Зустріч з Генпрокурором щодо дерибану лісу і нові позови прокуратури / КОЛОНКА АВТОРА

21

Земельный участокПісля зустрічі з Президентом, на якій було обіцяно, що ліс не вирубають, про що написали навіть на офіційному сайті гаранта, наступного ж дня ми поїхали на заплановану зустріч до Генерального прокурора України.

Там вся прес-служба вже була начувана про цю обіцянку Віктора Януковича.

Віктор Пшонка, Генпрокурор, відзначив французам-документалістам, які знімають фільм про Україну, що земля, яка стала незаконно приватною власністю, має бути повернута державі.

“Я беру це питання на контроль. Прокуратура наводить порядок у сфері земельних відносин. Тому ми обов’язково вивчимо усі обставини справи та надамо належну оцінку подіям та вчинкам посадових осіб. Про результати перевірки вас буде поінформовано додатково,” – пообіцяв вчора Генеральний прокурор Віктор Пшонка.

Сьогодні ж, вже на наступний день після візиту до Генпрокурора, прокуратура міста Києва підготувала низку позовів, які збирається подавати завтра до Окружного адміністративного суду.

Позови в інтересах держави в особі Київської міської ради та Держкомзему України до Коцюбинської селищної ради про визнання протиправними та скасування рішень, якими селищна рада надала кооперативам та низці осіб дозвіл на розробку проектної документації щодо землевиділення (загалом близько 700 га лісу).

Щодо рішень 2008 року, то вони оскаржуються Київрадою й перебувають на новому розгляді в Окружному суді міста Києва. Прокуратура Києва вивчає зараз матеріали й планує вступати в цю справу стороною.

На ринку землі, де поспіхом продають ділянки, що були виділені Коцюбинською селищною радою, відбуваються доволі динамічні зміни.

Дійшло до смішного. 15 соток землі з лісом біля озера у кількох кілометрах від Києва горе-власники вже навіть не намагаються швидко збути нижче ринкової вартості. Пропонують бартер.

“Моєму брату пропонували днями ділянку біля озера вже навіть не за гроші, а в обмін на товар, який залежався на складі. Він знає ситуацію, яка склалась і відмовив,” – розповідає сміючись коцюбинчанка Леся.

У МВС вдалося з’ясувати причини такого демпінгу на ринку землі.

“Ці землі знаходяться під арештом. Так що ніяких рухів тут не може бути. Щодо справи, то її запросили в Генпрокуратурі й уважно вивчають,” – розповідає Микола Жукович, начальник Центру громадських зв’язків МВС Київської області.

Кажуть, що читати ранкові газети не слід. Це шкодить. Зранку в метро дивлюсь, що читає більшість людей в газеті “Сегодня”.

Під заголовком “Ліс під Києвом врятують” йде цитата голови Київської облради Олександра Качного:

“Ми блокуємо роздачу і вирубку там, як можемо. В обладміністрації вже створена спеціальна комісія щодо цього питання. Туди ввійшли наша прокуратура, силові органи, депутати місцевих рад, якій й перевірять законність ситуації, що виникла”.

Влада Києва теж паралельно з областю взялася за вирішення цього питання.

“Разом з Київрадою КМДА тримає це питання на контролі. Київрада вже подала позови до суду. У щоденному режимі звітують щодо цього питання голові КМДА та секретареві Київради,” – повідомили в прес-службі Київради.

P.S.

Коли я після візиту до Президента говорила з народним депутатом Верховної Ради від Партії регіонів, він мені сказав, що дуже хотів би побачити того камікадзе, який після обітниці гаранта продовжить і далі роздавати ліс.

Але логіка – складна наука, яку осилити не кожен в змозі. Але ж, з іншого боку, вчені дослідили, що інстинкт самозбереження в людини має бути від народження…

Та, хоча це суперечить здоровому глузду, виходить, в природі можуть бути і камікадзе.

Сьогодні прочитала на сайті УП інтерв’ю селищного голови Коцюбинського щодо наших візитів до Президента та Генпрокурора.

Вирішила співставити його слова і факти, отримані журналістами та депутатами від працівників МВС та прокуратури.

