Звіт депутата Ірпінської ради Богдана Мельничука (ВО “Свобода”) за 2013 рік

5

Взяв участь в 8 сесіях міської ради (з 8 проведених у 2013 році). Загалом відвідав 42 сесії з (47 проведених).

Мельничук стверджує, що відвідав 45 з 47 і зазначає, що три сесії йому приписали, бо він дочасно пішов через, на його думку, скандальні й кричущі порушення регламенту.

Складено депутатських актів: 54.

Написано депутатських звернень: понад 50.

Написано депутатських запитів: 7 (за всю каденцію з 2010 року 19).

Звіт перед виборцями депутат Мельничук провів 12 жовтня 2013 року у приміщенні Ірпінської міськради, про що за кілька днів проінформував редакцію Сайту громади Приірпіння й попросив розмістити анонс про зустріч, яка була також про анонсована в тематичних групах соцмереж.

“Я подав йоголошення до “Ірпінського вісника”, його надрукували за 10 днів до звіту, та проінформував громаду про час та місце звіту по місцевому радіомовленню. Були розклеєні оголошення і роздавались запрошення з рук,” – розповідає депутат.

Текст звіту Богдан Мельничук надіслав в редакцію сайту й попросив оприлюднити, щоб якомога більша кількість мешканців Приірпіння могли ознайомитись із цим матеріалом і порівняти виконання передвиборчих обіцянок.

 

(Редакція готова оприлюднити звіти всіх охочих депутатів Ірпінської, Бучанської, Коцюбинської, Гостомельської та Ворзельської рад).

***

Богдан МельничукДепутатом до Ірпіньської міської ради я обраний за списком від ВО “Свобода” і офіційно закріплений за округом №9.  Загалом, у міськраді 18 округів та 36 депутатів.  На кожному окрузі по двоє депутатів.  Особисто я  реагую і  відповідаю  на всі звернення і заяви громадян, незалежно від їхнього місця проживання, віросповідання і мови спілкування. Намагаюсь допомогти в силу наданих повноважень, як і декларував у своїй виборчій програмі.

Зараз я працюю на посаді секретаря у комісії з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, енергетики, зв’язку та побутового обслуговування населення. Хочу нагадати, що всі депутатські обов’язки виконуються на безоплатній основі.

У січні  комісія  не працювала, не було кворуму.  За останні 8 місяців збиралась і провела 10 засідань. Було своєчасно  розглянуто, підготовлені службами питання і  висновки комісії подано  для винесення проектів рішень  на сесію.

За звітний період брав участь у 14 засіданнях комісії з земельних питань, 5-ти бюджетної комісії, 2-х засіданнях архітектурної комісії і у 11-ти засіданнях  Виконавчого комітету Ірпінської міської ради. Окрім тоого, був присутнім на нарадах, круглих столах і громадських слуханнях , а 22 травня і 21 червня на сесії Коцюбинської і Гостомельської селищних рад.

З 1 січня відбулося 7 чергових і одна позачергова сесія Ірпінської міської ради з яких я не пропустив жодної.

Найодіозніша 45-та сесія проходила 27 червня. На ній провладна більшість депутатів, разом з деякими  “опозиційниками”, проголосувала за затвердження ганебного плану зонування території м. Ірпеня, та погодила нові межі міста.

Наша політична сила підтримала акцію протесту проти цього рішення і разом з  громадою виступала проти, знищення лісу та забудови багатоповерхівками  парків і  скверів міста.

Такий план зонування потрібен лише міському голові і нинішній владі Партії Регіонів, щоб не нести відповідальності за свою нищівну діяльність. Місто не має затвердженого Генерального плану. Поза тим, по зведенню комерційного житла, забудові та знищенню громадських парків, зелених рекреаційних зон займає І-ше місце в Україні. В цей руйнівний план вже включено під проектну забудову багатоповерхівками навіть сотні гектарів лісопарку ДП “Київське лісове господарство” Ірпінське лісництво.

