Відповідь СЕС щодо виробництва труб на меблевій фабриці

1

Працівники санепідемслужби провели перевірку ТОВ “УКАР-ПАЙП”, яке планує виробництво труб на меблевій фабриці й може порушити рівень екологічної безпеки для мешканців селища Коцюбинське.

Після перевірки головна державна санітарна лікарка Галина Гринчук надала проміжну відповідь на журналістський запит редакції телеканалу СТБ щодо безпечності виробництва.

“Встановлено, що  ТОВ “УКАР-ПАЙП”  здійснює діяльність згідно свідоцтва про  державну реєстрацію юридичної особи серія А01 № 280177. Згідно договору оренди №22/11 від 01.06.11 року  з ВАТ “Білицька меблева фабрика”  ТОВ “УКАР-ПАЙП” орендує виробниче приміщення  площею 1369.4 м кв. за адресою : смт. Коцюбинське, вул. Меблева 1,” – йдеться у відповіді санепідемслужби.

“На час перевірки в приміщенні  змонтовано виробниче обладнання для виготовлення  сегментів трубопроводів зі склопластику системи “AARSLEFF- УКАР-ПАЙП” для реконструкції каналізаційних колекторів та інших елементів інженерної інфраструктури. Виробництво на час перевірки  не здійснюється,” – додає Галина Гринчук.

Держсанепідемслужба київської області також відзначає, що на виробництві в період березень-квітень цього року відбулися пуско-налагоджувальні роботи та випуск зразків продукції.

Саме в цей час мешканці Меблевої та Лісової відчували їдкий сморід.

“Заливали самовирівнювальну підлогу смолами й відкрили цех на вечір, бо було дуже спекотно. Зранку зрозуміли, що запах рознісся селищем. Ми цех закрили й більше не відкривали. Зараз там запаху не залишилось,” – так тоді пояснював, що спричинило такий сморід, головний інженер Олександр Прудкий.

Фахівці зазначили, що в ході перевірки з’ясувалось, що у підприємства наявні висновки санітарно-епідеміологічної експертизи на сировину та матеріали, що використовуються у виробництві труб.

Водночас, оскільки виробництво зараз не ведеться, у санепідемслужбі роз’яснили, що виміряти акустичне забруднення їхні фахівці зараз не в змозі.

Що стосується безпечної відстані виробництва від житлових будинків, згідно з чинними  нормативами, то у відповіді йдеться, що санепідемслужба направила керівнику підприємства відповідний припис щодо “встановлення санітарно-захисної зони для даного виробництва та проведення лабораторних досліджень атмосферного повітря на межі санітарної зони та житлової забудови.”

Головний інженер товариства Олександр Прудкий підтвердив редакції Сайту громади селища інформацію, що їхня організація отримала припис від санепідемслужби.

“Зараз готується пакет документів для обґрунтування розміру санітарно-захисної зони до Інституту Марзєєва. Попередньо було визначено 100 метрів. Цю цифру ми брали в наших колег з Данії. Але наша СЕС вимагає, щоб в Інституті гігієни та медичної екології імені Марзеєва підтвердили обґрунтування розмірів санітарної зони,” – говорить головний інженер Олександр Прудкий.

Прудкий пообіцяв, що під час вимірів й досліджень на межі санітарної зони будуть запрошені депутати і журналісти.

У СЕС журналістам пообіцяли, що результати перевірки одразу ж передадуть редакції телеканалу СТБ.

1 Comment

  1. Кирилл 16 Червня 2013 at 13:53

    Пока идет сомнительная бумажная переписка не заинтересованных в решении экологического вопроса Коцюбинского людей,бывшая мебельная фабрика травит людей.
    Владельцы данного предприятия держет под стахом всех рабочих фабрики и увольняют любого интересующегося данным процесом и угрожают расправой в случае утечки информации.
    Только идиот поверит сказке о заливке полов и запахе токсинов,объявшем все Коцюбинское.Чтоже касается Датских норм-Зайдите в интернет и узнаете,что данные предприятия в этой стране запрещены!!!
    Беспредельщикам владельцам,живущим за границей и разорившим мебельное производство глубоко безразлично здоровье коцюбинчан,которых за людей они даже не считают,думая только о собственном обогащении!!!

    85.114.207.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539