…Селищний голова Коцюбинського Вадим Садовський заявляє, що землю в лісі Коцюбинського виділяли законно, і що депутати селищної ради не причетні до вирубки дерев. (визнав, що ділили ліс – це прогрес, бо до цього на питання наших журналістів щодо лісу відповідав, що то не ліс, а деревинна рослинність. Це тішить.)

“Я підтримую слова президента, що ліс не вирубувався і вирубуватися не буде. Якщо ліс і вирубують, то це робиться Святошинським лісопарковим господарством.”

(Ну, що селищний голова дослухався до слів Президента і пообіцяв, що ліс не рубатимуть – це прогрес в геометричній прогресії.

Але… ось фото, на якій вирублена перша і поки єдина ділянка поблизу селища. Це зробив не Святошинський лісгосп, а новий власник, який є ідеологом партії, що мала кілька депутатів у попередній каденції.

Невже селищний голова вірить, що нові власники, отримавши завдяки рішенням, які він власноручпідписав, акти права власності на землю, ліс не рубатимуть, а будуть насолоджуватися рекреаційним ресурсом і давати іншим ним користуватись?).

“Рішення про виділення землі було прийняте у 2008 році. За ці 4 роки і Генеральна прокуратура і прокуратури всіх рівнів, і правоохоронні органи перепровіряли всі документи і сьогодні перепровіряють. І все законно.”

(Дивно, бо рівно місяць тому інтереси України у Вищому адміністративному суді захищав представник Генпрокуратури Олексій Комаса. Він виграв касацію й справу відправили на повторний апеляційний розгляд. Якщо ж все законно, чому представники Генпрокуратури ходять по судам і справа знову з касації пішла в апеляцію?

Щодо нових рішень про землевиділення, в тому числі кооперативам понад 500 га, то прокуратура міста Ірпеня винесла відповідні протести.

Ці факти прокуратура виявила після особистого звернення народного депутата, очільника фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова до Генпрокурора.

Представник прокуратури приїхав на сесію, щоб їх зачитати депутатам. У поіменному голосуванні більшість депутатів відхилила рішення. Як повідомила прес-служба прокуратури відповідні позови направили до суду.

А в МВС нам письмово повідомили, що за фактом розширення меж селища Коцюбинське за рахунок лісового фонду розслідується кримінальна справа N11-6093. Уявімо, що селищний голова дійсно цього не знає, тому і каже, що перевірки дали підтвердження законності).

“Якщо так захотілося депутату селищної ради (Ірині Федорів звертатися до президента – Ред. УП), яка відстоює не інтереси громади, а інтереси особисті, то хай це буде на її совісті”, – сказав Садовський.

(Чи є у мене особистий інтерес… Є. Він нематеріальний. Існує на базі інстинкту самозбереження мене і моїх нащадків.

Я була в прийомній японській сім’ї поблизу Хіросіми. В музеї я бачила документальний фільм про невідворотні наслідки дії атому на організм людини.

На перших 5 хвилинах цього документальному фільмі працівники наших спецслужб й адміністрації президента Республіки Білорусь вийшли з залу. Не змогли додивитись…

Я залишилась. Правда говорити потім дві години було важко…

Мій особистий інтерес – захист рекреаційного ресурсу, який продовжує долати наслідки чорнобильської катастрофи й стратегічно захищає мешканців населених пунктів, зокрема й мегаполісу).

Він ще раз наголосив, що виділення землі в лісі було законним, а про депутата Федорів пообіцяв поговорити на сесії селищної ради. (Ще раз визнав, що ділили ліс – прекрасно).

“Ми зберемо екстрену сесію Коцюбинської селищної ради і будемо розмовляти з приводу заяв депутата Ірини Федорів”, – сказав він.

“Яких заходів вживати до цього депутата вирішить депутатський корпус. Я думаю, що підтримки на її стороні немає. По лісу були громадські обговорення. Тричі. На них збиралася не одна тисяча народу, і всі підтримують рішення, які приймає Коцюбинська рада”, – сказав Садовський.

(Врятувати ліс я обіцяла виборцям. Вони голосували саме за це. Ми збирали підписи громадян за створення Національного парку. Цю ініціативу підтримали і мешканці Коцюбинського і мешканці Києва задля збереження лісу. Підписи передані Президенту.

Щодо так званих громадських слухань, то я була на них. Вони були 2010 року, а ліс почали роздавати 2008.