Я маю офіційну відповідь директора лісгоспу п. Рибака, про відмову в погодженні проголосованих меж міста, а також лист-повідомлення, скерований ще в 2012 році  Київським Обласним Управлінням лісового та мисливського господарства до Управління містобудування архітектури та розвитку інфраструктури КОДА, “Про недоцільність включення в межі м.Ірпеня території лісів площею  1007.2 га”.

Мною скеровано депутатське звернення до Прокурора м. Ірпеня, щодо перевірки законності включення в план зонування та забудови міських парків і скверів, лісопарків Київського  Держлісгоспу, з яким не погоджено нові межі міста.

На ім’я Прокурора Київської області направлено і вже Ірпінською  прокуратурою зареєстровано Заяву  про перевищення влади або службових повноважень міського голови і матеріали кримінального провадження передані за підслідністю до СВ Ірпінського МВ ГУ МВС України в Київській області для подальшого розслідування кримінального провадження.

Окрім цього подано Позовну заяву в Ірпінський міський суд про визнання протиправними та скасування рішення №2639 від 20 грудня 2012 року “Про затвердження генерального плану міста Ірпеня на площу 3705.1 га” та рішення №3260 від 27 червня 2013 року “Про затвердження плану зонування міста…” Ми сподіваємося що ці рішення будуть скасовані.

Ще 10 років тому в Ірпені було 37 земельних ділянок рекреаційного призначення. Нинішньою владою вже в квітні 2011 року останні 9 зон  роздано під комерційне житлове будівництво разом з пам’ятниками.  Під тиском громади i ЗМІ, протестів міської і обласної Прокуратури, влада була змушена скасувати окремі рішення про зменшення площ і забудову деяких парків та скверів і повернути їх до земель запасу міста. Але це тільки на папері. Насправді ж їх нищення продовжується.

Сьогодні вже не повернути парк “Лісовий” пл.4.1035 га. по вул. Лісовій і вул. К.Маркса. Сквер площею 1 га. поблизу військового шпиталю та інші, де вікові насадження знищено, а територію щільно забудовано страхітливими, проблемними багатоповерхівками.

Вже 2 роки, разом з громадськими активістами району “Прогрес”,  боремося за збереження парку площею 0.5 га на розі вул. Дзержинського – Полтавська, де  черговий раз продовжено оренду КП “Ірпіньжитлоінвестбуд” і включено під багатоповерхову житлову забудову.  4 червня я повторно скерував Депутатський запит з 174 підписами громадян  про припинення знищення соснового парку.

Подібна ситуація з Лісопарками і по вулиці Котляревського. Переконаний, що комунальне підприємство “Ірпіньжитлоінвестбуд” створено міською владою спеціально, щоб служити посередником між міською радою і забудовниками для  передачі в суборенду та подальшої забудови земель Ірпінської громади. Тільки на останній сесії відмовлено в виділенні земельних ділянок 70 мешканцям Ірпеня. В той же час, земля виділяється мешканцям Києва , Коцюбинського і Бучі.

А тепер про роботу по ваших зверненнях. Загалом, за 9 місяців цього року,  мною подано 54 депутатських звернень і  запитів, як на ім’я голови міськради Володимира Скаржинського, так і на комунальні підприємства  і відповідальні служби виконавчого комітету та установи міста.

На більшість звернень відповіді немає, або  не по суті – просто відписка.Останнім часом направлено 5 Заяв депутату Верховної ради України Гелевею Олегу Івановичу в т.ч.про незаконне будівництво (вже проводиться перевірка Інспекцією архітектурно – будівельного контролю у Київській області  ) та щодо ліквідації Дитячої поліклініки в м.Ірпінь по вул.Комсомольській 1 ( у зверненні більше 600 підписів мешканців Ірпеня проти закриття )

Виступивши на захист підприємства у селищі Коцюбинське 1 березня мною направлено звернення Арбітражному керуючому санації ПАТ “Білицький завод “Теплозвукоізоляція”з проханням недопустити рейдерського знищення , пошкодження чи відчуження майна українського товаровиробника.

Виробництво працює – робочі місця наразі збережені, йде поповнення бюджету, зокрема і місцевого.

