Коцюбинчанка викликала міліцію, побачивши як біля озера рубають дерева

8

“Я викликала міліцію. Стою біля сосни і не даю рубати. Я телефонувала за оголошеннями, які йдуть про продаж землі. Мені запропонували землю от тут біля озера,” – повідомила редакцію мешканка вулиці Лісова Алла.

На місце події прибули правоохоронці та лісники „Київського лісопаркового господарства”.

„Понад 100 дерев вже порізали. По постанові кабміну в середньому 3 тисячі гривень за дерево, зважаючи на діаметр дерев, які порубали. Тобто шкоди заподіяно лісовому господарству зараз на суму понад 300 тисяч гривень. Я так розумію, що вони починають розчищу ватиділянку для будівництва, Зразу різали над озером 2-3 метри, а зараз вже метрів 25 від вагончика починають вирізати. Машини заїжджають, які цей ліс грузять,” – говорить лісник Олександр Топчій.

Коцюбинчани переймаються, що вирубки довкола озера дадуть змогу побудувати першу лінію будинків й в подальшому селищна рада здасть пляжі в довгострокову оренду новим власникам лісу.

Знімальній групі телеканалу СТБ, яка прибула на місце події, прораб пояснив, що всі дозвільні документи є в селищній раді і вони належним чином оформленні.

Депутатка обласної ради Наталія Семко, яка теж під’їхала до озера, журналістам коментувати ситуацію не захотіла й поїхала до селищної ради, де о 14:00 мала відбутися сесія.

Журналісти не змогли поточнити в селищній раді, чому вирубуються дерева і яким проектом це узгоджено, оскільки селищна рада прийняла рішення про те, щоб сесію від людей закрити.

В актовій залі перед сесією депутатський корпус і депутат облради Наталія Семко звинуватили депутата Ірину Федорів у перешкоджанні очищенню озера й остання пообіцяла зібрати підписи в окрузі Лісова 20а Меблева 11б, щоб позбавити Федорів депутатського мандату.

“Мене от громада селища вибрала. Я хочу багато в цей час зробити. Я в людей взнала, що 30 років ніхто нічого не робив. Ви не уявляєте, який об’єкт підняла. Мені це озеро не треба. Воно залишиться в Коцюбинському. Я вас питаю чого ви добиваєтесь? Якщо ви ділите землі  і ви щось хочете? Довкола озера 25 метрів, які нікому не належать. Це водні господарства. Є проект подавався всюди, де треба.

Я буду ініціювати питання про ваше відкликання. Я сама обійду людей з мене корона не впаде. От що ви зробили? Я депутат облради. Вище за вас по рангу. Відзвітуйте мені про те, що ви за рік зробили,” – заявила у селищній раді депутатка облради Семко.

Через з’ясування головно цього питання початок сесії затримався майже на годину

“Пані Семко, селищний голова Садовський та секретар селради Ковтач, ставлячи навперейми утрьох одразу свої запитання, не дали й рота розкрити депутатці Федорів, щоби та щось могла відповісти на їхні закиди. У мене особисто як у незаангажованого спостерігача зі сторони склалося враження, що їх абсолютно не цікавить жодна відповідь депутатки.

Не знаю, що було далі на засіданні селищної ради, бо його оголосили закритим. Але виступ Наталі Семко і подальші питання до Федорів скидалися на мітинг на базарі”, – поділився своїми враженнями один із громадян Огородник Сергій, якому поталанило бути присутнім  у той момент у залі селищної ради до того, як сесію закрили.

На початку тижня у кулуарах прокуратури Ірпеня Наталія Семко запевнила редакцію, що вона Коцюбинській селищній раді не дасть здати озеро в оренду і готова підтримати ініціативу з Національним парком там, де ще немає приватних ділянок, коли будуть подані відповідні звернення.

Щодо роздачі лісового фонду держави в приватну власність, то депутатка облради наголосила, що вона до цього не має жодного відношення і відповідає лише за чистку озера для громади, а ті, хто роздали ліс у приватну власність, на переконання Наталії Семко, повинні відповідати за такі свої рішення перед законом і Богом.

Правоохоронці, які прибули за викликом коцюбинчанки Алли, того дня зібрали всі відповідні документи й передали їх на розгляд до прокуратури, яка має перевірити законність вирубок.

Сьогодні ж до прокуратури Святошинського району міста Києва терміново викликали давати свідчення лісника Святошинського ЛПГ.

За словами лісників, у Святошинській прокуратурі їм повідомили, що Генеральна прокуратура дала дуже стислі строки, щоб з ситуацією розібралися на місцевому рівні і найближчими днями доповіли про результати.

Редакції стало відомо, що завтра, 23 листопада, о 10:00 до озера з перевіркою приїдуть працівники прокуратури.

8 коментарів

  1. Сосед 23 Листопада 2011 at 18:52

    Идиотизм. Кто в вонючей Любке будет купаться? Кто будет убирать эти пляжи после пьянок? Так хоть лес был – весь мусор в кустах лежал вокруг озера и в самом озере. Из тоненького ручейка, которым является Любка сейчас, и в которую впадает местная канализация, курорта не сделаешь. А вот лес был ценностью. И к нему подобрались, навешав лапшу, про заботу о людях.

  2. Дмитро Хмельницький 23 Листопада 2011 at 19:04

    О! то якщо завтра буде перевірка – треба буде приїхати і висвітлити, як вона проходитиме!))

  3. некоцюбинчанка 23 Листопада 2011 at 22:31

    класно, що бувають настільки свідомі мешканці

  4. Іван 24 Листопада 2011 at 11:04

    Наталка Семко при всіх урядах знаходила можливість визискувати своє! Типова пристосуванка. Мабудь в школі була секретарем комсомольської організації, або членом профспілки. Хто за таких голосує? Просто диву даєшся!

  5. Шерлок Холмс 24 Листопада 2011 at 11:36

    Как только началась “забота” о нашем озере, я предупреждал чем все закончится. Благо,на этом сайте, все в архиве сохранилось. Корупционная связь Семко-Садовский-Евстефеев была очевидной сразу. Пани Федорив,держитесь и не обращайте внимания на лай этих бандитов(по ним,реально, плачут уголовные дела!). В этот раз, Ирина,Вы конкретно и точечно ударили по будущим владениям указанных горе-депутатов. Ой не просто член партии регионов Семко выбивала бюджетные деньги на “очистку” озера, ой непросто….

  6. Серж, Понамарьова 24 Листопада 2011 at 23:56

    НаКол!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539