Мельнику знайшли заміну: університет очолила Людмила Тарангул

0

Перша проректор та завідувачка кафедри фінансів, доктор економічних наук Людмила Тарангул, яка пропрацювала в виші 17 років, відтепер виконує обов’язки ректора національного університету Державної податкової служби. У понеділок вона була на співбесіді й мала розмову з міністром доходів та зборів України Олександром Клименком, повідомила редакції прес-служба міністерства.

“Ми прагнемо до того, щоб  університет не тільки зберіг, але й підвищив свій статус як одного з кращих вишів, як в Україні, так і за її межами. І Міністерство доходів та зборів буде максимально підтримувати колектив задля досягнення поставленої мети. Ми зробимо все можливе, щоб університет і надалі розвивався та готував гідні й професійні кадри”,  – обіцяє Клименко.

Під час зустрічі Людмила Тарангул наголосила, що університет користується популярністю серед абітурієнтів й цьогоріч подано заяв на 34 % більше, ніж торік. Найпопулярнішими залишаються напрями “Правознавство”, “Фінанси та кредит” та “Облік та аудит”. До 10 серпня в університеті ще триває прийом заяв від тих, хто має бажання навчатися на заочному відділенні вишу.

Один з випускників академії поділився з редакцією своїми враженнями про призначення Тарангул:

“Вона викладає дуже мало. Безпосереднього контакту зі студентами не має. Це більше науковий рівень. Тарангул – із Заходу України, як і її чоловік. З-поміж заступників Мельника це найчистіший заступник. На інших можна знайти якийсь компромат, але на неї поки немає”.

“Це вже не вперше вона виконує обов’язки. Коли Мельник був у відпустці, Тарангул теж виконувала обов’язки. Це швидше за все прописано в договорі. Вона – тимчасова фігура, це моя особиста думка. пані Людмила особливого стосунку до податкової системи не має. Вона – науковець. Ректор обиратиметься на зборах колективу. Кандидатуру подасть міністерство, а колектив або затверджує, або ні. Швидше за все це буде людина віддана Клименку або Арбузову,” – додає випускник, який побажав залишитися неназваним.

За словами колишнього студента, у жовтні приймуть рішення, хто очолить університет на постійній основі.

“Думки студентів розділилися 50 на 50 щодо ситуації з колишнім ректором. У соцмережах навіть було опитування, чи готові студенти вийти за Мельника під суд. То голоси розподілились 50 на 50. За Мельника переважно ті, хто в студентському самоврядуванні й наближені до Мельника,” – розповідає випускник.

“Інші ж мають на нього певний негатив через систему корупції. Люди, які вступали на 5 курс магістратури сплачували 5 – 10 тисяч гривень. Абітурієнти ж від 5 до 15 тисяч гривень. Щодо хабарів на сесіях, то тут ситуація краща, ніж в київських вишах. В університеті не вимагають. Коли дають то беруть. За іспит в середньому 100 – 200 гривень. Але 5 не поставлять. Ставлять на бал вище. Тобто з двійки 5 ніхто не намалює. А з точки зору вступу, дійсно, один з найгірших,” – додає хлопець.

Нагадаємо, після вироку суду, який обрав міру запобіжного заходу екс-ректору Петра Мельника домашній арешт, Мельник перебував у лікарні, а потім переїхав до маєтку своєї сестри.

Саме в її обійсті він має відбувати домашній арешт. На Мельника одягнули браслет, який відстежує кожен його крок.

Мельника звинувачують в хабарництві. Джерела редакції в податковій повідомили, що на відео зафіксовано, як тоді ще ректор податкової бере за вступ 40 і 80 тисяч гривень.

Згодом у Мельника під час общуку знайшли ще 30 тисяч доларів.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539