Друге пограбування на Лісовій 20А

0

Закарпатські міліціонери розкрили 17 квартирних крадіжок

Перед 8 березня на Лісовій 20 А з початку року пограбували ще одну квартиру. Не зважаючи на заґратовані вікна та якісні двері й замки, злодії змогли потрапити до квартири.

“Чула, що кислотою розплавили замок. Може, рідкий азот. Забрали, кажуть, гроші та коштовності,” – каже мешканка сусіднього під’їзду Ала.

“Наприкінці цього літа я сама сиділа вдома й думала, що батько повернувся раніше й не може довго відкрити замок. У нас він на три оберти. Залишився один оберт. То я підійшла до дверей, щоб допомогти, але здогадалась подивитись в вічко. Там було двоє невідомих. Я інстинктивно закрила двері, а вони втекли,” – розповідає, як мало не пограбували її квартиру Ала.

Правоохоронці подробить слідчих дій щодо останніх пограбувань не розголошують.

“Це перший випадок, коли кислотою діяли. Такого ще не було. Ще не знаємо, якою конкретно. Триває експертиза,” – повідомляє редакцію Олексій Щербина, виконуючий обов’язки начальника сектору карного розшуку Ірпінського району.

“В нас вже є напрацювання. Найближчим часом маємо взяти, але подробиць оперативних заходів ми розголошувати не можемо,” – додає він.

Нагадаємо, що з початку року в Коцюбинському це вже третє пограбування.

Місцеві правоохоронці в селищі, пояснюють, що пограбуваннями квартир віднедавна займаються їхні колеги в Ірпені.

У попередньому році в селищі відбулося 8 пограбувань, за словами працівників міліції, три з них вони розкрили:

  • Меблева 7 (вкрали два тюнери) – пограбування розкрито,
  • Пономарьова 34 (винесли сейф) – пограбування розкрито
  • Пономарьова 16 (господар ліг спати, залишив ключ в замку й з нього зловмисники зробили дублікат) – пограбування розкрито,
  • Пономарьова 6/1 чотири пограбування в одному будинку – пограбування не розкриті,
  • на Доківській (відкрили квартиру, але нічого не взяли) – злочин не розкрито.

Зараз в Коцюбинському відділенні міліції працює всього два правоохоронці.

Віднедавна вони не мають навіть службового авто, яке раніше їм надавали в користування з 8 ранку до 18 вечора. Керівництво вважає, що автомобіль в селищі для працівників міліції невиправданий і радять пересуватись селищем пішки.

Наприкінці березня на черговій сесії селищної ради працівники міліції планують відзвітувати за поточний рік перед депутатами.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539