На нашому 9-ому окрузі (Ліспроект – або район паспортного стола), більшість доріг не мають твердого покриття. Це вулиці Гайдара, Південна, Островського, М.Рильського, частина вулиць Піонерської,  Української, І-го Травня, а також провулки Гайдара, Достоєвського, Островського і Михайлівський. На моє звернення, про виділення коштів на покращення доріг,  відповідь одна – питання буде розглянуто на комісії з питань бюджету… Всі кошти правляча партія скеровує туди, де можна вкрасти (вул. Павленка не потребувала нагального ремонту – затрачено 860 тис. гривень).

Хочу зазначити, що ремонт відтинку дороги по вул. ІІІ-го Інтернаціоналу від провулку Гайдара до КП “Ірпіньводоканал”, було проведено після мого звернення до ВР в якій тепер є Свободівська фракція. Місцева влада дала відпис, що дорога не ірпінська (не зрозуміло  чому ж тоді витрачаємо сотні тисяч гривень з бюджету міста на клумби Київської дороги).

Окремо  хочу звернути Вашу увагу на автодорогу Ірпінь-Стоянка ( маршрут автобуса №400). Від водоканалу до Стоянки дорога в аварійному стані – яма на ямі. Впродовж 2011-2012 року  витрачено близько 200 тисяч гривень на ремонт менше 1 км, який проведено неякісно і знову відсутні знаки про заборону руху вантажного транспорту.

В січні мною було врегульовано питання, щодо відсутності телефонного зв’язку і Інтернету у школах, дитячих садочках, бібліотеках і музеї, де більше двох тижнів були  відключені всі телефони, через заборгованість відділу освіти за 4 попередні місяці.

Вже не один рік влада намагається закрити єдину діючу в Ірпені лікарню – Терапевтичне відділення №2 по вул. Садовій.

Я, разом з політичною силою, яку маю честь представляти у міській раді, категорично проти закриття лікарні. У 2012 році ми зуміли її відстояти. Лише за попередній рік в цьому медичному закладі лікувались 1032 мешканців міста. Ми змусили владу нас почути. Більше 2-х років я добивався виділення коштів на ремонт даху лікарні, вбиралень та інших приміщень.  Нещодавно виділено 50 тис. гривень для складання проекту, щодо проведення ремонтних робіт – це вже перший крок і невелика перемога.

Багато питань є до харчування хворих. Якщо ще в 2012 році  витрачалося близько 5 грн.на день, так в лютому місяці цього року фактичні витрати склали менше 2.5 гривень на одного хворого.

Після мого звернення до головного лікаря КЗ “Ірпінська центральна міська лікарня” Данила Лісняка, харчування покращилось – почали завозити навіть курей.

Проблемні і скандальні справи з дитячими садочками. Попри те, що будівництво житла в Ірпені не зупиняється, а все збільшується , нових дитячих садочків за останні 20 років не введено. Ті ДНЗ, які працюють, вдвічі переповнені.  Більше 1200 малюків не мають змоги потрапити до садочків. А в діючих ситуація з  харчуванням наших дітей та онуків вкрай небезпечна.

 

Окрім того, що продукти завозять за цінами в 3-4 рази вищими від ринкових, є певні сумніви щодо їх походження і якості.

Так, на початку червня, постачальникам продуктів повернуто позеленілу печінку, зіпсовану рибу, зів’ялі огірки за ціною 12.60 грн. за кілограм, черешню з ознаками бродіння по 24.60 грн. за кілограм, гнилу капусту по 6.60 грн. за кілограм та інше. Вартість півкілограмового батона для садочків чомусь 7.56 грн. Хоча в магазині – 2.95 грн.

Ще в лютому місяці 2012 року я інформував голову міськради про відсутність в дитячому харчуванні  свіжих фруктів, риби, молока, меду, картопляного борошна. Решта необхідних продуктів надавалася дітям від 8 до 70%  до необхідної кількості. Вимагав вжити термінових заходів, щодо відновлення повного фінансування ДНЗ Ірпеня.

За півтора роки відповіді так і не надійшло, а мій депутатський запит з вимогою про негайний звіт начальника відділу освіти Ярослава Маляренка, щодо харчування в ДНЗ і загальноосвітніх школах Приірпіння, було “похоронено”, завдяки протидії  кількох депутатів, які мають пряме відношення до охорони здоров’я і несуть повну відповідальність за всі неподобства, які творяться у цих галузях.

