Вячеслав Кутовий приніс до сесійної зали Миколу Азарова

0

Народний депутат Вячеслав Кутовий від ВО “Батьківщина” заніс до сесійної зали Верховної Ради України картонну фігуру прем’єра Миколи Азарова. На шиї у зображення прем’єра намальовано табличку з написом “Папєрєднік.”
Кутовий встановив картонного Азарова в урядовій ложі й пішов на нараду фракції.

“Це була ініціатива фракції. Я взяв і заніс його до урядової ложі. Не пускали мене внизу. Я показав посвідчення. По рації передали, що особисто депутат заносить. В залі довелось охороняти, бо депутат Сухий прийшов і поклав його, коли віддійшов буквально хвилин на 5. Довелося чекати, доки наші підтягнуться,” – розповідає редакції Сайту громади селища народний депутат Вячеслав Кутовий.

Опозиціонери, які підтягнулись, задля розваги шикувалися в чергу аби сфотографуватися з зображенням прем’єр-міністра України та виклали фото у соцмережах.

Photo: Формуємо новий уряд. Консультуємося з Папєрєдником:).

У цей день опозиція блокувала роботу парламенту. Опозиціонери вимагають у спікера парламенту Володимира Рибака відкликати позовну заяву щодо позбавлення депутатських повноважень члена “Батьківщини” Сергія Власенка.
Як відомо, 4 березня більшість регламентного комітету (регіонали і КПУ) відмовилась переглядати рішення про звернення до суду з проханням позбавити Власенка депутатського мандату.

Опозиція заявляє, що попереднє рішення від 27 лютого було ухвалено незаконно, оскільки комітет не збирався, засідання не відбувалося.

Сьогодні, 6 березня, рішенням Вищого адміністративного суду депутата від ВО “Батьківщина” позбавили депутатського мандату.

Довідково: Регламентний комітет ВРУ очолює Володимир Макеєнко, член “Партії регіонів”. Перші заступники голови комітету – депутати Пишний (ВО “Батьківщина”) та Карпунцов (Удар). Заступниками голови є Дем’яненко (ПР) і Швайка (Свобода). Cекретарем комітету є комінуст Матвєєв.

Всього комітет налічує 17 депутатів. З них 8 – члени “Партії регіонів”, 5 – ВО “Батьківщина”, 2 – “Удар” та по одному члену від ВО “Свободи”  та Компартії.

Таким чином 9 голосів – це більшість для цього комітету. Опозиція в сумі має 8 голосів. “Партія регіонів” фактично має теж 8 голосів. Більшість у цьому питанні, виходить, можливо отримати лише завдяки єдиному комуністу – Матвєєву.

Коли стало відомо про те, що нібито засідав регламентний комітет, журналісти телефонували членам-регіоналам комітету (Макеєнко, Єфремову, Москаленко та Скубачевському), але жоден з них так і не спромігся прокоментувати результати засідання комітету й бодай факту його засідання щодо цього питання. Більше того, Макеєнко, Єфремов та Москаленко перебували не в Києві.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539