Влада рачкувала на суботнику перед Мельником,а після виборів організувала суботник і не прийшла / Колонка автора

5

Весь депутатський корпус перед виборами вийшов на суботник, щоб почистити територію, де згодом скандальний Мельник відкрив для дітей озеро непридатне за висновками СЕС для купання.

Задля передвиборчого заходу всі згуртовано взялися до роботи навіть у будній день.

Явка на суботник до виборів.
Ніхто не хотів гнівити народного депутата. Через мою відсутність на цьому мельниківському заході (а ми з редакцією саме у цей час вели переговори з МОЗ щодо результатів проб води), мені дзвонила роздратована депутатка облради Наталія Семко й сказала, що за таку мою поведінку попросить президента визнати мене “нівміняємой”.

Вибори пройшли, й слава Богу, Мельник програв. Але представники Коцюбинської влади вкотре доводять, що за громаду вони дбають ситуативно й вибірково (виключно під вибори).

Після виборів на сайті селищної ради з’явилося повідомлення, що виконком (а це близько 20 людей) організовує суботник поблизу Будинку культури, щоб прибрати листя.

Напередодні суботника телефоную Богданові Слюсаренку, члену виконкому, який зазвичай ходить на такі заходи, й він здивувався й сказав, що про суботник нічого не знає.

Така поінформованість мене занепокоїла. На суботник з боку влади прийшли поіншормований мною Богдан Слюсаренко, Іван Лизун (депутат селищної ради й близький друг Богдана Слюсаренка, якого той у свою чергу повідомив) та Олексій Олійник (депутат селищної ради, який виявився свідомим власником магазину поблизу парку Будинку культури).

Явка на суботник після виборів.

Все.

Це з близько 20-ти членів виконкому (так звані організатори) та 30-ти депутатів селищної ради.

Разом з півсотні людей. Я сподіваюсь, пані Семко всіх вже обдзвонила і всі будуть визнані в подальшому “нівміняємими”. Бо, дійсно, як можна бути організатором заходу й не з’явитись на суботник.

Коли проводився попередній суботник у рік місцевих виборів, то на нього прийшло значно більше місцевих політиків. Був і тодішній кандидат на селищного голову Володимир Жарков з своїми поплічниками, який перед виборами заснував організацію “Рідне Коцюбинське” й поширював газету тиражем 10 тисяч “Рідне Коцюбинське”.

Прикро, що до роботи політики стають тільки у рік виборів або коли пан приїздить (Мельник).

На тому суботнику не передбачили транспорт, який мав вивозити листя. І лісники Святошинського ЛПГ, чий ліс місцева влада дерибанить,й існування якого на цій території не визнає, надавали для вивозу листя свій транспорт.

Цього року горе-організатори і на суботник не прийшли й знов транспорт не організували.

Я випадково стала свідком розмови директорки Будинку культури з селищним головою Вадимом Садовським (він очолює виконком). Так от його в цей день хвилювало не те, як проходить суботник, який він організовує, а де будуть справляти нужду продавці ярмарку, який він запросив (адміністрація Будинку культури спершу не хотіла пускати ярмаркувальників до свого приміщення).

Замість організаторів суботника парк прибирали ті, хто це робить завжди, а не в рік перед виборами – представники релігійної громади, яка орендує приміщення в Будинку культури.

Наприкінці суботника парком проходив одіозний місцевий депутат Сергій Черніков, який мені радив в його окрузі як журналісту без охорони не ходити.

“Близько першої дня я зрадів, коли побачив, що депутатського корпусу нарешті прибуло. Я побачив, що парком йде наш стратег юрист-міжнародних Сергій Черніков. Сергій Іванович поважно підійшов до працюючих. Йому було запропоновано приєднатися і він сказав, що скоро буде. Ми так його і не дочекались з стратегічними планами – суботник завершився,” – каже учасник суботника коцюбинчанин Ігор Домбровський.

Учасник суботника зазнимкував, як депутат пішов з парку.

Цей суботник, між іншим, входить в календарний план робіт комісії селищної ради з питань освіти, культури, молоді та спорту. Але оскільки два роки ця комісія насправді не працює, то й членам комісії виконанням календарного плану не дуже переймаються. Але Мельник – він важливіший за всі календарні плани комісій селищної ради разом узяті.

Йдучи з суботника зустріла депутата, який бідкався, що в його окрузі тільки поставили, а вже поламали паркан (той самий дерев’яний штахетний паркан довкола клумб, за який з бюджету селища заплатили 100 тисяч гривень).

То він визнав, що це було невдале капіталовкладення для громади (ще б пак 1/4 річного бюджету селища благоустрою пішла не на ремонт крівель, що течуть, чи заміну каналізаційних труб), й погодився. Що добре розуміє, хто на цьому заробив, хоча сам голосував за цей штахетник. (Його робили на підприємстві дружини селищного голови, яка є членкинею виконкому).

Таке ставлення депутатського корпусу й виконкому є показовим. Обурює одне: для Мельника вийшли, як для пана на панщину, а коли треба для громади, то повісили для годиться оголошення на сайт й самі не прийшли.

Перед виборами в чергових тиражах газет а-ля “Рідне Коцюбинське”, будуть розповіді про те, як влада для рідного селища все робить й все покращує.

УП. Ірина Федорів


5 коментарів

  1. Людмила 28 Листопада 2012 at 12:23

    Догадывалась, что на этом сайте перекручивают информацию, но небыло доказательств. А сейчас сама убедилась в этом.
    В суботу я была с ребенком в парке вместе с подружкой. И видела депутата Черникова. Он не разговаривал с Игорем Домбровским, а только несколько минут с Богданом Слюсаренко. Игорь же был далеко в стороне и не мог слышать о чем они говорили. Поэтому слова Домбровского в этой статье – чистая выдумка.

    • Ірина Федорів 29 Листопада 2012 at 09:49

      Пані Людмило 🙂 Слова Ігоря Домбровського правдиві. Він не зазначав, що Черніков говорив з ним особисто або що він особисто чув,що він говорив. Він зазначив суть розмови, яку йому переказали учасники суботника.

      Перед тим, як публікувати слова Домбровського на “Українській правді” за таких умов, я перевірила інформацію ще з одного джерела. Ви його назвали – це Богдан Слюсаренко.

      Я могла навести слова Богдана. Просто Богдан – дуже порядна людина, як на мене. Й створювати йому неприємності у спілкуванні з його оточенням мені дуже не хотілося. Ви можете поспілкуватися з Богдном щодо суті розмови й отримаєте підтвердження, я впевнена на 100%.

      Але я дуже рада, що Ви послуговуєтесь правилом критичного розуму 🙂 Тільки люди, що ставлять під сумнів дії будь-кого з влади можуть змінити це суспільство якісно.

  2. Uncle Ы 30 Листопада 2012 at 11:49

    Людмила, отучаемся чииать между строк, там зачастую, вопреки Вашим ожиданиям, ничего не написано.

    Ирина, браво.

    • Лермані 30 Листопада 2012 at 14:08

      Та нема що Чернікову відповідати. Я певна, що Людмила, то Черніков. Сподіваюсь йому соромно, що так зганьбився на все селище. А що ж Олега-коментатора видко не було? Транспорту його, я так розумію, й поготів не було? Ото вже оскандалилася влада. Це хто ж так робить, щоб оголошення вивісити й не прийти? Як у пісні. “Ти (влада) казала у суботу підем разом на роботу, я прийшов тебе нема – підманула, підвела.” Сміх крізь сльози. Понаобирали “пакращувачів”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539