Ліс знову під загрозою знищення

4

Під загрозою знищення опинилось чергові 2 га Святошинського лісу.

Про це повідомив голова комісії з питань екологічної політики Київради Денис Москаль.

“За інформацією мешканців селища Коцюбинське, невідомі продовжують знищувати дерева у Святошинському лісі. Днями на території Святошинського лісопаркового господарства з’явився паркан на площі близько 2 га. Ще 2 га лісу опинились під загрозою знищення. Я закликаю прокуратуру відреагувати на цей факт і зберегти ліс від знищення”, – наголосив Москаль.

Він надіслав депутатські звернення до Прокуратури Києва, Державної екологічної інспекції та ГУ МВС з проханням з’ясувати законність встановлення паркану на території КП “Святошинське лісопаркове господарство” та вжити заходів для недопущення вирубки дерев.

На переконання Москаля, для того, щоб захистити ліс від незаконної вирубки, йому необхідно надати природоохоронний статус.

Як повідомлялося раніше, лісники Святошинського лісопаркового господарства заявили, що влада селища Коцюбинське розпочала на них полювання після того, як вони стали на захист лісу від вирубки.

Знищення Святошинського лісу відбувається “з дозволу” Коцюбинської селищної ради, яка всупереч законодавству передала у власність фізичним та юридичним особам понад 500 земельних ділянок загальною площею майже 100 га на території Святошинського лісопаркового господарства.

За матеріалами УП. Київ.

4 коментарі

  1. Сосед 29 Лютого 2012 at 17:19

    Есть ли в Коцюбинском те, кто хочет выразить решительный протест уничтожению леса? Отзовитесь!

  2. Шерлок Холмс 1 Березня 2012 at 08:52

    Протест? Да не остановит протест ни Садовского, ни его правую руку- Евстефеева. Они протаскивают через карманную сельраду любое земельное решение! Речь должна идти исключительно об отзыве их депутатских полномочий. Для этого необходимо собрать 293 подписи по их избирательному округу. Только отогнав их от депутатской кормушки сельрады, можно еще что-то спати в лесу. Никаких протестов-только отзыв!

    • Сосед 1 Березня 2012 at 15:55

      Под протестом я имел ввиду проведение акций, которые привлекут внимание людей, власти, будут показаны по ТВ и, возможно, будут способствовать тому же отзыву.

  3. Вячеслав 1 Березня 2012 at 12:33

    Не надоело вам, воздух сотрясать?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539