На ці слухання кликали тих, кому обіцяли ділянки в перспективі, бо виграти на місцевих виборах, коли все село дізналось, що лісом депутати наділили себе й підставних осіб з інших областей, було б важкувато.

І тільки цих людей, яким у перспективі обіцяли ділянки в лісі цільово попереджали про слухання. Решта про слухання не знала геть нічого. Збирали в будній день на 14:00.

Зала вміщує до 300 людей, а учасників зборів було на папері близько 800. Але про які збори може йти мова, коли за документами це ліс і земля київської територіальної громади. Це все одно, що Житомирська область проведе слухання і включить Київськоу область в свої межі.

Щодо екстренної сесії та санкцій. З огляду на попередні “розбори моїх польотів”, коли регламентна комісія розглядала чи могла я написати статтю на УП про те, що в школі тече дах, то це обіцяє бути ще цікавішим… Готова тема для блогу).

“Інтересом громади в першу чергу є цілісність територіальна і збережені історичні межі селища. Ми доказували в судах не одної інстанції, що наше діло праве, що ми на правильному шляху, що Коцюбинське належатиме Київський області”, – сказав голова селища.

(З тим, що Коцюбинське – це населений пункт Київської області ніхто взагалі не сперечається. Про це йдеться в обліковій картці селища на сайті Верховної Ради. Там також ідеться про те, що площа цього населеного пункту 86 га, а не понад 4 тисячі, але у свідомості людей, виходить, може бути вибіркове сприйняття фактів).

До речі, народний депутат Верховної Ради України Юлія Ковалевська, яка відправила два місяці тому депутатське звернення голові селищної ради з проханням надати інформацію щодо землевиділення, зокрема щодо кооперативів, досі не отримала відповіді. А вже ж навіть діє закон про доступ до інформації.

Проте місцева влада селища Коцюбинського живе за своїми законами. Згідно з якими, на запити депутатів можна не відповідати, а протести прокурорів та кримінальні справи – просто нівелювати.

21 коментар

  1. Кузьміч Вадим 27 Травня 2011 at 08:12

    Пані Ірино, Ви наполегливі і в деякій мірі з питанням про лісові угіддя праві, але давайте поглянемо на ваші дії як депута Коцюбинської селищної Ради, та професійного журналіста з іншого боку.
    Депутат ради має відстоювати інтереси громади яка його брала ( Вас обрала депутатом громада Коцюбинського), а з Ваших текстів про ліс, в багатьох друкованих виданнях, Ви відстоюєте інтереси громади м.Києва заявляючи, що ліс належить лісопарковому господарству м. Києва.
    Цей ліс історично належить селищу, якщо Ви такі допитливі та наполегливі вивчить історичні матеріали селища Коцюбинське, і як депутат Коцюбинської селищної Ради Ви маєте відстоювати інтереси своєї громади, у всіх напрямках ( територіальному, екологічному, та розвитку селища як окремої адміністративно-територіальної одиниці Київської обл.). Питання збереження лісу в селищі дуже важливе, але для громади Коцюбинського, а не для громади м. Києва.
    Хотів ще спитати, Ірино Вас цікавить тільки одне питання в селищі це питання збереження лісу ( доречі на мою думку це лише одна тема яка піарить Вас як журналіста), інших проблем і питань в селищі не існує (те що здався будинок по Пономарьова 2/2, а громада жодної з 5-ти квартир не отримала, здався в експлуатацію будинок ” Житлового комплексу Коцюбинськй” а каналізація, яка має бути автономною, відсутня (всі стоки буде приймати кнс нашого селища по старому колектору, який вичерпав свій експлуатаційний ресурс!!!!!!)), дитячий садочок відсутній.
    Вам як депутату всі ці питання відомі, але як журналусту це не цікаво, на цьому піару не зробиш, з цими питаннями до гаранта конституції та до міжнародної спільноти не звернешся.

    • Ірина Федорів 27 Травня 2011 at 12:17

      Пане Кузьміч, я рада, що з питаннями щодо лісових угідь Ви визнаєте мою правоту принаймні в деякій мірі 🙂

      В моїй передвиборчій програмі було чітко сказано, що я проти дерибану лісу і за Нацпарк. Це був головний пункт програми і я його намагаюсь виконувати так, як можу. І мені за мої дії не соромно. Тобто я саме і виконую волю тих виборців, які мене обрали. І захищаю те, що пообіцяла захистити.