Впродовж 3-х років вимагаю від влади проведення благоустрою і покращення стану прибудинкових територій. Тільки за останніх 6 місяців скерував два звернення на ім’я голови міста і начальника фінуправління про виділення коштів на тверде покриття поблизу будинку 1/6 по вул. ІІІ-го Інтернаціоналу, де  20 років немає асфальту.

На більшості прибудинкових територій благоустрій проводять самі мешканці, не дочекавшись допомоги ні ЖЕКу,  ні КП “Ірпіньзеленбуд” в обов’язки якого,  окрім нарахування відновної вартості за знищення дерев, входить відновлення зелених насаджень і догляд за ними.

Комунальні господарства міста ніяк не можуть навести лад ні з прибиранням вулиць, ні з прибудинковими територіями, ні  вивозом сміття. Так п’ятий місяць функціонує сміттєзвалище по вул. Матросова в районі кладовища, де постійно спалюється сміття, що є загрозою не лише здоров’ю громадян, але й пожежі на 1000 га. лісу.

В лютому, на звернення голови ГО захисту тварин Цимбалюк М.П., мною піднято питання про недопустимість жорстокого поводження з тваринами. Міський голова запевнив, що виділив кошти Ірпінському ВУКГ і  запросив представників Австрійської фірми для стериалізації, але прикро, що пройшло 7 місяців і обіцянка залишилася лише обіцянкою.

За моїм зверненням виділено кошти на ремонт даху, де щорічно затоплює квартири мешканців 5-го поверху буд.1/6 по вулиці ІІІ-го Інтернаціоналу. Його мешканці навіть намагались власним коштом перекривати дах багатоповерхівки. Відповідна заява зареєстрована також по буд.1/4 – заява Горбачук Н.М.

Щодо особистих звернень громадян.  Намагаюсь реагувати негайно. Частіше виїзджаю за місцем проживання заявників, а також веду прийом в партійному наметі біля залізничного вокзалу. На жаль, іншого приміщення не маю.  Вже в цьому році  складено 51 акт обстеження житлових умов та інше.  В 2012 році – майже 70 актів.

Багато звернень малозабезпечених, самотніх і людей похилого віку про матеріальну допомогу. Намагаємось допомогати своїми силами –  у влади завжди відсутні кошти для простих людей. Звісно, звідки візьмуться кошти при такому господарюванні і розкраданні добра громади. Роками не поступають гроші від оренди як землі, так і приміщень. Забудовники мільйонами не сплачують відновну вартість за знищені дерева, а якщо хтось розраховується то каналізаційними мережами, які проводять до своїх багатоповерхівок, та й ще за такою ціною, що міська скарбниця залишається винною забудовнику-благодійнику.

Про втаємничене виділення матеріальної допомоги управлінням праці та соціального забеспечення населення ( керівник Лариса Саприкіна ) повідомляв Ірпінську міську Прокуратуру ще напочатку лютого 2012 року, а список громадян, які отримали матеріальну допомогу в 2011 році, мені так і не надали.

В липні місяці цього року завдяки моєму  зверненню було надано житлову субсидію Місіюк Л.С. в призначенні якої їй було відмовлено безпідставно (Управління праці та соціального захисту населення )

На сьогоднішній день не вирішено до кінця питання новобудов по вул.М.Рильського 7, де люди придбали квартири і майже 3 роки не має газу. Проблеми з водопостачанням і  електропостачанням мізерні порівняно з проблемою прописки у власних квартирах.

Депутати міськради прийняли рішення про надання дозволу на газогін, але, як з’ясувалось, за цим проектом по вул. Федорова побудовано білий дім ірпіньського високопосадовця.

Тільки після мого депутатського звернення по заяві В.Марчук і ще 3-х жителів вул. М. Рильського, щодо зникнення води в приватному секторі начальник КП “Ірпіньводоканал” Олександр Калашніков повідомив про перепідключення цих житлових будинків до приватного водопроводу по вул.Українська, прикро що воно обійшлось кожному з них  більше 1000 гривень ( зі слів заявника ).

