прокуратури України на прохання мешканців Коцюбинського.

“Щодо порубки дерев у вказаному населеному пункті, то за цим фактом Ірпінським МВ ГУМВС України в Київській області розслідується кримінальна справа за ч. 1 ст. 246 КК України. Генеральною прокуратурою України 15.09.2010 відповідно до ст.. 227 КПК України у справі надано письмові вказівки, досудове слідство триває,” – зазначено в листі за підписом заступника Генерального прокурора України В. Занфірова.

Лісники тим часом не здаються й намагаються віднадити тих, хто від людей обгороджує ліс й переконаний, що законно отримав його у власність.

Нещодавно ліс намагався відгородити новий власник Макуха Олександр Миколайович, який працює в “Київдержбуді”.

“Я йому кажу, що я працюю на державу і в мене тут немає приватної території. Почав погрожувати прокуратурою, судами, але ми прибрали все, територія чиста,” – пояснює лісник Олександр Кулик.

“Щодня проводимо рейди, щодня обходимо територію, дивимось за всім, де рубка йде. Складаємо протоколи, акти і докладаємо нагору,” – додає він.

Про своє право власності заявляють далеко не коцюбинчани, хоча раніше селищна рада твердила, що земля, на якій росте прадавній ліс, буде використана виключно для потреб селища.

Нагадаємо, що судді, щойно отримавши від представника прокуратури документи, відразу дали їм юридичну оцінку, назвавши їх в залі суду “брєднями”.

Чому прокуратура діє так мляво й не реагує на неправові рішення суддів – журналісти програми “Вікна-Новини” вирішили дізнатися в прокурора області.

“З цим рішенням суду ми не погодилися. Ми подали 16 жовтня касаційну скаргу у Вищий адміністративний суд. От коли Вищим адмінсудом будуть скасовані рішення цих судів і першої і другої інстанції, ми принципово поставимо питання і про відповідальність цих суддів,” – пояснює позицію прокуратури Олександр Гардецький.

За матеріалами програми “Вікна-Новини”, СТБ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539