      Я не маю рожевих окулярів, щоб думати, що Київ не захоче розширитись в цей бік. Тому і прошу за підписами двох громад в Президента статус Нацпару. Тоді жодна місцева влада не зможе вирішити це питання і рекреаційним ресурсом буде користуватись кожен охочий.

      Щодо інших пунктів і моєї журналістської діяльності. Я в комісії з питань освіти, як ви знаєте. Тендери не проведені – діти в школах голодні. До міністра не раз звертались, до управління освіти, про це знімали кілька сюжетів на СТБ, я просила редакції низки видань в тому числі УП дати це в себе й смикати міністерство. Цю тему висвітлюваои й інші канали. (може, просто Ви слідкуєте лише за темою лісу, а не за освітньою темою)

      В школі був проведений відкритий урок щодо підгтовки до тестів ЗНО, були надані зразки попередніх тестів.

      Щодо грошей на ремонт даху школи – телефонувала в Ірпінь, область і просила гроші в кандидатів на голову селища.

      Я говорила з керівниками бібліотек Брітиш кансел та Гете-Інституту й обіцяла інформаційне висвітлення, якщо вони раптом захочуть передати школам нашим якісь підручники, книжки, диски до бібліотеки. Вони зараз вивчаютьтакі можливості й пеервірють фонди. Ускладнене питання тим, що вони до того школам так передали низку матеріалів і вже електронізують бібліотеки. Але не нереально.

      На СТБ висвітлювали “Коцюбинське запалює зірки”. Це, здається теж не лісова тема…

      Щодо моєї передвиборчої програми, з якою я йшла на вибору, стосовно боротьби з СНІД/ВІЛ. Був проведений захід в клубі, розкидані людям в скриньки контрацептиви та брошури.

      Вибили грант для організації “Життя”, який вже розпочав роботу в селищі. деталі теж були на сайті і про амбулаторії і про безкоштовні тести. Зараз шукаємо приміщення.

      Тема безпритульних собак і вивіз їх у притулки.

      На дитячий садок я просила гроші в екс-кандидатів на голову, звісно, грошей там нема. 🙂 Але садок я не обіцяла, як депутат. Я реаліст. У мене таких грошей нема. Садок обіцяв чинний селищний голова – питання до нього.

      діти та вчителі в школі мені казали, що на попередніх виборах він обіцяв шатровий дах школі вибити, щоб не текло на голову. Я дах не обіцяю, бо 2 млн не маю. Але писати про це я можу. І пишу.

      Щодо моїх обіцянок щодо дитсадка, я обіцяла вивчити й оприлюднити чергу тих сімей, які стоять, щоб був прозорий процес і дослідити можливості подовження дня. Це зробити реально. Я ще раз наголошую, я не обіцяла побудувати дитсадок. Але на власні очі бачила плакат селищного голови з цією обітницею й красивою картинкою.

      Я можу ще перераховувати низку речей, які робляться, якщо Вас вони цікавлять, то у Вас має бути мій мобільний телефон. Набирайте – я вам розповім.

      а щодо звернень до гаранта щодо каналізації та інших питань. Звертатись можна, але чи це не компетенція селищної ради та виконкому зробити місевий благоустрій?

      Якось може треба було продумати перед тим як дозвіл забудовнику давати для будівництва про це…

      Давайте перед тим, як звертатись до гаранта щодо каналізації, спробуємо на місці щось вирішити 🙂

    • Катя 30 Травня 2011 at 15:14

      о.. а я думаю, что это за Кузьмич… теперь ясно. Это член исполкома… Посмотрела в поисковике – бывший депутат и кандидат на поселкового голову… И он заговорил тут о пиаре? Я иду в магазин… Что я вижу? С днем учителя – Вадим Кузьмич… Думаю КТО ЭТО??? Потом зимой иду снова в магазин. Смотрю: «Вас вітає дід мороз – Вадим Кузьміч» (Та же фотка Кузьмича, только фотошопом доделали бородку и все, что там деду морозу полагается = человек себя дедушкой морозом возомнил. Клиника однако…). Та же история к 8 Марта, та же история к каждому празднику. Вот у меня вопрос… Кто пиарится и вообще говорит о пиаре? Кузьмич? И он входит в исполком? Тот исполком, который принял новые тарифы на отопление из-за которых весь сыр-бор? Что ж вы, уважаемый Кузьмич, не написали на своей новогодней рекламе – вас приветствует Вадим Кузьмич, член исполкома. С этого месяца тарифы будут такими-то. Поздравляю! Ваш Дедушка Мороз Вадим Кузьмич. Тфу ты… Действительно, как кто-то здесь писал, эти реальные люди – мечта для типажей и персонажей Гоголя, Булгакова и т п.