Миттєво відреагував на звернення громадян які придбали квартири по вулиці Кошового 2в. Вже сьогодні маємо Заключення Ірпінського міжрайонного управління головного Управління Держсанепідемслужби у Київській області про те , що за результатами досліджень якість води не відповідає вимогам ДсаНПін 2.24-171-10 “Гігієнічні вимоги до води призначеної до споживання людиною” по вмісту аміаку, вмісту заліза та загальними колі-формами. При проведенні замірів параметрів мікроклімату відносна вологість в квартирі №3 – 72% в квартирі №5- 82% при допустимій 20-70 %.

Майже за 3 роки депутатської роботи знаю людей і сім’ї , яким потрібна постійна допомога і ми підтримуємо їх, як можемо. Буду вдячний,  щодо повідомлень про потрібну нагальну допомогу незахищеним сьогодні.

Дякую за увагу. Слава Україні!

Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

5 коментарів

  1. Сашко 16 Жовтня 2013 at 18:12

    Достойный депутат, достойная партия! Ждем таких же отчетов от наших коцюбинских депутатов: Бидула и Володарская!Может редакция знает когда по графику у них отчет?

    213.169.84.1**

  2. Володимир 18 Жовтня 2013 at 09:41

    Богдане, все ж таки відповідно до Вашої листівки хочеться задати ряд питань:
    1. Що з програми розвитку Ірпінського регіону ви виконали. І яку програму Ви маєте на увазі?
    2. Які рішення про виділення земельних ділянок ви відмінили? (Окрім тих, що партія регіонів на початку каденціі відмінила сама, щоб по новому переділити) і найголовніше – хто пішов під суд?
    3. Скільки черговиків, відповідно до Вашої програми за цих три роки отримали землю? Прізвища?
    4. Скільки разів, Ви персонально як депутат голосували за виділення? (Немало). Хоча аукціон жодного разу не проводився.
    5. Близько 120 багатоповерхових будинки було збудовано або ще будується в Ірпені в приватному секторі. Чому?
    6. Скільки вулиць за три роки за вашого сприяння освітлено (або взагалі освітлено, не важливо хто сприяв). Яким чином змінилася структура внутрішніх перевезень? З’явився комфортніший автотранспорт? Стали брати за одну поїздку більше пільговиків? Який маршрут за вашого сприяння було змінено? Які вулиці були заасфальтовані на закріпленому за вами округу? Які тротуари прокладені?
    7. І останнє! Хто з чиновників під Вашим шаленним тиском цих три роки працював не на кишеню, а на громаду?;) прізвища, будь-ласка…

    95.158.26.**

    • Ігор Домбровський 20 Жовтня 2013 at 20:41

      Володимире, щоб отримати відповіді на ваші питання треба було приходити на звіт, ходити на сесії, комісії, або хоч раз підійти на свободівський намет – де Мельничук завжди доступний для виборців! Перед початком зустрічі і після її закінчення Мельничук відповідав на подібні питання, бо дивним чином ніхто із присутніх на зустрічі такі питання не ставивив! І прошу не забувати, що Свобода представлена в міськраді тільки одним депутатом, бо ваш друг Петро Мельник і “єже з ними”, поцупили у Свободи більше 30% голосів, провівши у міськраду абсолютну більшість регіоналів і тушок! Отож питання не за адресою! Але не наступних виборах Свообода відновить справедливість і тоді ваші питання втратять актуальність за відсутністю підстав для цього!

      130.185.9.2**

  3. ЖЛОБ 21 Жовтня 2013 at 15:44

    Пане Домбровський!Не кажіть гоп поки не перескочите.ССвободи в місцевих Радах не буде!Місце фашистам вказав Нюрберзький процес(задвірки історії)

    95.158.25.**

  4. партизанка Зоя 17 Листопада 2013 at 23:16

    жлоб он и есть жлоб, что тут скажешь? Свободовцы, не обращайте внимание на тявканье всяких шавок, делайте свое дело! Мы вам верим!

    94.248.58.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539