Вакциною для щеплень частково забезпечили селищну поліклініку

0

вакцины свиного гриппа

Дітям від 1 року вже доступні щеплення від поліомієліту та АКДС. До поліклініки вакцину завезли близько тижня тому.

Іншої вакцини поки немає. У перс-службі МОЗ пояснюють, що вся необхідна вакцина державою закуплена. Але оскільки перевірка якості вакцин забирає від 30 до 120 днів, то решту завезуть не раніше середини жовтня.

“По закупівлі вакцин для профілактики туберкульозу також проведені торги та заключні договори. Але з огляду на тривалий (85 днів) процес перевірки якості вакцин, їх поставка може розпочатись лише у жовтні.

МОЗ України проводяться перемовини з постачальниками щодо прискорення поставок вакцин. Зокрема, були проведені переговори щодо надання зразків серії, які будуть поставлятися в Україну, з метою пришвидшення проведення лабораторного контролю якості вакцини. До 15.11.2011р. контроль якості буде закінчено і вакцина буде розвезена по регіонам,” – повідомили в прес-службі МОЗ редакції сайту.

В міністерстві перелічують ті вакцини, які вже повезли в регіони: вакцину для профілактики поліомієліту (оральну), вакцину для профілактики кашлюку, дифтерії та правця з ацелюлярним кашлюковим компонентом (Інфанрікс); вакцину для профілактики сказу (ІНДІРАБ); вакцина для профілактики кору, паратиту та краснухи мультидозну (Пріорікс).

До кінця поточного тижня обіцяють розвезти по регіонами комбіновану вакцину для профілактики дифтерії, правця, кашлюка (ацелюлярний компонент), поліомієліту (інактивована) та гемофільної інфекції типу b. Решту поставок планують на жовтень – листопад.

Нагадаємо проблеми із нестачею вакцин в країні тривають близько півроку.


Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539