  2. Кузьміч Вадим 27 Травня 2011 at 17:51

    Ірино дякую Вам за інформацію щодо роботи проробленої Вами як депутатом, так і на прфесійній ниві, але я не Ваш виборець і звіту не потребую.
    А щодо депутатської діяльності то хочу наголосити, що робота депутата незаключається лише в роботі у профільній комісії та на виборчому участку, депутати мають контролювати виконання рішення сесій, виконання договорів інвестиційних, про спільне будівництво, про господарську діяльність, в т.ч. і рішення виконкому.
    Чому Ви ніде не висвітлюєте інформацію про п”ять квартир по Пономарьова 2/2, які забудовник мав передати селищній громаді, де дитячий садочок, та 500 навчальних місць, які мали створитись за інвестиційним договорм, де окрема автономна каналізація яка мала бути на житловому комплексі Коцюбинський, і чому каналізаційні стоки з житлового масиву, що здається
    будуть скидатись в селищну каналізаційну мережу (а чи вона витримає).
    Хіба це не життєво важливі питання для громади?
    Можливо так вигідно, висвітлювати лише вузький напрямок, екологічний, бо все інше вже ні кого не цікавить, адже вся держава так живе, і цією інформацією професійні девіденти не заробиш.

    • Ірина Федорів 29 Травня 2011 at 20:25

      На жаль, пане Кузьміч, в однієї людини може просто бракувати часу, щоб висвітлювати всі проблеми й знати про них.

      Про каналізацію я вперше прочитала на сайті в Ваших коментарях. Хоча Ви – член виконкому. І я ще раз наголошую, якщо є проблема – є засідання селищної ради й виконком. На засіданні селищної ради ви як член виконкому були – ці два питання не піднімали. На засідання виконкому я жодного разу не була запрошена.

      Так само про підняття тарифів на воду я дізналась лише постфактум, як і більшість депутатів. Що на сесії відзначав навіть депутат Казіміров.

      На сесії піднімалось питання щодо звітності виконкому перед селищною радою й, як мені відомо, голова регламентної комісії теж ставив до розгляду проблему недокомунікації (це я зараз літотизую) виконкому і депутатів.

      На початку кожної сесії про роботу виконкому й проблеми нам мають звітувати.

      Щодо Пономарьова 2/2, то я останні кліька місяців зираю інформацію й чекаю від людей останніх рішень суду для повного аналізу.

      Ви як член виконкому, коцюбинчанин і громадянин, якщо бачите, що щось недовисвітлене чи потребує додаткового розгляду громадою, можете не лише писати коментарі, але й писати статті редакції.

      Я впевнена, що їх надрукують принаймні як колонку автора 100 %.

  3. Сергій К 27 Травня 2011 at 19:08

    Громади бувають різні: формальні і неформальні…
    І інтереси у них бувають всякі: доброчинні і зло-чинні…
    Якщо громада формується на основі зло-чинного інтересу, то її перетворення на ОЗУ (організоване злочинне угрупування) – лише справа часу.
    Так що подякуйте своєму депутату-журналісту, яка знайшла в собі силу і мужність виступити проти криміналізації громади Коцюбинського. Молодець, Ірино!
    А якщо пана Кузьміча “давить жаба” щодо піару захисників природи – нехай спробує зробити для загального добра щось рівнозначне… Або хоча б повернути приватизовану ділянку лісу до державного лісового фонду.

