Депутати Ірпінської ради мають відзвітувати перед громадою

1

В Ірпінській раді 5 обраних депутатів проживають у селищі Коцюбинському.

Двоє депутатів – Людмила Бідула та Валентина Володарська – були обрані коцюбинчанами у 2010 році за мажоритарною системою.

Головна лікарка Людмила Бідула, яка проживає на вулиці Меблевій, знана тим, що подавалася в раду Ірпеня від Партії зелених України при тому, що отримала під час першого дерибану селищної ради у 2008 році ділянку площею 15 соток на вулиці Мальновничій.

Ділянку вона отримала у статусі депутата селищної ради.

Фактично одразу ж після виборів стяг Партії зелених України Бідула змінила й стала прихильником Партії регіонів.

Людмила Бідула входить до комісії з питань соцзахисту населення.

“Вона доволі пасивна й не проявляє ініціатив. Голосує так, як накаже наш місцевий чечетов – Голова фракції Партії регіонів Леонід Глущенко розповів редакції депутат Ірпінської ради Богдан Мельничук.

Інша мажоритарниця Валентина Володарська, що проживає на вулиці Пономарьова,  подавалась від “Батьківщини”. Працює викладачем у школі № 18. В Ірпінській міській раді входить у регламентну комісію.

На виборах вона на кілька десятків голосів обігнала свого теперішнього начальника – директора 18 школи Ігоря Лошицького, який теж хотів отримати мандат депутата Ірпінської ради.

“Пані Валентина часто не буває на засіданнях сесій Ірпінської ради. Пройшла від “Батьківщини”, але опозиціонеркою себе не вважає,” – розповів Сайту громади селища Мельничук.

Колеги Валентини Володарської, яка дозволяє собі не відвідувати сесії ради, зазначають:

“За свою каденцію вона нічого для нашої школи не зробила”.

В Ірпінській раді є ще одна коцюбинчанка – Галина Савчук. Вона проживає на вулиці Пономарьова. Пройшла за мажоритарною системою у Ворзелі.

Виявляється, депутатка Савчук працює головним лікарем Ірпінської міської санепідемстанції, яка і дала рік тому позитивні висновки щодо чистоти води в озері під час піар-заходів кандидата в народні депутати Петра Мельника.

Нагадаємо, що якість води в озері потім контрольно перевіряли працівники прокуратури й виявили, що вміст лактопозитивної палички в воді таки в кілька разів перевищує норму.

Виходить коцюбинчанка Савчук, яка є представником влади Ірпеня, розказувала представникам своєї ж громади й дітям, що озеро придатне для купання, у той час, коли купатися там було заборонено, що підтвердили не лише її колеги зі Святошинської СЕС, але й представники прокуратури та МНС.

За таких умов Галина Савчук не лише входить до комісії соцзахисту населення, як Людмила Бідула, а й очолює цю комісію.

Ще двоє коцюбинчан отримали мандати в Ірпінській раді, але пройшли за списком Партії регіонів.

Коцюбинчанин Леонід Глущенко, який проживає в селищі на вулиці Шевченка, є провідним фахівцем Національного університету Державної податкової служби, яку очолює одіозний Петро Мельник.

Саме його колега опозиціонер Мельничук охрестив “місцевим чечетовим”. Він входить до комісії архітектури та капітального будівництва.

Депутат Василь Дем’яненко – ще один списочник-регіонал. Проживає на Доківській. Входить до комісії земельних відносин, лісових та природних питань.

Тобто громада селища Коцюбинське представлена в Ірпінській раді де-факто 5 голосами з-поміж 36 депутатів.

Але громада селища має заслухати звіти не лише тих депутатів, які були обрані за мажоритарною системою в цьому окрузі або проживають у селищі.

Перед коцюбинчанами, які голосували й за списки політичних партій, має прозвітувати кожен депутат Ірпінської ради, який пройшов за списком тієї чи іншої партії..

Депутати Ірпінської ради отримали відповідне звернення від секретаря ради регіонала Олега Білецького листи з проханням надати дату, час та місце проведення звіту депутата перед виборцями. Цю інформацію мають оприлюднити в “Ірпінському віснику”. Також інформацію про час та місце звіту депутати  мають надати до Ірпінської ради.

“Більше всього це буде наприкінці літа. Ми домовились з Валентиною Михайлівною Володарською провести звіт разом,” – розповідає про те, як звітуватимуть зі своєю колегою-депутаткою Людмила Бідула.

Депутатка Ірпінської міської ради Людмила Бідула пообіцяла, що про дату, час та місце звіту коцюбинчани матимуть змогу довідатися на офіційному сайті селищної ради.

Бідула припустила, що звіт проведуть у приміщенні медичного закладу, який вона очолює, але обіцяла подумати над тим, щоб організувати його в будинку культури селища.

Редакція у свою чергу зобов’язується повідомити читачів про час та місце звіту депутаток та висловлює свою готовність оприлюднити на сайті звіт будь-кого з депутатів-мажоритарників чи депутатів, які пройшли за партійними списками, Ірпінської, Коцюбинської, Гостомельської чи Ворзельської рад.

Звіти можна надсилати на електронну скриньку pigmaliones # gmail . com 

Нагадаємо, попри ініціативу здавати до селищної ради звіти, оприлюднювати звіти депутатів на сайті та скласти офіційно графік звітів депутатів селищної ради Коцюбинського практично всі депутати селища виступили проти цього й відмовились виконувати закон України.

1 Comment

  1. Алла 8 Червня 2013 at 22:53

    Вот эти типа-депутаты как раз и есть псевдо жители коцюбинской громады. Наверняка получили бабло за дерибан и успокоились? Вот теперь пусть люди и думаю за кого голосуют!

    109.62.175.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539