Попов: Київська влада наполягає на перегляді скандальних та абсурдних судових рішень щодо Біличанського лісу

0

Під вікнами Попова «воюють» за Біличанський ліс (ФОТО) +    Київська влада подала заяву про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України, яка зобов’язує Держкомзем здійснити реєстрацію 4 тис. га земель Біличанського лісу за селищем Коцюбинським, про це йдеться на сайті КМДА.

Ця скандальна ухвала була прийнята 9 жовтня – у той же день, що й інша ухвала Вищого адміністративного суду України, яка визнає легітимними рішення Коцюбинської селищної ради стосовно збільшення меж селища на 4 тис. га за рахунок земель Києва. Більше того, рішення було прийнято тими ж самими суддями.

«Київська влада наполягає на перегляді скандальних та абсурдних судових рішень щодо Біличанського лісу. Ми не збираємося віддавати землю, яка належить киянам, і будемо використовувати всі законні методи боротьби», – пояснив голова КМДА Олександр Попов.

За інформацією очільника міськдержадміністрації, найближчим часом до справи планує долучиться Генеральна прокуратура України.

Нагадаємо, 9 жовтня 2012 року Вищий адміністративний суд України однією ухвалою визнав легітимними рішення Коцюбинської селищної ради стосовно збільшення меж селища на 4 тис. га за рахунок земель міста Києва, а іншою зобов’язав Держкомзем, якій відмовлявся обліковувати землі Біличанського лісу за Коцюбинським, здійснити таку реєстрацію.

Як повідомлялося, близько чотирьох тисяч гектарів лісу, який вважається територією Києва, Коцюбинська селищна рада може віддати під будівельний майданчик для чергового котеджного містечка. Цей ліс завжди був природним щитом Києва, а під час Чорнобильської катастрофи фактично уберіг місто від радіоактивного пилу. І сьогодні надважливо зберегти цю невід’ємну частину зелених легенів і екологічного захисту столиці.

Джерело: сайт КМДА.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539