  4. Депутат Черников 30 Травня 2011 at 09:32

    Вадим! Интересно, в какой это мере Ирина права про лесные угодья? Ты же прекрасно знаешь, что приходилось применять легитимные юридические схемы в рамках действующего законодательства, чтобы опередить киевлян. Со стороны непосвящённых это действительно может выглядеть как что-то противозаконное. Однако, те кто в курсе и те кто хочет быть в курсе, все это понимают. А те кто не хочет или же не заинтересован, называет все это своим любимым словом – “дерибан”.
    Вадим! Посмотри на миниотчёт Ирины и ты увидишь, что она занимается мелкими (не в обиду Ирине и её сторонникам) для поселка вещами. Она борется с последствиями, а не с причинами. К сожалению, наркомания, СПИД и прочее зло, это следствие экономической ситуации в стране и поселке. Поэтому, чтобы эффективно бороться с этим злом, в первую очередь, нужно улучшать экономику поселка. Вообще-то, с точки зрения власти – поселок это экономическая категория. Есть потребности (они же затраты), а есть и возможности (они же доходы). Так вот, Коцюбинское, с точки зрения экономики – депрессивный поселок (т.е. потребностей больше чем доходов). При сохранении текущей ситуации, эта депресивность будет только нарастать. К примеру, для того чтобы заменить магистральные трубы отопления (а их уже пора менять) необходимо около 15 млн. гривень в ценах 2009г. А у нас бюджет посёлка на 2011 год (где львиная доля – это зарплаты) около 10 млн. гривень. Что-же делать? Ждать катастроф? Или же привлекать инвестиции? Вот для этого и началась, с нашей стороны, вся эта эпопея с землёй. В отличие от обычных граждан, не мыслить стратегически, власть не имеет права. Ведь что будет, скажем, лет через 5-10. Все потечет и почти все прийдет в негодность.
    Так что, сегодняшние действия Ирины вредят будущему поселка. Не понимать этого могут только недалёкие люди. Через 5-10 лет к власти в поселке прийдет сегодняшняя молодежь и они станут перед неразрешимыми проблемами. И будут проклинать предшественников, что не воспользовались предоставленным шансом.
    И в заключении. Вадим, не привлекай Ирину к решению этих стратегических вопросов. Ей, пока что, это не по-плечу. К сведению, вопрос с канализацией уже решён. Застройщик подписал в присутствии губернатора области обязательства на строительство канализации на сумму около 1 млн. долларов. Так что один стратегический вопрос уже, можно сказать, решён. Теперь нужно согласовать маршрут через частный сектор и ул.Мебельная так, чтобы максимальное количество наших людей могли воспользоваться этим.

    • Избиратель 30 Травня 2011 at 15:58

      Как видно, уважаемый депутат Черников знает, что по сути представляют его”легитимные юридические схемы в рамках действующего законодательства, чтобы опередить киевлян”. Только вот в новейшем генплане Киева земли возле Коцюбинского остались рекреационной зоной, а не “зоной” отгораживания коцюбинчан от леса.
      В основе “стратегии” развития Коцюбинского – за счёт продажи под жилищную застройку самого ценного ресурса, что у есть у посёлка, лежит либо корысть либо глупость.
      Ответьте, пожалуйста, уважаемый депутат Черников, какие инвестиции и сколько получило Коцюбинское и его жители от первой передачи около 100 га земли в 2008 году (кроме участков которые получили депутаты, их родственники и иже с ними)? Какие конкретно факты, угрожающие со стороны громады Киева подтолкнули депутатов к принятию без общественных слушаний решений о передачи земли в частную собственность?

  5. Avrora 30 Травня 2011 at 21:53

    Депутат Черников и “иже с ними”, применив якобы легальные схемы, кому вы сделали жизнь лучше?! (родственники ваши не в счет). В чем заключается ваше стратегическое мышление?
    1. Налогов с розданной (разворованной?) земли уплачено в бюджет поселка 0,0 грн.
    2. Отдав такое кол-во земли позаботились ли вы об инфраструктуре, чтобы людям комфортно жилось здесь? Нет! Где новый детский садик? Где новые коммуникации для обслуживания будущих домов? Где новые маршрутные такси, не говоря об общественном транспорте? Раздавать не вами построенные автономные котельные в новых домах неизвестным и сомнительным фирмам вы можете, а создать что-то новое вам не по плечу, как-то не по-стратегически…
    3. Вместо того, чтобы просто раздать лес под застройку можно было сделать его зоной отдыха, оборудовать цивилизованные и платные места отдыха, получая доход в бюджет поселка. Можно было даже, если вы уж так печетесь о прибыли, отдать часть этой земли для постройки пансионата и т.д. Сохранив тем самым лес для нас и наших детей, а не так как в Пуще где уже все поделено и ограждено 2-х метровыми заборами, вместо зоны отдыха сплошной лабиринт из заборов..
    Ответ: стратегическое мышление вам не подвластно, ибо вы живете одним днем и стараетесь урвать как в последний раз..

    P.S. За Ирину я не голосовала, увидев искусственно созданную очередь на избирательном участке – просто не пошла, каюсь, мыслила не стратегически (. Впервые увидела на субботнике 2 недели назад, где других депутатов днем с огнем не сыщешь. Так что ваши нападки в другой теме беспочвенны. Кроме того, не ваше дело указывать, что кому писать и куда кому ехать, не берите на себя больше, чем сможете вынести ). Если у вас не хватает запаса слов для конструктивной критики, то просто не пишите, не настраивайте людей против себя еще больше.

  6. александр 31 Травня 2011 at 08:32

    А Черников,случайно, не с “команды молодых” Черновецкого? Больно он за отдачу киевским переживает. Кто он?

  7. Сергій К 31 Травня 2011 at 14:47

    Шановні коцюбинчани! Не треба ототожнювати киян з київською земельною мафією.
    Аналогічно тому, як кияни не ототожнюють всіх жителів селища Коцюбинське з купкою шахраїв, які намагаються отримати прибуток від знищення природного комплексу, у якому має щастя знаходитись селище.
    Так, Біличанський природний комплекс – ласий шматок для ділків усіх мастей, рангів і політичних угрупувань. Незалежно від їх адміністративно-територіального поділу. А вигода від його дерибану – основа для їх об’єднання. Якщо група злочинців відчує спільну вигоду – вони завжди знайдуть спільну мову.
    Ви не замислювались над тим, чому київська влада фактично не заперечувала проти дерибану лісу, затіяного владою Коцюбинського? Тому, що проти дерибану рішуче заперечували кияни!
    Кияни вже домоглися високого природоохоронного статусу «Національний природний парк» для Голосіївського лісу. У 2007 році Національний природний парк «Голосіївський» було створено Указом Президента України.
    А з 2007 року кияни вимагають такого природозахисного статусу і для Біличанського природного комплексу. У тому числі, колективне звернення 3600 киян (в основному жителів житлових масивів Біличі і Новобіличі) у 2007 році підтримала сесія Святошинського району міста Києва.
    Навколо дерибану зелених зон Києва безперервно іде напружена боротьба. Кожен факт знищення та забудови парку, скверу, вирубка лісу привертає увагу засобів масової інформації, викликає протести громадськості, має негативні політичні наслідки для причетних осіб та угрупувань.
    Так, Київ поніс важкі втрати зеленого середовища, але утворена в наслідок цього ситуація дуже напружена, і чиновники столиці рахуються з можливістю не лише втратити «хлібне місце», але і бути притягнутими до кримінальної відповідальності.
    В цих умовах неприкритий прямий дерибан одного з останніх природних комплексів Києва Київрадою є неможливим. Тому реалізуються непрямі варіанти.
    Наприклад, дерибан 4000 га лісу руками групи депутатів «якоїсь сільради» виглядає набагато менш вагомим, і має спричинити набагато менший суспільний резонанс ніж та ж сама дія, зроблена Київрадою.
    Нема нічого дивного у тому, що зацікавлені особи намагаються «перенацілити» Ірину Федорів на іншу тематику. «Гроші люблять тишу!» – люблять повторювати фінансисти. А природним цінностям в умовах загальної приватизації, тиша – навпаки, суворо протипоказана. У тиші вони зникають.
    Якщо зникне природний комплекс, з чим ми залишимось? З новим котеджним містечком?
    І ким у ньому будуть коцюбинці? Обслугою в маєтностях? Чи ж не краще працювати з туристами у Національному природному парку? І Києву не доведеться задихатися у своїх викидах.
    Справа, яку робить Ірина привертаючи увагу до долі природного комплексу «Біличанський ліс» – важлива не лише для громади Коцюбинського, яка може втратити свою найбільшу цінність (і джерело прибутків у майбутньому). Вона важлива для Києва. Вона важлива для України.
    Молодець, Ірино!

  8. Вячеслав 31 Травня 2011 at 17:17

    Добрый день, Всем!
    Смотрю со стороны и вижу, как на сайте, дают свои комментарии одни и те же люди и постоянное идёт обвинение, друг друга в их воззрениях и действиях!!!
    По факту, да есть лес, да есть у посёлка Коцюбинское экономические проблемы, но никто и некому не мешает решать проблему леса, в обмен на экономическую составляющую. У Вас под боком город Ирпень, там прекрасно уживаются местные и приезжие жители, среди лесных угодий, цена одного вырубленного дерева настолько высока, что здравый смысл берёт вверх, никто не рубит лишнего дерева, без крайней необходимости!!!
    Что плохого, если посёлок будет развиваться по принципу Ирпеня, а деньги, полученные за срубленное дерево, получают лесные хозяйства, бюджет государства и идут на восстановление данного рекреационного ресурса!!!
    Местные и новые жители, получившие или купившие землю, принесут для посёлка намного больше пользы. Во-первых построятся новые коммуникации, что позволит разгрузить старые имеющиеся в посёлке. Во-вторых, будут строиться новые дороги, как в новой застройке, так и уже имеющейся, зимой можно будет ездить по обновлённым дорогам, а не колдобинам. В-третьих, подтянется транспортная инфраструктура, большее кол-во жителей, привлечёт новых транспортников, а соответственно разно направленность маршрутов, а не только в Киев, до станции метро “Академгородок”, а далее в связи с развитием посёлка и близостью ветки метро, кто знает, может и станцию метро, протянут!!!
    и таким моментов можно приводить массу в пользу развития посёлка, а минус как я понимаю – один лес, но его никто не пытается вырубить на корню, и те люди, которые будут жить там, тоже ценят прекрасное и хотят тишину и пение птиц, среди деревьев!!!

  9. Сашко 31 Травня 2011 at 19:27

    Ира, Вы популярны! Поздравляю. Но останавливаться на достигнутом нельзя. Не повторите ошибку Луценка(Колесников отделался несколькими вызовами на чаепитие, а Луцик будет сидеть). Доведите дело до конца. Раненых и пленных не брать. Черникоффа под зад…

  10. не депутат 1 Червня 2011 at 10:28

    А существует ли алгоритм отзыва депутата сельрады? Черников уже прилично надоел и утомил своей борьбой против громады. Это же надо так не любить поселок,в котором он живет!

  11. Сашко 1 Червня 2011 at 17:26

    прально всех отозвать( почти всех)!!!

  12. Виктор Боримский 1 Червня 2011 at 18:23

    Сашко! Ты мне напоминаешь пса даже не гавкающего а тявкающего из подворотни.Собирай подписи в округах тех кого ты желаешь переизбрать и запускай процедуру отзыва.Сделайте что нибудь руками а нетолько языком!Мне видится что ты один из пролетевших кандидатов.

    • Сашко 9 Червня 2011 at 12:43

      во-первых Витя я уже в том возрасте в котором не баллотируются(таких не берут в депутаты).
      во-вторых отвечу фразой твоего любимого фильма:
      “— Кто гавкает?! С тобой, свинья, не гавкает, а разговаривает капитан Жеглов!”
      и в третьих сушите сухари любезный они вам скоро понадобятся!Евлах удрать то не смог .., чуешь о чем я?

  13. з вулиці Шевченка 2 Червня 2011 at 12:48

    Киньте посилання,де можна познайомитися з біографіями наших депутатів сільради:де живуть і як довго в селищі,партійність,місце роботи і т.д. Адже тоді багато чого стане зрозумілим. Хотілося б почитати про всіх депутатів, а не лише з мого округу.

  14. з вулиці Шевченка 2 Червня 2011 at 16:23

    Читаю список депутатів і очманіваю від комуняцьких назв вулиць нашого селища – Червоноармійська,Паризької комуни, Горького,Фрунзе. Яке вони мали відношення до селища!? Чому вулицю Ворошилова перейменували на Шевченка, а решту ні? Вже навіть в Одесі відмовляються від комуняцьких назв,а у нас що? Чом би не тема для депутатів та ще й з обговоренням громадою (з залученням сайту!).

  15. Avrora 2 Червня 2011 at 20:13

    А депутат Черников оказывается безработный! Что никому не пригодились его “легальные юридические схемы” ? Надеюсь скоро он изменит свой статус на “подследственный” )

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539